Talenbijeenkomst Rosetta Stone; dé softwareleverancier in talen

SLBdiensten en Rosetta Stone nodigen u graag uit om woensdag 7 november kennis te komen maken met de interactieve e-Learning software van Rosetta Stone. Deze bijeenkomst is voor iedereen die in het vo of mbo werkzaam is en bijv. als taaldocent werkt of vanuit een andere hoedanigheid interesse heeft in de methodes van Rosetta Stone. De sessie organiseerden wij eerder in januari dit jaar en er was toen veel belangstelling. Net als in januari geven wij graag de heer R. de Vries van het samenwerkingsverband GO|ON (een groot samenwerkingsverband tussen PO en VO met 38 scholen) het woord over zijn ervaringen met Rosetta Stone.

Rosetta Stone
Rosetta Stone staat voor talen; zij zijn wereldwijd leider in technologie gestuurd taalonderwijs voor scholen en bedrijven. De e-Learning lessen van Rosetta Stone voorzien in een groot aantal behoeften van het onderwijs bij het leren van een vreemde taal. Al meer dan 22.000 scholen gebruiken deze schaalbare interactieve oplossing. Rosetta Stone kent miljoenen gebruikers in meer dan 150 landen. Rosetta Stone is sinds eind 2017 via SLBdiensten verkrijgbaar voor het vo en mbo. Sinds september 2018 is Rosetta Stone ook via Slim.nl verkrijgbaar voor thuisgebruik. Het gaat om een pakket met maar liefst 24 talen.

> Meld mij aan

Waar en wanneer:
•    Datum: woensdag 7 november
•    Tijd: 09:15 – 13:00 uur, inclusief een lunch
•    Locatie: kantoor van Slim.nl en SLBdiensten, Vierwindenstraat 149 te Amsterdam (goed bereikbaar met het ov en auto)
•    Kosten: geen

Agenda:
09:15 – 10:00 uur    Ontvangst met koffie/thee
10:00 – 10:15 uur    Introductie Pieter Oosterhof (SLBdiensten ) en Yme de Jong (Rosetta Stone)
10:15 – 11:00 uur    Key note speaker is de heer R. de Vries namens GO|ON, een samenwerkingsverband tussen PO en VO in Oost-Nederland. Hij geeft u inzicht in hun project over de opzet van een doorlopende leerlijn voor Engels met behulp van Rosetta Stone waarbij maar liefst 38 scholen betrokken zijn. Plus Q&A
11:00 – 11:40 uur    Rosetta Stone en educatie. De voordelen van het gebruik van technologie in combinatie met 'onderdompeling' (doeltaal is voertaal) bij het aanleren van een vreemde taal. De presentatie geeft o.a inzicht in vragen als hoe past Rosetta Stone binnen het gangbare curriculum en bespreekt het blended learning model.
11:40 – 12:00 uur    Foundation 'hands on' Demo
12:00 – 13:00 uur    Afsluiting sessie en een lunch

Voor wie?
Iedereen die werkzaam is in het vo of mbo met interesse in talen, taaldocenten, ict-medewerkers, alsmede directie en bestuur. Informeert u vooral uw collega’s die talen doceren. Uw collega’s zijn van harte welkom. Wij vragen alleen of iedereen zich registreert, zodat wij inzicht hebben hoeveel mensen er komen. Wij zien u graag op woensdag 7 november in Amsterdam. Bij eventuele vragen kunt u ook bellen met Kim Koster, communicatieadviseur SLBdiensten op nummer 020-4201396.

> Lees ook onze referentiecase met de ervaringen van Greijdanus College over Rosetta Stone.

Meer over Rosetta Stone
Uit recent onderzoek blijkt dat vooral de spreekvaardigheid in een andere taal een punt van aandacht is. De ‘angst’ om te spreken komt veelal voort uit een gebrek aan tijd om te oefenen.
Bij Rosetta Stone is er juist nadruk gelegd op spreekvaardigheid. Gesproken tekst wordt vergeleken met de uitspraak van ‘native speakers’. Onmiddellijke feedback zorgt ervoor dat men een correcte uitspraak aanleert. "Afwisseling in opdrachten maakt dat het blijft boeien", aldus onze Nederlandse klanten.

> Meld mij aan