leren & certificeren kop

Microsoft Technology Associate

Lesmateriaal

Wij bieden een breed scala aan (gratis) e-learning en aanvullend cursusmateriaal, waarmee leerlingen zich kunnen voorbereiden op het behalen van een internationaal erkend Microsoft Technology Associate (MTA)-certificaat. Hieronder vindt u een overzicht van de beschikbare methodes; u kiest zelf welke methode het beste bij uw instelling past.

Microsoft Imagine Academy

Microsoft Imagine Academy (voorheen IT Academy) is een online omgeving, waarbinnen uw collega's en studenten kunnen trainen voor technische Microsoft programma's, zoals SQL Server, SharePoint en Visual Studio. Hiermee bereiden ze zich voor op certificering voor Microsoft Technology Associate (MTA).
De cursussen zijn gratis beschikbaar voor iedereen die werkt of leert in het VO en MBO, indien uw instelling de Microsoft School- of Campusovereenkomst bij ons afneemt.

Bekijk beschikbaar lesmateriaal voor MTA in Microsoft Imagine Academy (.pdf, 320kB) >

De ervaringen van onderwijsinstellingen met Microsoft Imagine Academy

Bekijk de Microsoft Imagine Academy-ervaringen van het Anna van Rijn College op YouTube >
Bekijk de Microsoft Imagine Academy-ervaringen van Reggestein op de blog van SLBdiensten >

Hoe stel ik cursussen beschikbaar voor mijn medewerkers en studenten?

U heeft 2 opties om de cursussen beschikbaar te stellen:

1. Zet uw eigen Microsoft Imagine Academy op

 • Bepaal zelf wie u toegang geeft tot Microsoft Imagine Academy-cursussen
 • Stel leerplannen op voor de cursisten en monitor hun vorderingen
 • Extra cursusmateriaal
 • Mogelijkheid om cursisten toegang te geven tot de Microsoft Imagine Academy via uw eigen ELO/schoolportaal.

Meer info

QuickStart Guide (.pdf, 216 kB) >

2.    Microsoft Imagine Academy-cursussen via Slim.nl

 • Gratis te bestellen door studenten en medewerkers
 • Geen extra werk voor ICT-afdeling
 • Geen toegang tot voordelen van eigen Microsoft Imagine Academy.

Microsoft Official Academic Courseware voor MTA

Instellingen die een eigen Microsoft Imagine Academy hebben opgezet, hebben ook de beschikking over gratis Microsoft Official Academic Courseware (MOAC) van Wiley. De MOAC-boeken worden geleverd als PDF (en zijn dus geen e-learningmateriaal). U heeft de mogelijkheid om het lesmateriaal zelf te verspreiden onder studenten en medewerkers.

 • Gericht op het behalen van de MTA-examens
 • Beslaat de complete examenstof
 • Alleen beschikbaar in het Engels.

U vindt MOAC op de Microsoft Imagine Academy Membership site.
 
Handleiding downloaden MOAC (.pdf, 387 kB) >

Aries voor MTA

Het cursusmateriaal van Aries Technologies biedt een complete en Nederlandstalige voorbereiding op het behalen van het MTA-certificaat. De methode bestaat uit een online leeromgeving inclusief online cursusmaterialen, gecombineerd met klassikale instructies en praktijkopdrachten per onderdeel. Op dit moment wordt Aries e-learning al op veel MBO-instellingen gebruikt.

Bekijk de instellingsovereenkomst voor Aries >

Proefexamens via GMetrix

GMetrix Skills Management System biedt Nederlandstalige proefexamens, waarmee getest kan worden of leerlingen klaar zijn voor hun MTA-examen. Heeft u interesse in GMetrix? Neem contact op via onze Servicedesk.

Aanvullende trainingen voor Microsoft Office Specialist

Bent u op zoek bent naar meer verdieping of extra informatie? Wij kunnen u een aantal trainingspartners aanraden die hier graag bij helpen. Deze trainingspartners kunnen MTA-trainingen op locatie verzorgen, al dan niet in combinatie met uitleg over het gebruik van Microsoft Imagine Academy. Indien u interesse heeft in MTA-trainingen, neem dan alstublieft contact met ons op via onze Servicedesk.

Oefen-software voor MTA: Microsoft DreamSpark

DreamSpark is een service van Microsoft waarmee studenten en medewerkers in VO en MBO gratis allerlei software kunnen downloaden voor educatief testgebruik. Leerlingen en medewerkers van middelbare scholen kunnen de toegang tot DreamSpark gratis ophalen bij Slim.nl. Contactpersonen van ICT-opleidingen in het MBO kunnen gratis een DreamSpark Premium-omgeving voor hun leerlingen opzetten. Heeft u hier interesse in? Neem contact op met onze Servicedesk.

Bekijk DreamSpark op Slim.nl >

Certificeringsmogelijkheden voor Microsoft Technology Associate (MTA)

Het is goed om cursussen en lesmateriaal beschikbaar te stellen waarmee uw leerlingen en medewerkers hun ICT-vaardigheden kunnen verbeteren. Als zij voldoende kennis hebben opgedaan, kunnen zij hun kennis ‘verzilveren’, door een internationaal erkend certificaat te behalen.

De voordelen van MTA-certificering

 • Voorsprong voor studenten op hun leeftijdsgenoten
 • Goede bijscholing voor docenten en OOP
 • Verrijking van het CV
 • Leer efficiënter werken en bespaar op die manier tijd
 • Zeer betaalbare manier om kennis officieel te maken.

Medewerkers en studenten behalen een certificaat, nadat zij geslaagd zijn voor hun examen. Hebben zij de cursussen en lesstof afgerond, dan kunnen zij MTA-examen gaan doen.

Hoe kunnen mijn studenten/medewerkers een MTA-examen doen?

De MTA-examens worden geleverd door Certiport. In samenwerking met Microsoft heeft Certiport de examens voor MTA opgesteld. Via SLBdiensten kunt u examenvouchers in bulk aanschaffen, die u kunt inzetten om uw studenten en medewerkers een MOS- of MTA-examen af te laten nemen. Ook is het mogelijk voor studenten en medewerkers om zelf losse vouchers, inwisselbaar voor een examen, aanschaffen bij Slim.nl.

Bekijk meer informatie over de inhoud van de MTA-examens (.pdf, 528 kB) >

Bent u van plan meer dan 20 vouchers aan te schaffen?

Neem dan alstublieft contact op met onze Servicedesk, dan kijken wij samen met u hoe wij u het beste de examens kunnen leveren. Ook als u meer dan 100 examens wilt afnemen, kunt u dat aangeven bij onze Servicedesk, dan kunnen wij u een mooie bulk-korting aanbieden.
Indien u zelf een Microsoft Imagine Academy heeft ingericht heeft u recht op 10 gratis MOS- en 10 gratis MTA-examenlicenties. Deelnemers aan de SPL-deal via Stichting Praktijkleren hebben recht op 250 MTA- en 500 MOS-examens. Wilt u deze gaan gebruiken maar weet u niet precies hoe, of heeft u meer examens nodig? Neem dan alstublieft contact met ons op.

Handleiding activeren gratis vouchers (.pdf, 458 kB)

Examens afnemen op de instelling

De MTA-examens kunnen afgenomen worden op de instelling. U kunt op de instelling ‘testcenters’ inrichten. Dit zijn computers, waarop de examen-software van Certiport is geïnstalleerd. Wilt u van meerdere instellings-pc’s testcenters maken? Wij kunnen u voorzien van een site license, waarmee u de software gemakkelijk uitrolt.

Handleiding opzetten Certiport-testcentrum (.pdf, 1.783 kb) >