Programma

Intakegesprek

Om te zorgen voor een snelle start en persoonlijke insteek begint uw deelname met een intakegesprek met een expert op het gebied van ICT en onderwijs en onze relatiemanager. Tijdens dit gesprek brengen we uw huidige situatie in kaart in het licht van de huidige ICT-ontwikkelingen binnen het onderwijs en bespreken we uw toekomstige (ICT-)ambities.

Online community

Deelnemers krijgen ook toegang tot een bestloten Yammer-groep waar het leggen van contacten en uitwisselen van kennis en ervaring ook buiten de bijeenkomsten doorgaat. U kunt de Yammer-groep echt zien als een online-naslagwerk, waar u presentaties, webinars en video's kunt terugvinden.

Netwerkbijeenkomsten en webinars

Jaarlijks organiseren we vier fysieke bijeenkomsten (inclusief eindbijeenkomst) en twee webinars rondom onderwerpen die hoog op de agenda staan bij de deelenemers van de Kennisking ICT & Onderwijs. De thema's die voortvloeien uit het intakegesprek zijn bepalend voor de agenda.

> Terugblik netwerkbijeenkomst 28 september in Groesbeek.

Workshops

Als deelnemer (deelname van 1 persoon is inbegrepen) van de Kenniskring ICT & Onderwijs kunt u kiezen uit één van de twee workshops:

  • Workshop ‘Privacy goed geregeld’
    Privacy staat bij scholen hoog op de agenda. Met de meldplicht datalekken is het bewustzijn op scholen sterk toegenomen, maar ook de complexiteit. In deze workshop krijgt u uitleg van regels en verantwoordelijkheden die toenemend ICT-gebruik op school met zich meebrengt. Daarnaast krijgt u handvatten die u helpen uw verantwoordelijkheid op privacy gebied goed te organiseren op uw school.
     
  • Workshop Informatiemanagement
    De workshop informatiemanagement helpt scholen bij het in kaart brengen van de informatiebehoefte en de eisen die daarbij gesteld worden aan de ICT-voorzieningen. In deze workshop wordt verder ingegaan op het belang van informatiemanagement binnen de school en worden handvatten aangereikt om zelf met de uitwerking van het informatiebeleid aan de slag te gaan.

 

Studiereis EBC Brussel

Tijdens de tweedaagse studiereis naar het EBC, het Microsoft Executive Briefing Center, komt u op de hoogte van de laatste trends, kunt u kennis uitwisselen met contactpersonen van andere onderwijsinstellingen en bent u in gelegenheid om de nieuwste Microsoft-technologie te ervaren. Gebruikers en experts presenteren hun visie en ervaringen over verschillende Microsoft-toepassingen in het onderwijs.
 
Eerdere ervaringen hebben geleerd dat een bezoek aan het EBC de katalysator is geweest voor effectieve inzet van nieuwe technologie in de school met draagvlak bij ICT én onderwijs.