microsoft logo

Microsoft Student Advantage

Microsoft stelt via het Student Advantage-programma Office 365 ProPlus beschikbaar voor studenten. Office 365 ProPlus is de desktopversie van Office die binnen Office 365 beschikbaar wordt gesteld, en is een user-based service die elke student op maximaal vijf pc's of Mac's mag installeren.

Voorwaarde is dat de instelling in het bezit is van een Microsoft-overeenkomst waarin Microsoft Office voor de hele organisatie (docenten/personeelsleden) is gelicenseerd. Dit is voor de meeste instellingen het geval, door de deelname aan onze Microsoft School- of Campusovereenkomst en het Desktop Pakket dat hierin is afgesloten.

Een tweede voorwaarde is dat uw instelling een Office 365-omgeving voor onderwijs moet hebben. De uitrol van Office 365 ProPlus gebeurt via deze omgeving.

Beschikbaarheid via SLBdiensten

Wij zien twee opties voor instellingen om Office 365 ProPlus beschikbaar te stellen aan uw studenten. Deze opties zijn:

  1. U heeft Office 365 én de uitrol van Office 365 ProPlus voor uw studenten in eigen beheer.
  2. SLBdiensten regelt via de Office 365-omgeving van Slim.nl de toegang tot Office 365 ProPlus voor uw studenten.

Optie 1: Student Advantage aanbieden via de eigen Office 365-omgeving

Bij optie 1 kunt u Office 365 ProPlus, geheel in eigen beheer, beschikbaar stellen onder uw studenten. U kunt direct aan de slag, en via onze Microsoft Online Services-overeenkomst het product Office 365 ProPlus bestellen voor uw studenten.

Na uw bestelling zorgen wij dat de Office 365 Pro Plus-licenties bij uw Office 365-beheerder geleverd worden. Bij deze optie bent u zelf verantwoordelijk voor communicatie en support richting uw studenten. Tevens dient u ervoor te zorgen dat uw studenten in uw Office 365-omgeving ingevoerd zijn.

Bekijk de bestelprocedure >

Optie 2: Student Advantage aanbieden via Slim.nl

Maakt u nog geen gebruik van Office 365 op de instelling of is de Office 365-omgeving die u op de instelling gebruikt nog niet voldoende ingericht om Office Pro Plus aan uw studenten in uit te zetten? Kies dan voor optie 2 en bied Student Advantage aan via Slim.nl. 

Technisch is hiervoor alles in orde, het is slechts een kwestie van communicatie. Dit pakken wij graag samen met u, per instelling, aan.

Het is ons doel u hier zo veel mogelijk werk uit handen te nemen. Wij hebben een pakket aan communicatiemiddelen samengesteld dat u kunt gebruiken om het gratis Office-aanbod bij uw leerlingen (en eventueel hun ouders) onder de aandacht te brengen. Dit pakket bestaat uit:

  • Posters (A2-formaat)
  • Een opgemaakt e-mailbericht
  • Teksten en banners die flexibel kunnen worden ingezet, net wat op uw instelling werkt. Denk hierbij aan plaatsing op de ELO, portals of het intranet of opname in de nieuwsbrief of schoolkrant.

In alle communicatieuitingen worden leerlingen verwezen naar een speciale landingspagina op Slim.nl. Als een leerling van het aanbod gebruik wil maken, maakt hij/zij een account aan op deze pagina. De leerling ontvangt vervolgens een e-mail met de downloadinstructie en kan direct aan de slag.

Interesse in optie 2? Laat het ons weten en wij nemen contact met u op >

Meer weten? 

Vraag informatie aan bij onze Servicedesk >