licenties bestellen
Qlik

Met de analyse en visualisatie BI-platform portfolio van Qlik kunt u snel stuur- en managementinformatie dashboards, analyses en interactieve rapportages maken, presenteren en distribueren. Producten als Qlik Sense, QlikView en de add-ons Qlik NPrinting, Qlik GeoAnalytics en Qlik Web Connectors helpen u de data uit meerdere bronnen te combineren, eenvoudig naar wens te visualiseren, en zo op een natuurlijke wijze het verhaal te ontdekken dat schuilgaat achter deze gegevens.

 

Prijsinformatie

U kunt de prijsinformatie van dit product bekijken als u ingelogd bent.

U kunt inloggen op een tablet, notebook of desktop computer.

Productinformatie

Qlik

Qlik, een innovatieve en snel groeiende Analytics en Business Intelligence (BI) Platform software leverancier is actief in meer dan 100 landen en heeft inmiddels ook een aanzienlijke positie verworven in het Nederlandse onderwijs.

Qlik (https://www.qlik.com) heeft een missie om een wereld te creëren waarin datageletterdheid is én waar iedereen gegevens kan gebruiken voor het kunnen oplossen van hun meest uitdagende problemen.
Onderscheidend is de gepatenteerde Associatieve Engine technologie waarmee gebruikers interactieve data-discovery oplossingen tot hun beschikking krijgen. Databronnen kunnen eenvoudig en snel worden ontsloten en naar wens worden gevisualiseerd en gepresenteerd. Gebruikers kunnen op natuurlijke wijze analyseren, inzichten ontdekken en erover rapporteren.

Met oplossingen als Qlik Sense, QlikView, en de add-ons Qlik NPrinting, Qlik GeoAnalytics en Qlik Web Connectors kunnen gebruikers data uit meerdere bronnen combineren en zo het verhaal ontdekken dat schuilgaat achter deze gegevens.

Met Qlik software kan iedereen, op elk gewenst strategisch, tactisch en operationeel niveau, beter onderbouwde beslissingen nemen. Instellingen gebruiken Qlik-producten veelal voor het verkrijgen van belangrijke stuur- en managementinformatie. Hierbij kunt u denken aan een managementdashboard over uw leerlingvolg-, financieel- en/of personeelssysteem. Maar ook andere bestandsformaten als .csv, Excel, XML, datawarehouses en open data kunnen ingelezen en geanalyseerd worden ter ondersteuning van de dagelijkse processen.

Met de Qlik software kunnen mensen met diverse functies zoals zakelijke gebruikers, business analisten, BI-applicatieontwikkelaars en IT-professionals beter onderbouwde beslissingen nemen. Het maakt niet uit of een instelling QlikView, Qlik Sense of beide producten gebruikt. Het maakt ook niet uit hoe klein of groot een team is; de onderliggende Qlik architectuur is schaalbaar, flexibel en toepasbaar in allerlei configuraties. De Qlik software voldoet aan de gecentraliseerde richtlijnen voor databeveiliging en governance, waardoor instellingen hun gebruikers de inzichten op een veilige manier met elkaar kunnen laten delen.

Qlik Sense

Het product Qlik Sense is een 3e generatie BI-platform. Qlik® Sense Enterprise is een platform voor visuele analyse dat gebruikers in staat stelt informatie te verkennen en inzicht te ontdekken met behulp van hun intuïtie. Het ondersteunt een volledig spectrum aan situaties van BI-gebruik, waaronder zelfbedieningsvisualisatie voor iedereen, centraal geïmplementeerde guided analytics-apps en dashboards, ingesloten analyses en rapportage (Data Storytelling).

Qlik Sense Enterprise is een server-based oplossing die voldoet aan de data analytics behoefte binnen teams, afdelingen en instellingen. U krijgt toegang tot krachtige, flexibele en gepersonaliseerde data-analyses en samenwerking op elk apparaat.

De meegeleverde Qlik Management Console (QMC) biedt een centraal punt van beheer en monitoring voor alle gebieden van Qlik Sense. De QMC biedt een groot aantal configuratie-opties voor inhoud en bronnen die snellere implementaties, efficiënt en flexibel licentiebeheer en correct gebruik van toepassingen, objecten en gegevens mogelijk maken. Het is gebaseerd op het web, responsive en voor toegang vanaf elk apparaat.

Qlik Sense Enterprise software is beschikbaar in diverse Professional User packages en optioneel uit te breiden met meer gebruikers (users).

