traning & advies logo

Training Adobe InDesign CC basis

De 2-daagse basistraining is een training voor beginners die kennis willen maken met Adobe InDesign.

Wat kunt u na afloop van de training?

 • Teksten en beelden toevoegen aan uw InDesign-project
 • Uw project op de juiste manier printen of exporteren naar verschillende bestandsformaten
 • Uw ontwerp op de juiste manier afdrukken of exporteren als PDF
 • InDesign inzetten tijdens projecten in de klas.

Waar en wanneer?

 • Datum: 20 & 21 september (2-daagse training)
 • Tijd: 9:30 - 16:30 uur
 • Locatie: kantoor SLBdiensten te Amsterdam
 • Kosten: De klassikale 2-daagse basistraining kost € 498,- p.p. exclusief BTW en inclusief koffie, thee en lunch.
Tijdens de training gaat u zelf aan de slag met Adobe InDesign CC. Computers met de juiste software worden verzorgd.

Als oefen- en naslagwerk is het boek ‘Classroom in a book – Adobe InDesign CC’ t.w.v. € 49,95 bij de training inbegrepen. 

Voor wie?

Docenten en technisch-onderwijsassistenten in het voortgezet onderwijs en mbo die kennis willen maken met InDesign en dit willen inzetten in hun lessen.

Grafische toepassingen vereisen ruime ervaring met het gebruik van een computer in het algemeen. Affiniteit met andere grafische software is een pre, maar niet verplicht.

placeholderMaatwerk of meer informatie?

Jeroen Bosman, onze Productmanager Training & Advies, beantwoordt graag al uw vragen. Er kan altijd gekeken worden naar maatwerk (bijvoorbeeld tijdens een studiedag / themadag), een training op locatie of andere wensen.

U kunt hem bereiken per e-mail of via telefoonnummer 020-4201396. 

Waarom deze training?

InDesign is een groot en krachtig layout-programma, waar teksten, beelden en andere media in samen komen en tot elegante papieren of digitale publicaties worden gesmeed. Tijdens de training krijgt u ideeën en handvatten aangereikt om Adobe InDesign in de klas in te zetten. De training is daarom uitstekend geschikt voor docenten die met het programma leerprojecten in de klas willen inzetten.

 • De training is gevalideerd door Registerleraar.nl (16 register uren)

Registreerleraar logo

Deelnemer aan het woord

Nienke van Zijl, docente op SG De Overlaat in Waalwijk, volgde de basistraining Adobe InDesign CC samen met haar collega:

"Hiervoor hebben wij samen de trainingen Photoshop en Illustrator gevolgd. Tijdens de training InDesign hebben we leuke technieken geleerd, waarbij we foto's, logo's en tekst bij elkaar laten komen. We gebruiken Adobe InDesign voor het vak Vormgeving & typografie. Hetgeen we hebben geleerd kunnen we goed in de klas kunnen gebruiken. Een voorbeeld van een opdracht is: een eigen affiche ontwerpen over je droomberoep.

We zijn heel enthousiast over de Adobe-trainingen van SLBdiensten en kunnen deze van harte aanbevelen aan alle docenten".

Over de trainers

De trainingen worden verzorgd door Adobe Certified Instructors Peter Villevoye en Rob de Winter.

 • Peter Villevoye is Adobe Certified Instructor voor Photoshop, Illustrator, InDesign, Dreamweaver, Muse en Adobe Digital Publishing. Hij heeft een rijke historie en ruime ervaring in diverse mediatechnieken. Van theaterbelichting tot websites en van voice-overs tot 3D-printing, niets ontsnapt aan zijn aandacht. Sinds 1987 adviseert en begeleidt hij creatieve professionals en geeft hij trainingen in diverse software-pakketten m.b.t. DTP, webdesign en digitaal publiceren, maar ook in 'fenomenen', zoals interface-design of typografie. Lesgeven is dus zijn vak.

 • Rob de Winter is Adobe Certified Instructor voor Photoshop, Illustrator, InDesign, Dreamweaver, Muse en Acrobat. Sinds 2007 geeft hij trainingen in grafische software, web-technieken zoals HTML/CSS, Responsive Design en Javascript, maar ook in grafische vormgeving, typografie en webdesign. Naast docent is hij ook grafisch vormgever en muzikant. Hierdoor komen theorie en praktijk samen in de lessen die hij verzorgt.