training & advies logo

Workshop 'Privacy goed geregeld'

In deze workshop gaat u aan de slag met het thema Privacy. U krijgt uitleg van regels en verantwoordelijkheden die toenemend ICT-gebruik op school met zich meebrengt. Daarnaast krijgt u handvatten die u helpen uw verantwoordelijkheid op privacygebied goed te organiseren op uw school. 

Wat kunt u na afloop van de workshop?

  • Inschatten welke regels rond privacy op uw situatie van toepassing zijn
  • Stappen nemen om deze regels na te leven
  • Aan de slag om de grootste privacyrisico’s op uw school te verminderen
  • De juiste vragen rond privacy stellen aan uw ICT-leveranciers
  • Uw omgeving bewust maken van dit thema
  • Zorgvuldig met de persoonsgegevens van uw leerlingen en medewerkers omgaan.

Waar en wanneer?

  • Datum: vrijdag 22 september 2017 of donderdag 12 oktober 2017 
  • Tijd: 9:30 - 16:00 uur
  • Locatie: Kantoor SLBdiensten te Amsterdam
  • Kosten: € 450,= p.p. ex. BTW.

Inschrijven >

Voor wie?

Schooldirecteuren, bovenschoolse ICT-coördinatoren die het thema privacy en informatiebeleid in hun takenpakket hebben.

placeholderMaatwerk of meer informatie?

Jeroen Bosman, onze Productmanager Training & Advies, beantwoordt graag al uw vragen. Er kan altijd gekeken worden naar maatwerk (bijvoorbeeld tijdens een studiedag / themadag), een training op locatie of andere wensen.

U kunt hem bereiken per e-mail of via telefoonnummer 020-4201396. 

 

Waarom deze workshop?

De Wet Bescherming Persoonsgegevens maakt u als tekenbevoegde verantwoordelijk en aansprakelijk voor de veiligheid van alle leerling- en medewerkersgegevens. Daarnaast is sinds 1 januari 2016 de meldplicht datalekken van kracht met hoge boetes als sancties, waarbij u de plicht heeft om elke vorm van het lekken van gegevens te melden.

Met enige regelmaat komt in het nieuws dat een website is gehackt, een lek is gevonden in een server met privégegevens van kinderen of dat laptops of USB-sticks met vertrouwelijke informatie erop zijn verloren of gestolen. Wilt u als school geen enkel risico lopen, bewust worden van de regels en verantwoordelijkheden en de privacy waarborgen? Volg dan onze workshop 'Privacy goed geregeld'!

Alexander Singewald, adviseur bescherming klant- en personeelsgegevens, vertelt in SLBberichten over het belang van Privacybeleid voor scholen.

» Lees het interview

Ervaring deelnemers

"De workshop 'Privacy goed geregeld' heeft me doen inzien dat de privacy nog helemaal niet zo goed geregeld was. We moeten nog beter met ouders communiceren over dit onderwerp. De teksten in schoolgidsen zijn aangepast en scholen worden aangemoedigd bewust(er) met social media om te gaan."

Erik van der Saag, sectormanager ICT Stichting Tabijn.

Workshopleider

Foto Joni Wagner

De workshop wordt gegeven door Joni Wagner. Joni heeft als projectmanager, programmamanager en manager van afdelingen op het terrein van innovatie en projectmanagement veel ervaring met projecten bij uitvoeringsorganisaties en in het onderwijs. Haar juridische achtergrond heeft daarbij geregeld een rol gespeeld, met name op het gebied van privacy.

Ook is Joni nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van het Convenant Digitale Onderwijsmiddelen en Privacy - Leermiddelen en Toetsen binnen het Doorbraakproject Onderwijs & ICT.