Inschrijven rekenevenement voor reken- en wiskundedocenten

Voor donderdag 14 december 2017 organiseren wij samen met het ExpertiseCentrum Rekenen/Wiskunde (ECRW) een informatief programma over rekenen en wiskunde in het onderwijs. Twee experts van het ECRW, met ruime praktijkervaring, geven tijdens deze bijeenkomst ieder een sessie van een klein uur. De sessies gaan over:

  • Hoe pas je digitale adaptieve methodes toe in je lessen (met voorbeelden van werkvormen)
  • Dyscalculie

 

Waarom deze bijeenkomst?

Het doel is om reken- en wiskunde docenten uit het vo en mbo te informeren over bovenstaande onderwerpen en met elkaar actuele vraagstukken te bespreken. Na afloop van de presentaties van ECRW (van 10:00 tot 12:00 uur) presenteren softwareleveranciers Muiswerk Educatief en Studyflow kort hun methodes.

 

Waar en wanneer?

  • Datum: donderdag 14 december 2017
  • Tijd: 9:30 uur tot maximaal 13:00 uur, inclusief een lunch
  • Locatie: kantoor SLBdiensten en Slim.nl, Amsterdam
  • Deelname is gratis

 

Agenda

09:30 uur: Ontvangst met koffie en thee
10:00 uur: Presentaties door Madeleine Vliegenthart en Ellen Schoonen van het ExpertiseCentrum rekenen/wiskunde (met veel mogelijkheden voor interactie)
12:00 uur: Introductie van de digitale adaptieve rekenmethodes van Studyflow en Muiswerk
12:30 uur: Lunch

 

Voor wie

  • Voor alle reken- en wiskundedocenten in het vo en mbo
  • Voor iedereen in het vo en mbo met interesse voor rekenbeleid. Ook onze ICT-contactpersonen, schoolleiders en directieleden zijn van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.

Over ECRW, Studyflow en Muiswerk

 

ECRW

Het Expertise Centrum Rekenen en Wiskunde is een groep enthousiaste experts die gekend en erkend is in het herontwerpen en herinrichten van onderwijs rekenen en wiskunde. Zij bezoeken dagelijks scholen om trainingen te geven over onderwerpen als rekenbeleid, dyscalculie, differentiatie in de klas, rekendidactiek, rekenen met de iPad, opleidingen tot rekencoördinator.

 

Studyflow

Studflow-Rekenen is geschikt voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs (VO) en het middelbaar beroepsonderwijs (MBO). Het is gericht op het ontwikkelen en onderhouden van rekenvaardigheden voor de referentieniveaus 1F, 2F en 3F.

 

Muiswerk

Muiswerk Educatief is ontwikkelaar en uitgever van slimme, online programma’s voor het onderwijs. De programma's helpen docenten om leerlingen op hun eigen niveau te laten werken: gepersonaliseerd lerenInmiddels gebruiken ruim 3300 scholen en instellingen Muiswerkprogramma's. 

 

Inschrijven
 


SubscribtionCode: rekenevenement-031017