training log en advies

Training Micro:bit

Wilt u aan de slag met de Micro:bit? Dan is deze training ideaal voor u om te volgen. 

Download alle informatie over deze training als PDF. 
microbit afbeelding
Werkt u op een vo-instelling, lees dan ook zeker onderaan deze pagina de informatie over onze STEAM Cup Challenge. Een superleuke wedstrijd waar een docent, samen met zijn klas aan mee kan doen en waarin de Micro:bit centraal staat. Een erg leuke manier om een start te maken met de Micro:bit.

Wat kunt u na afloop van de training?

Tijdens een training van een halve dag introduceren wij de Micro:bit. Gedurende deze training leert u hoe u de Micro:bit kunt programmeren, ‘flashen’, welke sensoren aanwezig zijn en helpen wij u hands-on op weg. Daarnaast prikkelen wij uw fantasie met verschillende demonstraties en tonen wij u welke resources er voor u beschikbaar zijn.

Lesplannen

Na de training ontvangt u 10 lesplannen, met daarin opdrachten en uitleg. Met deze lesplannen helpen wij u op weg om nieuwe functies van de Micro:bit te ontdekken. Uiteraard is dit slechts een basis en rekenen wij op de vindingrijkheid en creativiteit van de leerlingen (en leraren). Door het volgen van alle lesplannen ontdekt u de vele mogelijke toepassingen. De lesplannen kunnen opgeslagen worden zodat ze ook voor gebruik in de nabije toekomst ingezet kunnen worden, de keuze is aan u.

Waar en wanneer? 

 • Datum: dinsdag 26 september 2017 (Amersfoort) of dinsdag 31 oktober 2017 (Amersfoort)
 • Tijd: 14:00 - 17:00 uur
 • Locaties:
  • IT Randsteden Amersfoort: Hoefseweg 1, 3821 AE Amersfoort 
  • OVVICE Rotterdam: Marten Meesweg 8, 3068 AV Rotterdam
  • OVVICE Amsterdam: Hogehilweg 19, 1101 CB Amsterdam
 • Kosten: € 450,= p.p. ex. BTW:
  • Halve dag training
  • 1 klassenpakket: 10 x Micro:bit, 10 x battery pack, 10 x USB kabel, 1 x Neopixel ring
  • 10 lesplannen

Inschrijven >

Waarom deze training?

De Training Micro:bit organiseren wij om uw lessen nog uitdagender te maken. Uw leerlingen leren op een leuke en uitdagende manier te programmeren zonder dat zij enige voorkennis hiervoor nodig hebben. Tegelijk leren zij de basis van het programmeren te begrijpen en worden zij uitgedaagd hun creativiteit te gebruiken.

Voor wie?

De Training Micro:bit is geschikt voor docenten in het voortgezet onderwijs en mbo die kennis willen maken met de Micro:bit en deze willen inzetten in hun lessen. Programmeerkennis is hierbij niet noodzakelijk, maar interesse in technologie en motivatie om samen met leerlingen nieuwe kennis op te doen is wenselijk. 

• De training is gevalideerd door Registerleraar.nl. (3 register uren)

Registreerleraar logo
Over de trainers

De training wordt verzorgd door IT Randsteden. Zij verzorgen diverse trainingen voor zowel het primair- als voortgezet onderwijs en alle trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor docenten.
IT-Randsteden is één van de eerste partners van de Micro:bit Education Foundation in Nederland en verzorgt trainingen voor leerkrachten vanaf de lancering en stimuleert hiermee dat de Micro:bit direct kan worden opgenomen in de lessen. IT Randsteden is winnaar van de Microsoft Educatie Partnership of the Year Award 2015.

Inschrijven >

STEAM Cup Challenge

Vanaf september 2017 is het ook mogelijk deel te nemen aan de STEAM Cup Challenge. De STEAM Cup Challenge is een wedstrijd waarin de Micro:bit centraal staat, speciaal voor klassen uit het voortgezet onderwijs. Bij de STEAM Cup Challenge zit de Micro:bit training, 10 Micro:bits, additionele sensoren en 10 lesplannen inbegrepen. Daar bovenop wordt u als docent begeleid via diverse webinars en een gebruikerscommunity op Yammer, waar u voor vragen, inspiratie en updates van het project terecht kunt. 

Samen met uw klas werkt u toe naar de hoofdopdracht: bedenk en maak een oplossing voor een duurzaamheidsprobleem, met behulp van de Micro:bit. Uw klas neemt het in de Challenge op tegen ruim 200 andere klassen uit het hele land en maakt kans op prachtige prijzen voor de klas én de school.

» Meer informatie