Wilt u Qlik Sense eerst uitproberen?
Qlik Sense Desktop is onderdeel van de Qlik Sense portfolio. Het is een gratis Windows-applicatie voor persoonlijk gebruik. Qlik Sense Desktop maakt geen onderdeel uit van deze licentieovereenkomst en is niet leverbaar via SLBdiensten, maar te downloaden vanaf de Qlik website ( https://www.qlik.com/us/try-or-buy/download-qlik-sense )

Uitgebreide info vindt u in onderstaande data sheets en op de website van Qlik  https://www.qlik.com/us/products/qlik-sense

QlikView

Het product QlikView is een 2e generatie BI tool. QlikView is een flexibel ontwikkelplatform voor het bouwen van krachtige interactieve applicaties en deze aan gebruikers te leveren met het oog op zelfbedieningsanalyses. Een data-integratie laag transformeert en laadt data van meerdere bronnen, waardoor externe tools of databestanden overbodig worden.


QlikView is een server-based oplossing die voldoet aan de behoefte aan data analytics binnen teams, afdelingen en instellingen. U krijgt toegang tot krachtige, flexibele en gepersonaliseerde data-analyses en samenwerking op elk apparaat.
- QlikView ontwikkelaars bouwen de applicaties en laden gegevens met behulp van QlikView Desktop, een op Windows gebaseerde ontwikkeltool.
- QlikView Enterprise Server biedt de kracht van dezelfde Qlik Associative Engine die ook door Qlik Sense wordt gebruikt voor onbeperkte, zeer interactieve analyses, die lineair schaalbaar zijn om grote aantallen gelijktijdige gebruikers en grote hoeveelheden gegevens te ondersteunen.
- De meegeleverde QlikView Management Console (QMC) biedt een centraal punt van beheer en monitoring voor alle gebieden van QlikView. De QMC biedt een groot aantal configuratie-opties voor inhoud en bronnen die snellere implementaties, efficiënt en flexibel licentiebeheer en correct gebruik van toepassingen, objecten en gegevens mogelijk maken. Het is gebaseerd op het web, responsive en voor toegang vanaf elk apparaat.

De QlikView software is beschikbaar als start/basispakket en optioneel uit te breiden met onder andere extra gebruikers en QlikView Publisher. QlikView Publisher voorziet in verbeterde planning van taken, administratie en distributiemogelijkheden voor grote implementaties.

 Wilt u QlikView eerst uitproberen?

QlikView Personal Edition is onderdeel van de QlikView portfolio. Het is een gratis Windows-applicatie voor persoonlijk gebruik. QlikView Personal Edition maakt geen onderdeel uit van deze licentieovereenkomst en is niet leverbaar via SLBdiensten, maar te downloaden vanaf de Qlik website ( https://www.qlik.com/us/try-or-buy/download-qlikview )

 Uitgebreide info vindt u in onderstaande data sheet en op de website van Qlik  https://www.qlik.com/us/products/qlikview

 Qlik NPrinting

Is een add-on op zowel Qlik Sense als QlikView. Qlik NPrinting stelt u in staat visueel aantrekkelijke interactieve rapportages te maken, in te plannen en te distribueren. Daarbij kunnen data, analyses en visualisaties uit één of meerdere Qlik Sense en/of QlikView dashboards gebruikt worden. Rapportages ontwikkelen kan met eenvoudige drag-en-drop in populaire formaten, zoals:
- Microsoft® Office-indelingen waaronder PowerPoint, Excel en Word,
- pixel-perfecte PDF rapporten in HTML-formaten
- eenvoudige, webgebaseerde client en ingebouwde bewerkingstools.

Qlik NPrinting zorgt ervoor dat mensen het rapport krijgen waar ze behoefte aan hebben. Met de ‘managed distribution’ functionaliteit kunnen rapportages ingepland en verspreid worden via diverse kanalen zoals bijv. het Newsstand portaal, e-mail, een netwerkschijf of de Qlik Sense hub. Met de ‘on-demand-reporting’ functionaliteit kan rechtstreeks vanuit Qlik Sense en QlikView een rapportage worden opgevraagd. Dit rapport wordt dan gevuld uit een combinatie van vooraf gedefinieerde filters en de huidige selectie van de gebruiker. Andersom kan er in rapportages, dankzij ‘live links’ met Qlik Sense en QlikView dashboards, gebruik worden gemaakt van interactieve analyses.

