Prijsindicatie en toegang in 5 stappen

Met SLBdiensten heeft u een betrouwbare Azure-partner met gunstige tarieven. Binnen vijf stappen weet u waar u aan toe bent en heeft u Azure voor uw instelling aangezet.

Stap 1. Bepaal welke diensten u in Azure wilt gebruiken

Wilt u alleen een website op een virtuele machine (VM) hosten, met bepaalde specificaties (specs) en een bepaalde hoeveelheid dataopslag? Of wilt u ook een VPN-verbinding leggen? Voordat u een prijsindicatie kunt maken, moet u weten welke diensten u wilt gaan gebruiken.

Als u nog geen idee heeft welke diensten u in Azure zou willen/kunnen afnemen, neem dan contact met ons Servicedesk op. Dankzij onze ervaring in het onderwijs kunnen wij u adviseren bij het bepalen van de gewenste diensten.

Zodra u weet welke dienst(en) en in welke mate u deze in Azure wilt gebruiken, kunt u door naar de volgende stap, de globale kostenindicatie.

Stap 2. Globale kostenindicatie maken via Azure.com

Met de calculator op azure.com kunt u een inschatting maken van de kosten door uw keuzes voor bepaalde diensten te maken, de specificaties aan te geven en de hoeveelheid tijd aan te geven dat deze diensten moeten draaien. Hier komt vervolgens een prijs uit. Let op: dit is een globale indicatie en niet het bedrag dat u uiteindelijk via SLBdiensten betaalt. Onze prijzen zijn lager.

Bij het invullen van de Azure-calculator kunt u kiezen twee extra mogelijkheden: Hybrid Use Benefit en Reserved Instances. Ze kunnen u een kostenbesparing opleveren. We lichten ze toe.

Hybrid Use Benefit

Met het Hybrid Use Benefit programma kunt u uw Windows Server licenties, die u voordelig via de Microsoftovereenkomst van SLBdiensten registreert, meenemen naar uw servers in Azure. U kunt uw Windows Server-licenties, die u via de Microsoft-overeenkomst van SLBdiensten heeft afgenomen, meenemen naar uw virtual servers in Azure. Geef in de calculator aan als u hiervan gebruik wilt maken. Dat levert een besparing op uw virtuele machines op, die kan oplopen tot 40 procent.

Reserved Instances

Standaard rekent uw Azure Services, zoals het gebruik van de virtuele machines, af per minuut, naar gebruik. U kunt er ook voor kiezen vituele machines te reserveren voor 1 of 3 jaar. Met zo'n reservering krijgt u een korting op de prijs van die virtuele machine over de totale looptijd die kan oplopen tot wel 75 procent.

Mocht u vragen hebben over deze mogelijkheden, neem dan contact met ons via Servicdesk.

Stap 3. Berekening kosten met de tarieven van SLBdiensten

Maak een uitdraai van uw berekening via de Azure-calculator, waarbij u de optie ‘resource ID’s weergeven’ heeft aangevinkt.Maak een uitdraai van uw berekening via de Azure-calculator, waarbij u de optie ‘resource ID’s weergeven’ heeft aangevinkt.

Mail deze uitdraai naar SLBdiensten via onze Servicedesk. Wij matchen dit met de prijzen uit ons CSP-programma. De korting op die prijs verschilt per Azure Service. U kunt vanzelfsprekend altijd bij ons de prijs van bepaalde Azure-diensten opvragen. Met ons overzicht heeft u een inzicht in de kosten.

Vervolgens kunt u via SLBdiensten met Azure aan de slag gaan.

Stap 4. Een subscription aanmaken

Wanneer u met Azure Services via SLBdiensten aan de slag gaat, heeft u een subscription nodig. Een subscription is eigenlijk het abonnement aan de hand waarvan de door uw instelling gebruikte Azure Services worden gefactureerd.

Op onze Microsoft Azure licentiepagina staat een document dat u invult en aan ons terugstuurt. Wij maken vervolgens voor u een Azure-CSP-abonnement (subscription) aan en voegen dit toe aan uw bestaande account (als u bijvoorbeeld al Office 365 heeft) of creëren een nieuw account. Daarmee loopt het abonnement met de gunstige tarieven via ons CSP-programma. SLBdiensten zorgt voor de rapportage en facturatie.

Stap 5. Aan de slag met Azure

Via Portal.Azure.com krijgt u met het admin-account van uw tenant toegang tot alle beschikbare Azure Services en de Azure Marketplace. Deze portal is feitelijk uw Azure-account. Het dashboard van de portal ziet er als volgt uit:

Azure portal via SLBdiensten

 U kunt via deze portal uw CSP-abonnement beheren.

Meer weten

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met onze Servicedesk, per mail Servicedesk of per telefoon: 020 4201 396. We staan u graag te woord.

 <--- overzichtspagina Azure
---> praktijkcases Azure in het onderwijs