Kenniskring 13 juni: de school als ICT-organisatie

13 juni: de school als ICT-organisatie

Wat is de veranderende rol van ICT voor vo-scholen? Is het ICT op een school of de school als ICT-organisatie? Esra Saral presenteert de resultaten van een onderzoek hiernaaar op de bijeenkomst van de Kenniskring ICT&Onderwijs op 13 juni op het hoofdkantoor van SLBdiensten in Amsterdam.

Kenniskringleden willen onderzoek

De ontwikkeling van de ict-organisatie was het onderwerp in juni 2018 tijdens een bijeenkomst met de kenniskringleden. De presentatie over de trends en ontwikkelingen van ICT in het onderwijsveld leidde tot een discussie over de ontwikkelingen van de ICT-organisatie binnen de vo-scholen. De discussie leidde tot de conclusie dat verder onderzoek gewenst was. Immers, de samenleving is voortdurend aan het veranderen door de technologische ontwikkelingen. De steeds veranderende rol van ICT (digitalisering en informatisering) heeft invloed op de banen maar ook op wat er van leerlingen verwacht wordt in hun toekomst.

Presentatie van het onderzoek

De afgelopen maanden heeft hbo-studente Esra Saral dit onderzoek uitgevoerd. Ze heeft de leden van de kenniskring geënqueteerd en de data en informatie die hieruit naar voren kwam met interviews verdiept. Wat is de stand van zaken? Hoe denkt u over de rol van de ICT in het vo-onderwijs? Het komt aan bod tijdens de kenniskringbijeenkomst op 13 juni. De bijeenkomst wordt gehouden op het hoofdkantoor van SLBdiensten in Amsterdam.

De bijeenkomst wordt afgesloten met boottocht over de Amsterdamse grachten. Onder het genot van een broodje en een drankje, is er gelegenheid tot napraten over het onderzoek en tot netwerken.

Ook lid worden van de Kenniskring ICT&Onderwijs? Meld u nu aan.