Microsoft logo

Microsoft Shape the Future

Voordelig nieuwe hardware aanschaffen met dit programma

Vanaf 1 april 2016 is het Shape the Future-programma verlengd. Microsoft biedt middels dit programma onderwijsinstellingen in het voortgezet en primair onderwijs in Nederland een niet te missen actie om apparaten met een voordelige basislicentie (OEM licentie*) van het Microsoft Windows besturingssysteem aan te schaffen. Dit innovatieve programma heeft als doel om overheden te helpen met het investeren in technologie in het onderwijs. Inmiddels heeft Shape the Future in meer dan 42 landen technologie toegankelijk gemaakt voor ruim 6 miljoen leerlingen en onderwijzers.
 
*OEM licentie = de licentie die standaard uitgeleverd wordt bij een nieuw aangeschafte Windows PC, tablet of laptop en die ook als vertrekpunt dient voor de upgrade-rechten van het besturingssysteem binnen de eventuele Microsoft-overeenkomst die de school heeft.

Voordeliger nieuwe hardware aanschaffen, hoe zit dat?

Omdat wij de vraag van alle scholen kunnen aggregeren, kunnen individuele scholen of schoolbesturen die behoefte hebben om kleine aantallen devices aan te schaffen al profiteren van Shape the Future-voordeel op de geselecteerde modellen. Het voordeel wordt gerealiseerd doordat er een korting op het op het device geïnstalleerde Microsoft Windows OS wordt gegeven. Binnenkort zullen hardwareleveranciers bekend maken welke Shape the Future-bundels er beschikbaar zijn. Vanaf dat moment kunnen deze voordelige Shape the Future-modellen via uw ICT-leverancier geleverd worden. Het betreft 2-in-1-devices, laptops, desktops en All-in-Ones.

De spelregels

 • Dit programma is bedoeld voor PO- en VO-scholen in Nederland die erkend en gesubsidieerd zijn door het Ministerie van OCW
 • Het betreft aankopen van 2-in-1-devices, laptops, desktops en All-in-Ones met Windows 10 Pro
 • Slechts door Microsoft erkende OEM hardware-leveranciers mogen gebruik maken van Shape the Future-licenties. Vraag uw reseller/leverancier naar deze OEM leveranciers.
 • De aangekochte apparaten moeten worden gebruikt door leerlingen, leraren en/of medewerkers van de school. 

 Specificaties devices

 •  2-in-1: scherm ≤ 14.1”; entry CPU; intern geheugen ≤ 4GB RAM; SSD/eMMC ≤ 128 GB of HDD ≤ 500 GB
 • Laptop: scherm ≤ 14.1”; entry CPU; intern geheugen ≤ 4GB RAM; SSD/eMMC ≤ 128 GB of HDD ≤ 500 GB
 • Desktop: entry CPU; intern geheugen ≤ 4GB RAM; SSD/eMMC ≤ 128 GB of HDD ≤ 500 GB
 • All-in-One: scherm ≥ 17”.

Wat moet u doen om van de Shape the Future-voordelen te profiteren?     

 1. Neem contact op met uw (huidige) door Microsoft erkende ICT-leverancier(s) en geef aan dat u geïnteresseerd bent in het Shape the Future-aanbod
 2. Uw ICT-leverancier(s) zal aangeven welke modellen van welke fabrikant onder het Shape The Future-aanbod gaan vallen.
 3. Indien u gebruik maakt van het Shape the Future-aanbod, zorg dat de offerte en factuur van uw leverancier hier melding van maakt!

Wij hopen dat dit programma u in staat stelt om tegen nog betere condities devices aan te schaffen voor uw instelling.

Voor verdere vragen over het Shape the Future-programma kunt u terecht bij Microsoft Nederland via onderwijsbalie@microsoft.com.