Met de toevoeging van Qlik NPrinting wordt uw Business Intelligence oplossing nog completer.

Uitgebreide info vindt u in onderstaande data sheet en op de website van Qlik  https://www.qlik.com/us/products/nprinting

Qlik GeoAnalytics

Is een add-on op zowel Qlik Sense als QlikView. Qlik GeoAnalytics maakt het mogelijk geografische visualisaties te maken en locatie-based te analyseren. 
Met Qlik GeoAnalytics maakt u eenvoudig kaarten met behulp van automatische opzoeken van geografische gegevens en leg ze vervolgens op verschillende visualisaties. Met de mogelijkheid om snel cartografische informatie te tonen, kunnen gebruikers inzicht krijgen in patronen die niet gemakkelijk worden geïnterpreteerd via tabellen of diagrammen.

Qlik GeoAnalytics is beschikbaar in 2 varianten: een Base of een Enterprise Server. Beiden zijn optioneel uit te breiden met GeoCoding.

Uitgebreide info vindt u in onderstaande data sheet en op de website van Qlik https://www.qlik.com/us/products/qlik-geoanalytics

Qlik Connectors

Is een add-on op zowel Qlik Sense als QlikView. Qlik connectors omvatten Qlik Web Connectors en de Qlik Connector voor SAP®. Qlik Web Connectors is een uitgebreide suite van out-of-the-box connectoren voor belangrijke interne en externe applicatie- en databronnen, sociale media en web/cloud gebaseerde gegevensbronnen. Dit elimineert de behoefte aan interne ontwikkeling of onderhoud van de connectoren en maakt een snelle implementatie mogelijk.

Er zijn Web connectoren die standaard gratis leverbaar zijn via de Qlik Web (Test) Connectors licentie. Tevens zijn er diverse betaalde premium Web connectoren te verkrijgen.
Uitgebreide info vindt u in onderstaande data sheets en op de website van Qlik https://www.qlik.com/us/products/qlik-connectors


Qlik Analytics Platform

Het Qlik Analytics Platform komt tegemoet aan de embedded analytics behoefte. Door rechtstreeks toegang te krijgen tot dezelfde associatieve in-memory-engine die door alle Qlik-producten wordt gebruikt. Het Qlik Analytics Platform is zo ontworpen dat applicatie- en web ontwikkelaars via open en moderne API’s Qlik’s krachtige visuele analysemogelijkheden gemakkelijk en flexibel in hun eigen applicaties kunnen integreren. Dit kunnen eenvoudige web mashups met slechts enkele grafieken zijn, of veel complexere geïntegreerde web- of apparaat toepassingen. Qlik biedt een reeks moderne, open en standaard API's zoals de Mashup API, Extensions API, Engine API en back-end management API's.

Uitgebreide info vindt u in onderstaande data sheet en op de website van https://www.qlik.com/us/products/qlik-analytics-platform

 


Contact opnemen

Onze servicedeskmedewerkers beantwoorden graag al uw vragen over deze overeenkomst.

servicedesk@slbdiensten.nl
020 - 420 13 96

Licentiedetails

Licentiejaar en einddatum

Het licentiejaar loopt van 1 september tot en met 31 augustus. De overeenkomst eindigt op 31-08-2022.

Hoe de software geleverd wordt

U kunt de software downloaden vanaf de Qlik downloadomgeving. De installatiecodes worden door The Implementation Group (TIG) verstrekt (de uitvoeringspartner van Qlik voor het onderwijs). TIG kan u ook helpen bij het downloaden van de software.

Ondersteuning

De leverancier levert uw instelling gratis 2e-lijnsondersteuning. Deze ondersteuning zal bestaan uit advies aan de support-contactpersoon van de instelling die verantwoordelijk is voor de 1e-lijnsondersteuning.
Uw instelling dient zelf de 1e-lijnsondersteuning naar uw gebruikers te leveren.

Als issues in de 2e lijn niet afgehandeld kunnen worden via mail of FAQ, neemt support van The Implementation Group (TIG) contact op met de support-contactpersoon van de instelling. TIG neemt indien nodig contact op met de internationale supportdesk van Qlik.

Administratie- en coördinatiekosten

Er worden administratiekosten in rekening gebracht. Log in voor meer informatie.

 
Blijf op de hoogte van onze nieuwste software, trainingen en overige activiteiten