microsoft logo

Microsoft Imagine Academy: gratis e-learning voor uw collega's en studenten

De Microsoft Imagine Academy (voorheen IT Academy) is een website waar uw collega's en studenten kunnen trainen voor het gebruik van verschillende Microsoft Office programma’s, zoals Word, Excel en PowerPoint. De cursussen zijn gratis toegankelijk voor docenten, medewerkers, leerlingen en studenten van instellingen met een Microsoft School- of Campusovereenkomst. Na de cursus kunnen zij een internationaal erkend certificaat halen om deze kennis ‘officieel’ te maken en op hun CV te zetten.

Naast cursussen voor Microsoft Office zijn er ook steeds meer cursussen voor technische programma's als SQL Server, SharePoint en Visual Studio.

Vanaf januari 2016 is IT Academy verder gegaan onder de naam Microsoft Imagine Academy, afgekort MIA. Met deze naam wil MIA aansluiten bij haar identiteit 'Imagine', wat zich richt op coding. 

 

 

Maak van uw collega's en studenten gecertificeerde specialisten

ROC’s en middelbare scholen hebben de mogelijkheid om op hun instelling internationaal erkende Microsoft Office Specialist-examens (MOS) af te nemen onder studenten en medewerkers.

Op deze manier kunnen uw studenten en medewerkers gewoon op school hun kennis over Microsoft Office officieel maken. Deze examens worden in 140 landen afgenomen. De voornaamste reden om een Office-cursus bij Microsoft Imagine Academy te volgen is dat men veel efficiënter en sneller leert werken met Office. Deelnemers besparen in de toekomst vooral veel tijd in hun dagelijkse werkzaamheden. En dit kunnen ze aantonen met het MOS-certificaat.

Neem zelf examens af!

  • microsoft office specialist logoHet is eenvoudig om op uw instelling een test-pc in te richten met Office en de examensoftware van Certiport.
  • Via de gratis toegang tot Microsoft Imagine Academy heeft u direct de beschikking over 10 gratis MOS- en 20 gratis MTA-certificaten (ter waarde van € 25,50 p.s.) waardoor uw medewerkers en studenten direct het examen mee kunnen afleggen op de test-pc. Er zijn ook Microsoft Technology Associate (MTA) certificaten beschikbaar. Het stappenplan voor een test-pc vindt u op de Certiport website.
  • Via SLBdiensten is het mogelijk om een certificaten in volume af te nemen met forse onderwijskorting. Ook is het mogelijk om op Slim.nl een los voucher aan te schaffen.

Vragen?

Heeft u vragen over certificering, het inrichten van een test-PC op uw instelling of over Microsoft Imagine Academy? Stuurt dan een email aan de Servicedesk.

ICT-vaardigheden certificeren loont

Goede ICT-vaardigheden worden steeds belangrijker voor leerlingen en studenten. Hun toekomstige opleiders en werkgevers stellen daaraan steeds strengere eisen. Hun kansen stijgen als die vaardigheden aantoonbaar zijn met een internationaal erkend certificaat. Ook de overheid heeft steeds meer aandacht hiervoor.

Als instelling kunt u actief aan de slag met het certificeren van uw medewerkers en studenten. Wanneer u aan de slag gaat krijgt u kosteloos uitleg van ons. Er is daarnaast een aanbod aan aanvullende training beschikbaar.

Bekijk de ervaringen van het Anna van Rijn College met Microsoft Imagine Academy:

Uitgebreide informatie

De uitleg op deze pagina is beknopt. Wilt u alles weten? Op de website van Technologie & Onderwijs kunt u uitgebreide informatie vinden, zoals:

  • Interviews met scholen die al gebruik maken van de Microsoft Imagine Academy
  • Informatie voor docenten
  • Informatie voor bestuurders
  • Ondersteuning bij het introduceren van Microsoft Imagine Academy.

Heeft u nog geen Microsoft Membership ID? Deze kunt u aanvragen via de Servicedesk.