training log en advies

Training Micro:bit

Wilt u aan de slag met de Micro:bit? Dan is deze training ideaal voor u om te volgen.

Download alle informatie over deze training als PDF. 

Wat kunt u na afloop van de training?

microbit afbeelding

Tijdens een training van een halve dag introduceren wij de Micro:bit. Gedurende deze training leert u hoe u de Micro:bit kunt programmeren, ‘flashen’, welke sensoren aanwezig zijn en helpen wij u hands-on op weg. Daarnaast prikkelen wij uw fantasie met verschillende demonstraties en tonen wij u welke resources er voor u beschikbaar zijn.

De challenges (lesbrieven)

De training kunt u zien als een Kick off voor de challenges. Na de training ontvangt u 10 challenges, met daarin opdrachten en uitleg. Met deze challenge helpen wij u op weg om nieuwe functies van de Micro:bit te ontdekken. Uiteraard is dit slechts een basis en rekenen wij op de vindingrijkheid en creativiteit van de leerlingen (en leraren) om zo origineel mogelijk de challenge te volbrengen. Door het volgen van alle challenges ontdekt u de vele mogelijke toepassingen. De challenges kunnen opgeslagen worden zodat ze ook voor gebruik in de nabije toekomst ingezet kunnen worden, de keuze is aan u.

Waar en wanneer?

 • Datum: woensdag 28 juni 2017(Rotterdam), dinsdag 26 september 2017 (Amersfoort) of dinsdag 31 oktober 2017 (Amersfoort)
 • Tijd: 14:00 - 17:00 uur
 • Locaties:
  • IT Randsteden Amersfoort: Hoefseweg 1, 3821 AE  Amersfoort 
  • OVVICE Rotterdam: Marten Meesweg 8, 3068 AV Rotterdam
  • OVVICE Amsterdam: Hogehilweg 19, 1101 CB Amsterdam
 • Kosten: € 450,= p.p. ex. BTW:
  • Halve dag training
  • 1 Class pack: 10x Micro:bit, 10x battery pack, 10x USB kabel, 1 x Neopixel ring
  • 10 Challenges

Waarom deze training?

De Training Micro:bit organiseren wij om uw lessen nog uitdagender te maken. Uw leerlingen leren op een leuke en uitdagende manier te programmeren zonder dat zij enige voorkennis hiervoor nodig hebben. Tegelijk leren zij de basis van het programmeren te begrijpen en worden zij uitgedaagd hun creativiteit te gebruiken.  

Voor wie?

De Training Micro:bit is geschikt voor docenten in het voortgezet onderwijs en mbo die kennis willen maken met de Micro:bit en deze willen inzetten in hun lessen. Programmeerkennis is hierbij niet noodzakelijk, maar interesse in technologie en motivatie om samen met leerlingen nieuwe kennis op te doen is wenselijk. 

 • De training is ter validatie ingediend bij Registerleraar.nl.

Registreerleraar logo

Over de trainers

De training wordt verzorgd door IT Randsteden. Zij verzorgen diverse trainingen voor zowel het primair- als voortgezet onderwijs en alle trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor docenten.

IT-Randsteden is één van de eerste partners van de Micro:bit Education Foundation in Nederland en verzorgt trainingen voor leerkrachten vanaf de lancering en stimuleert hiermee dat de Micro:bit direct kan worden opgenomen in de lessen.

IT Randsteden is winnaar van de Microsoft Educatie Partnership of the Year Award 2015.

Inschrijven >