Ga naar content

Een nieuw tijdperk voor het onderwijs

De huidige digitale transformatie is een unieke gelegenheid om ons opnieuw voor te stellen hoe we technologie kunnen gebruiken om leerkrachten te helpen en alle leerlingen en studenten nieuwe mogelijkheden te bieden. Met behulp van inzichten en tools bijvoorbeeld kunnen administratieve taken worden verlicht, waardoor leerkrachten zich kunnen concentreren op het belangrijkste: hun leerlingen en studenten helpen met leren. Het gaat er niet om dat ieder kind een laptop krijgt, het gaat erom dat ieder kind de kans op uitstekend onderwijs krijgt en daardoor op een succesvolle carrière en een geslaagd leven. Docenten hebben behoefte aan oplossingen die gebruiksvriendelijk en veilig zijn én werken op betaalbare apparaten. Met de nieuwe Windows 11 wordt hierin een belangrijke stap gezet.


"Het gaat er niet om dat ieder kind een laptop krijgt, maar om de kans op uitstekend onderwijs voor iedereen."

Vraag nu aan: gratis inspiratiesessie Surface voor jouw school

De voordelen van de Surface-lijn inclusief Windows 11 voor digitaal onderwijs zijn groot. Daarom bieden we nu de mogelijkheid om in te schrijven voor een gratis inspiratiesessie! Onder leiding van een ervaren Surface-specialist van Microsoft maak je kennis met de specificaties en mogelijkheden van Surface-apparaten en Windows 11 voor jouw school. Er is ruimte om vragen te stellen in stil te staan bij jouw 'case' tijdens deze online één op één sessie. Aanmelden kan op deze pagina of klik op onderstaande button:


Ontdek Windows 11: beter dan ooit tevoren

Windows 11 is de meest inclusieve Windows-versie ooit, met uitgebreidere toegang en meer ingebouwde leertools en gebruikersopties dan in andere versies. Hierdoor hebben leerlingen onafhankelijk toegang tot materialen en kunnen leerkrachten het onderwijs voor ieder kind personaliseren, ongeacht het niveau of de leervoorkeur. Nieuwe functionaliteiten zijn onder andere:

  • Een betere gebruikerservaring op touchscreen-apparaten met gebruikersopties die aanpasbaar zijn. Hierdoor is het makkelijker om te typen en vensters te verplaatsen, te verkleinen en te vergroten.
  • Uitgebreide gebaren-, stem- en peninteractiviteit, zodat gebruikers spraakopdrachten kunnen gebruiken en met een digitale pen kunnen schrijven in bijna elke app. Op deze manier hebben alle leerlingen, ongeacht hun vaardigheden of leervoorkeuren, onafhankelijk toegang tot materialen. Bovendien kunnen leraren de lessen personaliseren voor alle leerlingen en de tijd in het klaslokaal optimaal benutten.
  • Nieuwe tools om afleidingen te verminderen, van slimme camera’s die bewegingen op de achtergrond vervagen tot instellingen die visuele rommel minimaliseren. Dat komt de leerresultaten ten goede omdat alle leerlingen zich hierdoor kunnen concentreren en goed werk kunnen leveren, thuis en in het klaslokaal.


sfeerbeeld-windows-11-12.jpgEenvoudig in gebruik: van implementatie tot beheer en beveiliging

Omdat er tegenwoordig zo veel mogelijkheden zijn voor thuis-, hybride en blended-learningonderwijs, zijn beveiliging en eenvoudiger beheer veel belangrijker geworden.

Leerkrachten en IT-leiders die Windows 10 gebruiken, kunnen erop vertrouwen dat Windows 11 dezelfde betrouwbare, gebruiksvriendelijke tools biedt waarmee ze al bekend zijn, zoals handsfree configuratie- en beheeropties. Hierdoor kunnen ze snel onderwijs-apps installeren die klaar voor gebruik zijn. We hebben daarnaast betere privacybescherming en beveiligingsopties toegevoegd van het apparaat naar de cloud, waaronder de mogelijkheid om maandelijkse updates in de cloud aan te passen en te plannen zonder onderbreking van de lessen. Bovendien zijn er nieuwe beveiligingsmaatregelen getroffen waardoor het besturingssysteem en de opgeslagen informatie doorlopend worden beschermd.

Deze functies zijn ontwikkeld om kostbare beveiligingsschendingen, die steeds vaker plaatsvinden, te voorkomen. Volgens Digital Shadows, een wereldwijd digitaal beveiligingsbedrijf, nam het aantal identiteitsaanvallen tussen 2018 en 2019 met 300% toe. Met deze beveiligingsfuncties worden leerlingen thuis en op school beschermd omdat gevaarlijke en ongepaste content wordt geblokkeerd.


"Volgens onderzoek is het aantal identiteitsaanvallen in één jaar tijd met 300 procent toegenomen."


Optimale prestaties op betaalbare apparaten

Windows 11 is ontwikkeld om optimale prestaties te leveren op een breed scala aan betaalbare apparaten met tools en technologie die leerlingen voorbereiden op de toekomst, ondanks beperkte schoolbudgetten voor technologie. Door betaalbare apparaten aan meer leerlingen over de hele wereld te bieden, kunnen scholen besparen op cruciale technologische middelen en toch de digitale kloof overbruggen. Met bijvoorbeeld de nieuwe Surface Laptop Go en Go 3 hebben onderwijsinstellingen de mogelijkheid om iedereen binnen de school te voorzien van een betaalbaar en krachtig device. Bekijk hieronder de mogelijkheden voor jouw onderwijsinstelling:

Iedereen een eigen device in het onderwijs: ontdek de mogelijkheden van Surface

Surface Laptop Go

surface-laptop-go-klein-variant-2.jpg

Lichtgewicht, stijlvolle Surface Laptop Go houdt prestatie en batterijduur in evenwicht met de speakers, microfoons en camera die studenten nodig hebben om verbonden te blijven met hun klaslokaal. Een comfortabel toetsenbord in combinatie met een afwerking die bestand is tegen dagelijks gebruik. Benieuwd naar de voordelen van de Surface Laptop Go voor jouw school? Klik dan op onderstaande button en vraag een gratis inspiratiesessie aan.

Surface Go 3

surface-laptop-go-3-klein.jpg

Met zijn 10,5 inch scherm, een batterij die de gehele dag meegaat en een 10e generatie Intel Core i3-processor is de Surface Go 3 een ideaal apparaat voor in de klas. Dankzij het 2-in-1 ontwerp schakel je gemakkelijk tussen schrijven met een pen, Teams meetings of typen met de type cover. Een flexibel lichtgewicht apparaat voor in het klaslokaal en daarbuiten. Benieuwd naar de voordelen van de Surface Go 3 voor jouw school? Klik dan op onderstaande button en vraag een gratis inspiratiesessie aan.