SketchUp Pro

SketchUp Pro is het award winnende programma dat een complete manier van 3D-ontwerpen levert voor Windows en Mac. SketchUp Pro is een simpele, maar krachtige tool voor het snel en eenvoudig creëren, bekijken en modificeren van uw 3D-ideeën. U presenteert het in uw eigen stijl compleet met 2D aanzichten, doorsneden en animaties.

Prijsinformatie

U kunt de prijsinformatie van dit product bekijken als u ingelogd bent.

U kunt inloggen op een tablet, notebook of desktop computer.

Logo SketchUp

Categorie

Multimedia

Productinformatie

SketchUp Pro is een eenvoudige, maar zeer krachtige 3D modelleertool. U krijgt tevens de beschikking over twee additionele applicaties:

 • LayOut, waarmee professionele presentaties van uw SketchUp Pro ontwerpen kunnen worden gecreëerd
 • StyleBuilder, voor het creëren van uw eigen handgetekende stijlen voor gebruik in SketchUp

Wat is nieuw in SketchUp Pro 2021:

Een nieuwe look voor het merk SketchUp: Na acht jaar heeft SketchUp een nieuwe stijl gekregen om de ontwikkeling van het product en het merk voort te zetten. Het nieuwe logo is afgeleid van de eenvoud van een kubus en gebouwd met behulp van geavanceerde tools binnen SketchUp. Het is dus echt een vorm die in 3D is gebouwd.

Live Components: Een nieuw soort configureerbare objecten voor SketchUp. Deze componenten zijn beschikbaar voor alle gebruikers om live in SketchUp in te laden en te configureren!

Betere model-organisatie: Maak 3D modellen die beter zijn dan alle andere modellen, met name grote complexe modellen. Dat is precies de reden waarom SketchUp 2021 een veel betere model-organisatie heeft.

 • Tag Folders - Het wordt gemakkelijker voor ontwerpers om grote en complexe modellen met een lange lijst van Tags en Scenes te onderhouden.
 • Tag Filtering - De nieuwe filter-optie in het Tags paneel van SketchUp maakt het een stuk eenvoudiger om te zoeken naar Tags in uw model en om snel de zichtbaarheid van individuele Tags te controleren, Tag-gebaseerde selecties te maken in het modelvenster of de eigenschappen en styling van Tags te bewerken.

SketchUp Pro

Met SketchUp Pro gaat u op intuïtieve wijze aan de slag met geavanceerde tools voor 3D-ontwerp. Een aantal handige functies:

 • Teken met het potlood vrijelijk vormen in 2D of 3D. De slimme tekenassistent geeft vanzelf aan op welke as u tekent
 • 3D Extrusietool: zodra u een oppervlak getekend hebt, kunt u deze in de derde dimensie verheffen of verdiepen door de zgn. push/pull-tool: sleep het omhoog of omlaag om uw 3D geometrie te creëren
 • 3D Sleeptool (FollowMe): geef een oppervlak in de derde dimensie: klik met deze tool op een oppervlak en sleep het langs elk contour of vlak
 • Solid Modelling Tools, waarmee u van twee of meer volumes één volume kunt maken of de overlapping tussen volumes uit een model kunt snijden
 • BIM Classifier, waarmee standaard IFC BIM objecttypes gekoppeld kunnen worden aan geometrie (bv. muren, vloerplaten, daken, etc.). IFC Export, waarmee u een IFC (Industrial Foundation Classes) bestand van uw model kunt exporteren voor het gebruik in andere BIM applicaties. IFC Import, dat mogelijkheden biedt voor het importeren van IFC bestanden vanuit andere BIM applicaties
 • Schaduwstudie terwijl u werkt: met een enkele muisklik toont u in SketchUp Pro schaduw. Afhankelijk van de door u aangeven plaats, oriëntatie, datum en tijd
 • 3D Warehouse, waarin u elk 3D object kunt vinden in de simpele drag-and-drop componentenbrowser
 • Extension Warehouse voegt direct extensies toe aan SketchUp Pro
 • Teken gemakkelijk standaard- en dynamische componenten
 • Genereer rapporten in tabelvorm betreffende uw Sketchup model
 • Geo-modelleren: deel direct 3D content via Google Earth. Als u een bepaalde locatie voor uw project in gedachten heeft, kunt u het Google Maps venster direct in SketchUp Pro openen, de locatie selecteren en inladen. Exporteer vervolgens naar Google Earth en zie uw project op de gewenste locatie staan!
 • Creëer een 3D model door uw 2D foto over te trekken of plaats uw 3D model in een 2D foto.
 • U kunt uw SketchUp model in een filmpje presenteren. Selecteer alle aanzichten die u wilt hebben en maak er "scenes" van.

Daarnaast biedt SketchUp Pro een aantal handige Cloud-opties:

 • Integratie met Trimble Connect, het platform om ontwerp- en bouwprojecten te kunnen opslaan en synchroniseren, er aan te kunnen refereren, deze te delen met anderen en er samen aan te werken
 • Laad Warehouse modellen opnieuw: elke kopie die in het model is gebruikt wordt herladen. Hierdoor wordt de kans beperkt dat er iets kapot gaat en kan er op handige wijze gewerkt worden met proxy objecten
 • Webvriendelijke referentie-objecten in LayOut, zodat ze gedeeld worden via diensten als Dropbox, Google Drive en Trimble Connect Sync
 • LayOut API, waarmee plugins gebouwd kunnen worden om de creatie en bewerking van .layout files vanuit SketchUp te automatiseren.

Maatwerktraining 2D/3D ontwerpen met SketchUp Pro

Volg een maatwerktraining georganiseerd door Slim in de Klas in het ontwerpen en tekenen met SketchUp Pro.


Contact opnemen

Onze servicedeskmedewerkers beantwoorden graag al uw vragen over deze overeenkomst.

servicedesk@slbdiensten.nl
020 - 420 13 96

Licentiedetails

Licentiejaar en einddatum

Looptijd van de licentie is 1 jaar na aanschaf. 

Licentievorm

Gebruikerslicentie

Voor een jaarlijkse licentievergoeding per eenheid (bijv. persoon, server of processor) verkrijgt u het gebruiksrecht op de software voor instellingsgebruik. Recht op thuisgebruik door studenten en/of medewerkers verschilt per overeenkomst.

Hoe de software geleverd wordt

U kunt de software downloaden vanaf de SketchUp-downloadomgeving.

Ondersteuning

SLBdiensten levert uw instelling gratis 2e-lijnsondersteuning. Deze ondersteuning zal bestaan uit advies aan uw ICT-medewerker(s).

Alleen uw ICT-medewerker(s) kunnen een beroep doen op deze ondersteuning, niet de individuele gebruikers.

Administratie- en coördinatiekosten

Er worden administratiekosten in rekening gebracht. Log in voor meer informatie.

 
Blijf op de hoogte van onze nieuwste software, trainingen en overige activiteiten