Programma

Intakegesprek

Om te zorgen voor een snelle start en persoonlijke insteek begint uw deelname met een intakegesprek met een expert op het gebied van ICT en onderwijs en onze relatiemanager. Tijdens dit gesprek brengen we uw huidige situatie in kaart in het licht van de huidige ICT-ontwikkelingen binnen het onderwijs en bespreken we uw toekomstige (ICT-)ambities.

Online community

Deelnemers krijgen ook toegang tot een besloten Yammer-groep waar het leggen van contacten en uitwisselen van kennis en ervaring ook buiten de bijeenkomsten doorgaat. U kunt de Yammer-groep echt zien als een online-naslagwerk, waar u naast levendige discussies ook presentaties, webinars en video's kunt terugvinden.

Netwerkbijeenkomsten

Jaarlijks organiseren we vier fysieke bijeenkomsten (inclusief eindejaarbijeenkomst) rondom onderwerpen die hoog op de agenda staan bij de deelnemers van de Kenniskring ICT & Onderwijs. De thema's die voortvloeien uit het intakegesprek zijn bepalend voor de agenda. Naast de vier netwerkbijeenkomsten organiseren we dit jaar een extra sessie: “bestuurders rond de tafel”.

> Terugblik netwerkbijeenkomst 28 september in Groesbeek.

Workshop

Als deelnemer (deelname van 1 persoon is inbegrepen) van de Kenniskring ICT & Onderwijs krijgt u een sessie bij de "Brown Paper Company". In deze sessie wordt een aanzet gegeven tot het inzichtelijk maken van wat de interne klant verwacht en wil en wat de mogelijkheden zijn om aan deze tegemoet te komen. Dit leidt tot betere en heldere processen en dus een sterkere organisatie.
Het aantal interne klanten is talrijk. We starten met theorie en gaan hierna hands- on aan het werk, zodat u genoeg handvatten en input heeft om mee terug te nemen naar de instelling.

Studiereis

Tijdens een tweedaagse studiereis wordt u meegenomen in de laatste trends, kunt u kennis uitwisselen met contactpersonen van andere onderwijsinstellingen en bent u in gelegenheid om de nieuwste technologieën te ervaren. Gebruikers en experts presenteren hun visie en ervaringen over verschillende toepassingen in het onderwijs.
 
Eerdere ervaringen hebben geleerd dat een bezoek aan een studiereis de katalysator is geweest voor effectieve inzet van nieuwe technologie in de school met draagvlak bij ICT én onderwijs. 

> Terugblik EBC Brussel