Het AMC krijgt jaarlijks meer bezoekers dan de Efteling, maar toch lijkt het qua ICT op voorgezet onderwijsinstellingen. Dat ondervonden de leden van de Kenniskring ICT & Onderwijs tijdens het door SLBdiensten georganiseerde ‘kijkje in de keuken’ bij een van de grootste universitair medische ziekenhuizen in ons land.

Het belangrijkste thema van de bijeenkomst was het voldoen aan de steeds hoger wordende eisen ten aanzien van de informatievoorziening in ziekenhuizen – inclusief de daarbij noodzakelijke versterking van de infrastructuur – gekoppeld aan het klantproces.

De introductie van Edwin Schuchmann (ICT-directeur) toonde direct de omvang van het ICT-landschap waar ze binnen het Amsterdam UMC mee te maken hebben. De afdeling alleen al bestaat uit meer dan 200 medewerkers. Qua omvang misschien niet direct te vergelijken met een instelling uit het onderwijs maar naarmate de ochtend vorderde, werd al snel duidelijk dat de vraagstukken en uitdagingen in deze dynamische omgeving veel overeenkomsten heeft met het onderwijs.

De herkenbaarheid zorgde voor veel interactie met levendige discussies tussen de deelnemers en het aanwezige ICT-team van het ziekenhuis. We sloten de ochtend af met een rondleiding. Het datacenter van het ziekenhuis is geen Dublin (Microsoft), maar indruk maakte het wel. Net zoals het bijzondere museum, waar je weer beseft dat je je in een unieke omgeving bevindt. Een geslaagde, leerzame ochtend met veel nieuwe en ook herkenbare inzichten met grote dank aan het ICT-team van het Amsterdam UMC!

Vanuit de Kenniskring Onderwijs & ICT organiseren wij meerdere bijeenkomsten per jaar in het kader van inspiratie en kennisdeling. Bent u ook verantwoordelijk voor ICT-ontwikkelingen en vraagstukken binnen uw school en wilt u daar graag over sparren in een vertrouwde omgeving met collega's die ook in het dynamische onderwijslandschap acteren? Kom dan eens kennismaken met ons Kenniskring ICT & Onderwijs of neem voor meer informatie contact op met: paulien.lakeman@slbdiensten.nl.