leren & certificeren kop

2 juni 2017 - NK Office

Op 2 juni 2017 organiseert Slim.nl voor de derde keer het Nederlands Kampioenschap Office bij Microsoft Nederland. Een superleuk evenement waarbij studenten de strijd aangaan om de titel Nederlands Kampioen Microsoft Office te behalen.

En de winnaar…? Die gaat samen met zijn of haar docent naar het World Championship Microsoft Office Specialist (WC MOS) in de VS op kosten van Slim.nl! In de zomer van 2017 vindt het Wereldkampioenschap Office plaats in Disney Land L.A. te Anaheim, California. 

Hoe kunt u als school meedoen aan het NK Office?

Alle scholen in het voortgezet onderwijs en mbo die het Microsoft Office Certificeringsprogramma aanbieden nodigen wij uit deel te nemen aan het NK Office. Daarnaast mag een grote school per vestiging of opleiding een student afvaardigen.

Slim.nl en SLBdiensten juichen het van harte toe dat studenten op school de kans krijgen zich te certificeren in Microsoft Office, waarmee zij aantonen programma’s als Microsoft Word en Excel goed te beheren.

Hoe kan uw student meedoen aan het NK Office?

Om mee te kunnen doen aan het NK Office als student dient de student simpel weg de hoogste score te halen op het MOS Word- of Excel-examen. Het MOS-examen wordt aangeboden door de school

Wat kunt u verwachten op het NK Office evenement?

 

Studenten

Het NK Office wordt op vrijdagmiddag 2 juni bij Microsoft gehouden. Tijdens deze middag doen alle studenten, die al het beste van hun school zijn, een nieuw examen in Word of Excel. De student krijgt hiervoor maximaal 50 minuten de tijd. Aan het eind van de middag worden de resultaten bekend gemaakt. De studenten die het hoogste aantal punten heeft behaald, in combinatie met de snelste tijd, wint het NK Office en mag met Slim.nl mee naar het WK Office in Amerika.

Op het NK Office doe de student niet alleen het examen. Het is vooral een leuke middag. Er wordt een rondleiding gegeven door het supergave pand van Microsoft. We zorgen voor nieuwe games en de Hololens mag worden uitgeprobeerd. Uiteraard staat de catering in het teken van Amerika.
 

Docenten

Office-docenten van studenten nodigen wij graag uit het NK Office op vrijdagmiddag 2 juni bij te wonen. Al is er maar één student met een prachtige score; dat is genoeg om deel te nemen namens uw instelling.

Tijdens het NK Office doen de studenten het examen. Voor de bijbehorende docenten hebben we diverse dingen in petto. Een rondleiding door het pand, catering in Amerikaanse stijl. Op het moment dat de studenten examen doen, nodigen wij alle aanwezige docenten (ongeveer 40 stuks) graag uit voor een bijeenkomst met onze Productmanager Anja Lakerman en directeur Jeroen Borgsteede. Wij praten u dan kort bij over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van certificeringen en de diversiteit aan leermiddelen.

NK Office: wie wat waar?

Het NK Office wordt georganiseerd door Slim.nl en Surfspot.nl. Wij deden dat samen al eerder in 2016 en 2015. Tijdens het NK Office worden twee winnaars bekend gemaakt. Eén student uit het vo of mbo (Slim.nl) en één student van een hogeschool of universiteit (Surfspot.nl).

Het NK Office vindt plaats op vrijdagmiddag 2 juni 2017 op het kantoor van Microsoft te Schiphol. De tijden worden binnenkort bekend gemaakt.

Spelregels NK Office

Alle scholen die de Microsoft-certificeringen Word en Excel aanbieden, zijn van harte welkom om een student af te vaardigen om deel te nemen aan het NK Office. 

Voorwaarden zijn dat:

  • De student met de beste score van elke school in juni 2017 minimaal 13 jaar oud moet zijn en maximaal 22 jaar oud
  • De student moet voor 12 mei 2017 examen op zijn of haar school hebben gedaan in Word of Excel (2013 of 2016, Nederlands of Engels) en daarmee de beste resultaten hebben behaald van de gehele school (combinatie van de hoogste score en snelste tijd. Bij een gelijke score van bijv. 900 punten, wint degene met de snelste tijd)

WK Office: wie wat waar?

  • De student die op 2 juni 2017 het NK Office wint, is uitverkoren om met een collega van Slim.nl en zijn of haar eigen Office docent naar het Wereldkampioenschap Office in Amerika te gaan. Bij deze prijs inbegrepen zijn: de vlucht, het hotel/verblijf, eten en drinken en natuurlijk de eeuwige roem. De voorwaarden voor winnaars aan het NK Office vindt u hier.
  • Het WK Office wordt jaarlijks georganiseerd door Certiport en vindt altijd in onze zomervakantie plaats. In 2017 vindt het plaats van  30 juli tot en met 2 augustus in Disney Land, Anaheim, Californië, Amerika. Slim.nl gaat altijd een paar dagen voordat het event begint al op pad, zodat de deelnemers uitgerust zijn voordat de examens beginnen. Aan dit grote evenement doen meer dan 100 landen mee. 
  • Slim.nl wordt al jaren door de certificeringspartij Certiport uitgenodigd om de beste student van Nederland af te vaardigen voor het WK Office. In 2017 voor de zesde keer. Certiport is de partij die bekend is van certificeringen op het gebied van Microsoft, Adobe, HP, Autodesk, Oracle ed. Wereldwijd certificeren duizenden mensen zich in één van de producten van Certiport, zoals Microsoft Office Specialist, dé internationaal erkende Microsoft-certificering.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het NK Office, of wilt u bijvoorbeeld communicatiemateriaal ontvangen? Neem dan gerust contact op met Anja Lakeman, Productmanager Leren & Certificeren bij Slim.nl en SLBdiensten. Anja is bereikbaar per e-mail en telefonisch via 020-4201396.

  • Zelf een Certiport Testcenter opzetten? Bekijk alle informatie op de Microsoft Office Specialist-pagina.
  • Deze actie promoten? Binnenkort kunt het het promotiepakket hier downloaden
  • Bekijk ook ons verslag van het WK in 2013.

NK Office 2015: Timon is de beste!

De jongste én de beste: Timon Zintel, 13 jaar, mag zich Nederlands kampioen Office noemen. Hij haalde de ongelofelijke score van 1000 punten, een prestatie die ook internationaal meetelt.

Bekijk hier een impressie van het NK Office in 2015: 

 

Ervaringen deelnemers

Ilonka van der Knaap, docent Anna van Rijn College:
'Mooi dat de studenten dit mogen meemaken. Er is bij ons op school een competitie geweest en de winnaar mocht als beloning naar het NK.'

Jan Jaap van Brandwijk, docent ROC Ter Aa:
'Bij ons is Office een verplicht vak. We vinden dat elke student kennis van Office moet hebben.'

Valerie Nijboer, student Anna van Rijn College (eervolle vermelding):
'Ilonka, mijn docent, stimuleerde me om examen af te leggen. Vanaf dat moment vond ik het leuk om mee te doen. Ik ga naar de universiteit en dan heb je kennis van ICT zeker nodig.'

Joëll Amijs, student ROC A12, tweede prijs:
'Voor later is het heel belangrijk dat je goed uit de voeten kunt met ICT.'

Dick Hoogstrate, docent ROC A12:
'De docent kan studenten motiveren, daar doen we ons best voor.'