Om een indruk te krijgen van de activiteiten van de Kenniskring ICT & Onderwijs, vindt u hieronder een terugblik op enkele activiteiten.

Terugblik 2020
Maart 2020 hadden we weer de eerste bijeenkomst gepland staan op een interessante locatie, namelijk Instituut Beeld & Geluid. Die hebben we moeten aanpassen door een pandemie die de wereld onverwacht in zijn greep had. We zijn snel omgeschakeld naar een virtuele bijeenkomst. Deze bijeenkomst stond vooral in het teken van de thema's waar de scholen tegenaan liepen nu er onverwachts onderwijs op afstand gegeven moest worden. Waar liepen ze tegen aan, wat waren de vragen die ze kregen, maar ook vooral kijkend naar hoe zij er een mouw aanpaste en de collega's snel weer opweg hielpen.

In 2020 hebben we 4 virtuele bijeenkomsten gehad waar we verschillende sprekers hebben gehoord en onderwerpen besproken.  In september stond Smart-buildings centraal en in december digitaal toetsen. Onderwerpen die ook erg spelen binnen de verschillende scholen.

Bijeenkomst donderdag 13 juni 2019
De workshop 'the Boardroom' toonde het belang van cybersecurity aan. Tijdens deze workshop ervaarde men de dynamiek en de waarde van informatiebeveiliging. Daarna deelden wij ervaringen tijdens een rondvaart op de Amsterdamse grachten onder het genot van een heerlijke lunch.

Studiereis november 2019
De studiereis in november begon met een bezoek aan Enversed in Eindhoven om zelf in de virtuele wereld te stappen incl. een lezing van Tim van der Grinten over de mogelijkheden en toekomst van VR.

Daarna volgde een rondleiding bij vakschool voor creatieve industrie SintLucas in Eindhoven. Hier kregen we een inkijkje van de rol van ICT en informatievoorziening binnen de school én de keuzes die hierin gemaakt werden. Adobe Education Leader, Ronald den Bekker, toonde de mogelijkheden met Adobe in het onderwijs.

Wij bezochten tot slot Rob Adams die zich bezighoudt met hoe en waar vernieuwing ontstaat. Rob is sinds 2010 een veelgevraagd spreker en schrijver over vernieuwing en innovatie. Zijn keynote bracht inspiratie en inzichten. Hij daagt uit tot het afstappen van gebaande paden en nieuwe wegen te bewandelen.