Heb je ICT-vragen naar aanleiding van het sluiten van de scholen?

Neem contact met ons op via servicedesk@slbdiensten.nl of 020 - 420 13 96.

 

De tiende editie van IPON vindt plaats op 5 & 6 februari 2020!

Op 5 en 6 februari staan we op de IPON, dé beurs over onderwijsinnovatie en ICT-toepassingen en -diensten. Graag heten wij u van harte welkom op onze stand D090. Daar staan we namens onze merken SLBdiensten, Slim.nl, Slimindeklas.nl en MBOwebshop. Naast onze stand staat onze samenwerkingspartner IT-Workz *(op C090).  

 • Wanneer: woensdag 5 en donderdag 6 februari  
 • Tijd: 10:00 – 17:00 uur  
 • Waar: Jaarbeurs Utrecht, stand D090 én het theater van onderwijsvernieuwing (theater bruin). 

Let op:  

 • Registratie voor de beurs zelf is gratis, maar gaat via de website van IPON. 
 • Alleen tijdens de registratie kunt u aangeven welke worskhops u wilt bezoeken. Dit doet u door te zoeken op de titel van een workshop. Er zijn op de dag zelf waarschijnlijk nog maar een paar plekken beschikbaar, dus registreren is aan te raden.
 • Indien de presentatie van uw keuze vol blijkt te zitten, kunt u beide dagen op onze stand terecht voor korte presentaties over deze onderwerpen. Zo goed als alle onderwerpen worden ook op de stand gepresenteerd!


  

 

Wat kunt u verwachten op onze SLBdiensten stand, nummer D090?  

Voor u als onze ICT-relatie vindt u op onze stand collega’s waar u waarschijnlijk vooral telefonisch of mailcontact mee hebt. We vinden het leuk om u in real life te ontmoeten en staan twee dagen lang klaar voor al uw vragen, presenteren een paar keer per dag een ict-kennisquiz waarmee prijzen vallen te winnen en geven diverse presentaties. We besteden met name veel aandacht aan de onderwerpen:   

 • Security  
 • Back up  
 • Office 365 
 • Mobile Device Management 
 • Azure 
 • DASmakkelijk 

 

Wat kunt u in ons theater verwachten?

In het ‘Theater van onderwijsvernieuwing’ pal naast onze stand, vinden zowel 5 als 6 februari diverse presentaties plaats. We delen dit theater met onze partners IT-Workz en MBOwebshop. Het is aan te bevelen dat u zich inschrijft om de presentaties bij te wonen. Voor IT’ers zijn met name deze presentaties aan te bevelen, maar uiteraard kunt u alle presentaties volgen.

Slim ICT hardware inkopen voor het onderwijs

marloes-verhoeven

Marloes Verhoeven, DASmakkelijk

Tijdens deze presentatie informeren wij u over de belangrijkste zaken waar men naar kan kijken bij het inkopen van ICT vanuit inkoopperspectief. Ook informeren we u over hoe een Dynamisch Aankoop Systeem (DAS), een relatief nieuwe wijze om snel, eenvoudig, tegen lage kosten en bovenal rechtmatig hardware aan te kopen. Welke kaders geeft de huidige wetgeving en wat betekent dat voor uw organisatie? We geven u praktische handvatten zodat u aan de slag kunt met de inkoop binnen uw organisatie. 

 • Woensdag 5 februari om 10.45 - 11.15 uur
Meer informatie

 

Adoptie: Zorg dat Office 365 wordt omarmd en daarmee ingezet

sylvia_elzinga

Sylvia Elzinga,
IT-Workz

Fans en tegenstanders, bij elke introductie van nieuwe software krijg je ermee te maken. Zie die maar eens op één lijn te krijgen, zodat de school Office 365 met MS Teams optimaal gaat inzetten.  

Mensen zijn van nature nu eenmaal wars van verandering. Best logisch ook: veranderen haalt je uit je comfortzone en kost energie.  
Deze sessie laat je zien hoe je daar als school mee om kunt gaan en van Office 365 een feestje maakt. 

