Nieuws

Kennismakingsbijeenkomst Rosetta Stone; dé softwareleverancier in talen

SLBdiensten en Rosetta Stone nodigen u graag uit om dinsdag 16 januari kennis te komen maken met de interactieve e-Learning software van Rosetta Stone. Deze bijeenkomst is voor iedereen die in het vo of mbo werkzaam is en bijv. als taaldocent werkt of vanuit een andere hoedanigheid intereresse heeft in de methodes van Rosetta Stone.

Rosetta Stone
Rosetta Stone staat voor talen; zij zijn wereldwijd leider in technologie gestuurd taalonderwijs voor scholen en bedrijven. De e-Learning lessen van Rosetta Stone voorzien in een een groot aantal behoeften van het onderwijs bij het leren van een vreemde taal. Al meer dan 22.000 scholen gebruiken deze schaalbare interactieve oplossing. Rosetta Stone kent miljoenen gebruikers in meer dan 150 landen. Ook in Nederland is Rosetta Stone actief en sinds november ook via SLBdiensten verkrijgbaar.

> Meld mij aan

Waar en wanneer:
•    Datum: dinsdag 16 januari
•    Tijd: 09:15 – 13:00 uur, inclusief een lunch
•    Locatie: kantoor van Slim.nl en SLBdiensten, Vierwindenstraat 149 te Amsterdam (goed bereikbaar met het ov en auto)
•    Kosten: geen

Agenda:
09:15 – 10:00 uur    Ontvangst met koffie/thee
10:00 – 10:15 uur    Introductie Pieter Oosterhof en Yme de Jong
10:15 – 11:00 uur    Key note speaker is de heer R. de Vries namens GO|ON, een samenwerkingsverband tussen PO en VO in Oost-Nederland. Hij geeft u inzicht in hun project over de opzet van een doorlopende leerlijn voor Engels met behulp van Rosetta Stone waarbij maar liefst 38 scholen betrokken zijn. Plus Q&A
11:00 – 11:40 uur    Rosetta Stone en educatie. De voordelen van het gebruik van technologie in combinatie met 'onderdompeling' (doeltaal is voertaal) bij het aanleren van een vreemde taal. De presentatie geeft o.a inzicht in vragen als hoe past Rosetta Stone binnen het gangbare curriculum en bespreekt het blended learning model.
11:40 – 12:00 uur    Foundation 'hands on' Demo
12:00 – 13:00 uur    Afsluiting sessie, gevolgd door lunch

U kunt zich direct registreren voor deze bijeenkomst. Ook zijn uw collega's van harte welkom, wij vragen alleen of iedereen zich registreert, zodat wij dit goed kunnen inschatten. Graag tot ziens op 16 januari aanstaande!

Meer over Rosetta Stone
Uit recent onderzoek blijkt dat vooral de spreekvaardigheid in een andere taal een punt van aandacht is. De ‘angst’ om te spreken komt veelal voort uit een gebrek aan tijd om te oefenen.
Bij Rosetta Stone is er juist nadruk gelegd op spreekvaardigheid. Gesproken tekst wordt vergeleken met de uitspraak van ‘native speakers’. Onmiddellijke feedback zorgt ervoor dat men een correcte uitspraak aanleert. "Afwisseling in opdrachten maakt dat het blijft boeien", aldus onze Nederlandse klanten.

Doeltaal is voertaal
Dat doen we middels een unieke e-Learning methode waarbij de student vanaf het begin in de taal wordt 'ondergedompeld' of anders gezegd, doeltaal is voertaal. Allerlei interactieve opdrachten worden aangeboden en zorgvuldig opgebouwd om zo op een natuurlijke wijze een nieuwe taal te leren.

De kernlessen introduceren vaardigheden als luisteren, lezen, schrijven maar vooral ook spreken. Daarnaast is er aandacht voor grammatica, het aanleren van een woordenschat en toetsing.

24 talen en verschillende niveau's
Gedifferentieerd leren is mogelijk door studenten in eigen tempo te laten werken,  passend bij het niveau en talenten. Onze Foundation software biedt maar liefst 24 talen, van beginner tot intermediair (A0- C1).

Ons aanbod sluit aan bij het Europees Referentie Kader (ERK) en is dus eventueel te integreren binnen het bestaande MVT curriculum. De belangrijkste talen zijn tevens beschikbaar voor iPad en Android.

Wilt u alvast een beknopte indruk krijgen van de mogelijkheden dan kunt u deze link gebruiken.

Voor wie?
In principe voor iedereen die werkzaam is in het vo of mbo met interesse in talen, taaldocenten, ict-medewerkers, alsmede directie en bestuur.

> Meld mij aan