Inschrijven Wacom-bijeenkomst

De beste creatieve opleidingen leren studenten tijdloze design principes en vaardigheden aan, maar investeren daarnaast ook in nieuwe tools gebruikt door hedendaagse grafisch ontwerpers, animatoren, game ontwikkelaars, professionele fotografen en product ontwerpers. Ontdek waarom Wacom vandaag de dag onmisbaar is om creatieve studenten klaar te stomen voor een competitieve en veranderende arbeidsmarkt. In een masterclass tonen we vervolgens hoe je jouw Adobe CC workflow optimaliseert door middel van Wacom hardware.

Waar en wanneer?

 • Waar:  Wacom Experience Centre, De Hooge Krocht 16, 2201 TZ Noordwijk
 • Wanneer: donderdag 5 oktober
 • Tijd: 12:00 – 17:00 uur

Voor wie

Docenten grafische/creatieve opleidingen, ICT-contactpersonen, schoolleiders en directieleden en iedereen anders met interesse in innovatie, creativiteit en design in het onderwijs. Deze dag is voor iedereen die in het vo en mbo werkt gratis toegankelijk. 

Programma

12:00 - 13:00 uur Inloop met lunch

13:00 - 14:00 uur ‘Art en Design in het onderwijs’ 

  • Deel 1 (30min): Hoe je technologie inzet om creatieve studenten te werven, op te leiden en te plaatsen 
  • Deel 2 (30min): Adobe Creative Cloud workflow optimalisatie door middel van Wacom hardware

 

14:00 - 14:10 uur Pauze 

14:10 - 15:10 uur Ga zelf aan de slag tijdens de Interactieve sessie ‘Ervaar de oplossingen met tips en tricks van een Wacom expert’ 

Werkstations voor digitale illustratie, storyboarding, concept art, 3D sculpting, 2D/3D animatie, videobewerking en nog veel meer staan klaar om gebruikt te worden. Illustreer op de nieuwste Cintiq, ontwerp en scan in 3D met MobileStudio Pro, bewerk een foto met Intuos Pro en digitaliseer je handgeschreven notitie met Bamboo Slate.

15:10 - 15:30 uur Pauze

15:30 - 16:30 uur ‘Industrie partnership in de spotlight, 3D content creatie door middel van 3D scannen met Artec handheld scanners en Wacom MobileStudio Pro.' 

Als je 3D wilt printen, dan heb je een 3D file nodig om de printer van informatie te voorzien. Praktijkvoorbeelden vanuit de Nederlandse fashion, grafisch, medisch, politie en marine illustreren hoe je dit gemakkelijk, waarheidsgetrouw en snel doet door middel van 3D scanning. Na afloop scannen we vrijwilligers in, die bovendien een bruikbaar 3D model van zichzelf toegestuurd krijgen.

16:30 uur Netwerken en borrel 

Sprekers

 • Emir Amri: Senior Geo Marketing Manager - Wacom UK, Ireland & Benelux 
 • Stefan Vermulst: Wacom Solution Consultant bij Tablet4u - de Wacom specialist 
 • Edwin Rappard: CEO 4C Creative CAD/CAM Consultants en Artec Gold Partner 
 • Mike Offermans: Senior Account Manager Creative BU - Wacom Benelux
 

SubscribtionCode: Wacom 051017