Hardware via SLBdiensten

Wilt u op uw instelling aan de slag met Bring Your Own Device of staat u voor belangrijke hardware-investeringen? Bent op zoek naar een partner op het gebied van hardware én software? SLBdiensten kan hierin adviseren en ondersteunen. Wij hebben veel contact met verschillende leveranciers en kennen daarnaast veel onderwijsinstellingen die u zijn voorgegaan en gebruik zijn gaan maken van verschillende platformen (Windows, Apple, Chromebook).

Wij brengen u graag in contact met leveranciers of collega-instellingen. Wilt u hier meer informatie over, neem dan contact op met ons servicedesk:  servicedesk@slbdiensten.nl of telefonisch, via: 020 420 13 96.

Microsoft Surface PROject

Een goed voorbeeld van een hardwareproject dat wij hebben begeleid is het Microsoft Surface PROject.

Waar krijgt een onderwijsinstelling mee te maken als mobiele devices worden geïntroduceerd op hun school? APS IT-diensten en SLBdiensten organiseerden - gesteund door Microsoft Nederland - het Surface PROject om dit in kaart te brengen.

850 devices

In totaal werden 850 Surface Pro 2-computers twee jaar lang in bruikleen gegeven aan acht middelbare scholen en negen basisscholen. Deelname aan het project gaf de scholen de kans om mobiele apparaten in het onderwijs uit te proberen, om te werken met zeer goede apparaten tegen geringe kosten, maar ook om hun innovatieplannen te versnellen. De scholen konden aan het eind van de bruikleenperiode de apparaten aanschaffen tegen de restwaarde.

De scholen werden gedurende het project begeleid, onder meer met bijeenkomsten en trainingen op maat. Onderdeel van het project was ook de EBC-reis naar Microsoft (Redmond, VS), ter ondersteuning van visie-ontwikkeling.