 • Woensdag 5 februari om 15.40 - 16.10 uur 
 • Donderdag 6 februari om 14.10 - 14.40 uur 
Meer informatie

 

De (geheime) wereld achter leermiddelendistributie 

pascal_timmermans

Pascal Timmermans, MBOwebshop

 Er gaat een wereld voor je open: wie zijn de spelers, hoe werken ze samen, waar zit de uitdaging én wat zijn de innovaties in deze sector? Na afloop van de interactieve presentatie door Pascal Timmermans en Paulien Lakeman van de MBOwebshop.nl weet jij het haarfijn uit te leggen aan je collega’s op school. 

 
MBOwebshop.nl is de intermediair tussen mbo-scholen en hun studenten, die overzicht, gemak en efficiency biedt. Dat bereiken wij door een optimale en efficiënte inzet van IT-technologie, samenwerkingsverbanden met toeleveranciers en educatieve uitgeverijen. Zo houden we studeren betaalbaar én toegankelijk voor iedereen die een beroep wil leren. 

 • Donderdag 6 februari om 12:15 – 12:45 uur  

Meer informatie

 

Pressure Cooker: Stoom je organisatie in 1 dagdeel klaar voor Office 365 

onno_sidler

Onno Sidler,
IT-Workz

Om Office 365 toekomstbestendig in te richten moet je afspraken maken over hoe je met elkaar wil samen werken en wat je daarbij van elkaar verwacht. De pressure cooker sessie van IT-Workz geeft een groep collega’s uit je organisatie in één dagdeel genoeg kennis en inzicht om het beleid rondom deze samenwerking vast te kunnen stellen. In deze verkorte pressure cooker sessie ervaart u in een half uur de kansen en valkuilen met betrekking tot het werken in Microsoft Teams met je collega’s. Zo komt u beslagen ten ijs als u met Teams wil beginnen op je school.

 • Woensdag 5 februari 14:55 – 15:25 uur 
 • Donderdag 6 februari 10:45 – 11:15 uur  

Meer informatie

 

Lerarentekort? IT als driver voor toekomstbestendig onderwijs

petra_vanderspek

Petra van der Spek,
IT-Workz

Hoe kan Office365 het onderwijs toekomstbestendig maken en hoe kan IT helpen om het nijpende lerarentekort terug te dringen? In deze sessie nemen we je mee in de mogelijkheden die IT-Workz ziet om tijd terug te winnen voor de leerkracht door de inzet van IT. 
 • Woensdag 5 februari 11:30 – 12:00 uur
 • Donderdag 6 februari 15:40 – 16:10 uur  

Meer informatie

 

Effectiviteit in de klas met Office 365

ilonka_vanderknaap

Ilonka van der Knaap, 
SLBdiensten/Slim in de Klas

Lesmateriaal interactief digitaal beschikbaar maken. Eenvoudig toetsen en opdrachten maken en deze toewijzen. Op verschillende manieren feedback geven op de aantekeningen en gemaakte opdrachten, waarbij je goed kan inschatten of het individueel of klassikaal behandeld moet worden. Leerlingen met een uitdaging op de lees- en schrijfvaardigheid ondersteunen. De mogelijkheden binnen Office 365 om de effectiviteit in de klas te verhogen zijn legio. En niet alleen in de klas. Ook in de samenwerking met collega’s. Tijdens deze workshop laten we je vanuit het perspectief van de docent zien wat er allemaal mogelijk is.
 • Woensdag 5 februari 12:15 – 12:45 uur
 • Donderdag 6 februari 14:55 – 15:25 uur  

Meer informatie

Een aanpak voor het vergroten van digitale vaardigheden

ilonka_vanderknaap

Tom Vogels, 
Slim in de Klas

De noodzaak van het hebben van digitale vaardigheden staat buiten kijf. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw docenten en leerlingen ook deze vaardigheden krijgen en verbeteren? Ilonka en Tom vertellen hoe zij dit aanpakken. Ze leggen daarbij de focus op Microsoft-applicaties als bijvoorbeeld Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Verder worden ook diverse applicaties van Adobe toegelicht: Photoshop, Illustrator en Premiere Pro. Van de eerste basisvaardigheden tot en met – indien gewenst – het behalen van internationaal erkende certificaten als onderdeel van het curriculum.
 • Woensdag 5 februari 14:10 – 14:40 uur
 • Donderdag 6 februari 11:30 – 12:00 uur  

Meer informatie