slim.nl logo

Inloggen via Kennisnet: alle informatie

Voor wie?

Deze oplossing is met name bestemd voor instellingen zonder apart emaildomein voor leerlingen/studenten, maar u kunt hier ook gebuik van maken als u deze wel heeft.

Voorwaarden

  • U maakt gebruik van een door Kennisnet ondersteund ELO of schoolportaal (bijv. Magister of Blackboard)
  • U bent aangesloten bij de Kennisnet Federatie.

Geen koppeling met Kennisnet aanwezig? Deze kan eenvoudig tot stand worden gebracht. Kennisnet helpt u hier graag bij en heeft alle informatie voor u op een rijtje gezet.

Indien uw studenten inloggen via N@tschool is deze oplossing niet nodig.

Voordelen

  • Eenvoudig inloggen voor uw studenten (en collega's)
  • Geen misbruik door bijvoorbeeld oud-leerlingen
  • Onderwijskorting bij Slim.nl blijft in stand door tevreden leveranciers
  • Minder tijd kwijt aan gebruikersbeheer op Slim.nl.

Hoe werkt het nu en hoe werkt het straks?

Nu

Op dit moment kunt u middels het Gebruikersbeheer zelf op Slim.nl bepalen welke emailadressen en/of -domeinen toestemming hebben om een account aan te maken. Voor medewerkers is dit meestal eenvoudig omdat ze een eigen emaildomein hebben. Voor studenten is dit bij veel instellingen niet het geval; daar is het voor u mogelijk om via de joker *@* ieder willekeurig emailadres toestemming te verlenen voor het aanmaken van een account, en veel instellingen doen dit ook.

Dit kan ertoe leiden dat personen die geen leerling of student zijn zich toch zo voordoen, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Overigens constateren wij zulk misbruik niet vaak.

Straks

Door een koppeling te implementeren tussen uw database en Slim.nl wordt er bij inloggen automatisch onder water gecontroleerd of de inloggegevens nog geldig zijn. Deze implementatie is uitgebreid getest en vrij eenvoudig. Op die manier zijn de gegevens altijd up-to-date en is misbruik niet meer mogelijk. Het is te vergelijken met inloggen op een site met een Facebook- of Twitter account. Alleen gebeurt het in dit geval met de schoolgegevens.

Wat verandert er voor bestaande klanten van Slim.nl?

Bestaande klanten stellen wij, via het emailadres dat bij ons bekend is, op de hoogte van de nieuwe inlogmethode. Wij informeren hen in deze email ook over de manier waarop zij de gegevens uit hun bestaande account kunnen koppelen aan de nieuwe situatie. Dit is heel eenvoudig: een email naar onze klantenservice is voldoende. De bestaande orderhistorie, adresgegevens, productsleutels etc. worden op aanvraag gekoppeld en zijn gewoon in te zien, mits de leerling of medewerker nog aangesloten is bij de school, uiteraard.

Aanvragen koppeling en stappenplan