licenties bestellen
ZIVVER

ZIVVER - veilig mailen

ZIVVER is een gebruiksvriendelijke oplossing voor veilig mailen, gewoon vanuit jouw vertrouwde e-mailprogramma. Daardoor voorkom je menselijke fouten, is informatie versleuteld tegen hackers en behoud je de regie over verzonden informatie.

ZIVVER biedt veiligheid op drie essentiële momenten. Vóór verzending door de ontvanger en de inhoud te controleren. Tijdens door te beschermen tegen hackers met encryptie en TLS. Achteraf door regie te behouden met logging en het terughalen van berichten.

Prijsinformatie

U kunt de prijsinformatie van dit product bekijken als u ingelogd bent.

U kunt inloggen op een tablet, notebook of desktop computer.

Productinformatie

Waarom zou ik veilig mailen?

Uitwisseling van informatie is cruciaal in het onderwijs. Vaak is die informatie, zoals leerlinggegevens en toetsuitslgen zeer privacygevoelig.

E-mail is de meest gebruikte vorm van communicatie door organisaties. Het voordeel van e-mail is dat iedereen het gebruikt. Het nadeel ervan is dat het zeer moeilijk te beveiligen is. Meer dan de helft van de gemelde datalekken in Nederland werd veroorzaakt door een vergissing: iemand stuurde iets aan de verkeerde ontvanger. 

Tegen deze en andere risico’s wil de nieuwe privacywet (AVG) mensen beschermen. De AVG schrijft expliciet sterke encryptie en authenticatie voor als beveiligingsmaatregel voor gevoelige informatie. Daarmee stelt de wet organisaties voor een uitdaging. Het feit dat menselijke fouten de belangrijkste oorzaak zijn van datalekken, maakt de uitdaging nog groter.

ZIVVER geeft unieke bescherming tegen datalekken en helpt je te voldoen aan de AVG.

Hoe werkt veilig mailen met ZIVVER?

Met ZIVVER e-mail je zoals je gewend bent. Zo mail je makkelijk en veilig met onze Outlook plug-in, mobiele apps of online webomgeving. ZIVVER waarschuwt nog vóórdat je een bericht verstuurt voor missers. Denk daarbij aan het versturen van verkeerde inhoud naar de verkeerde ontvanger. Dit gebeurt op basis van de bedrijfsregels die speciaal voor jouw instelling zijn ingesteld.

Bij een waarschuwing voor bijvoorbeeld een verkeerde ontvanger of verkeerde bijlage, geeft ZIVVER meteen een oplossing. Verzending gebeurt natuurlijk altijd via een volledige versleutelde verbinding. Dat is uniek. Maar vooral heel simpel en veilig.

Mocht het toch fout gaan, dan kun je het verstuurde ZIVVER-bericht altijd terugtrekken. Het bericht is dan niet meer te lezen door de ontvanger. Wanneer de ontvanger het bericht heeft doorgestuurd aan een derde, is het bericht voor die derde persoon ook niet meer te lezen. Met deze functie beperk je de schade van een datalek.

Je kunt ook grote bestanden tot 5TB versturen via ZIVVER. Capaciteitsbeperkingen van de mailbox of mailserver van zowel de verzender als de ontvanger gelden niet voor bestanden die je via ZIVVER verstuurt. Een mailbox loopt dus niet vol door het ontvangen of verzenden van bestanden.

Je kunt ZIVVER op verschillende manieren gebruiken: via de Outlook plug-in, de Outlook Web App, de webapplicatie of de mobiele app. Het werkt op elke smartphone, tablet en computer.

Veilig mailen met iedereen

Met ZIVVER start je makkelijk een conversatie met contacten die (nog) geen gebruikers zijn. Zij ontvangen per e-mail een melding dat er een veilig bericht voor hen klaarstaat. Vervolgens kunnen zij hier - zonder account! - op reageren via ZIVVER.

Conversatiestarter

De reguliere functionaliteit van ZIVVER is gericht op communicatie geïnitieerd door uw medewerkers. Om ook externen de mogelijkheid te bieden om het initiatief te nemen veilig berichten naar uw instelling te laten sturen, heeft ZIVVER de functionaliteit ‘Conversatiestarters’ ontwikkeld. Met Conversatiestarters kunt u één of meerdere URL’s/links/knoppen creëren die op één of meerdere pagina’s op een website of in de handtekening van een e-mail kunnen worden geplaatst waarmee externen zelf een veilig bericht kunnen initiëren.


ZIVVER biedt twee soorten conversatiestarters:
- De gerichte conversatiestarter: Hiermee kunnen ontvangers veilig berichten kunnen sturen aan een
specifieke ontvanger binnen uw organisatie (denk aan offertes@, klachten@, melding@).
- De open conversatiestarter: Hiermee kunnen ontvangers zelf bepalen aan welk e-mailadres binnen uw
organisatie zij een veilig bericht sturen.

Als een dergelijke conversatiestarter wordt aangemaakt, dan genereert ZIVVER een unieke URL/link en
bijbehorende HTML-code die instellngen naar eigen inzicht op websitepagina’s of onder handtekeningen van
een e-mail kunnen zetten.

Huisstijl

U kunt gebruik maken van een onderwijsgerelateerde look & feel in de ontvangersomgeving van ZIVVER. Deze kunt u als volgt inschakelen:

  1.        Ga naar de Webapp: https://app.zivver.com
  2.        Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord;
  3.        Log eventueel in met een code uit de Authenticator app of SMS-code;
  4.        Ga naar beheerdersinstellingen (klik op de drie horizontale streepjes, links onderin en boven het tandwiel);
  5.        Ga naar 'Organisatieaccount';
  6.        Klik onder het kopje 'Huisstijl voor gastomgeving' het 'Organisatiethema (onderwijs-....)' aan.
  7.        Klik op de blauwe knop met 'Opslaan'. 

Wilt u voor uw school een compleet eigen huisstijl met eigen logo, achtergrondfoto en kleuren hanteren in ZIVVER? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en prijzen hiervoor.

 


Contact opnemen

Onze servicedeskmedewerkers beantwoorden graag al uw vragen over deze overeenkomst.

servicedesk@slbdiensten.nl
020 - 420 13 96

Licentiedetails

Licentiejaar en einddatum

Het licentiejaar loopt van 1 juni tot en met 31 mei. De overeenkomst eindigt op 31-05-2022.

Hoe de software geleverd wordt

De eerste stap is het aanmaken van een gratis ZIVVER-account. Dit gratis account wordt vervolgens omgezet in een beheerdersaccount voor ZIVVER. Wij raden aan om minimaal twee beheerders voor het ZIVVER-account aan te stellen. Deze beheerders zullen geregistreerd staan met persoonlijke e-mailadressen.

Ondersteuning

Neem contact op met servicedesk@slbdiensten.nl of kijk op https://support.zivver.com/

Administratie- en coördinatiekosten

Er worden administratiekosten in rekening gebracht. Log in voor meer informatie.

 
Blijf op de hoogte van onze nieuwste software, trainingen en overige activiteiten