Certification Experience Day 2019 van SLBdiensten

Certification Experience Day

Jouw leerlingen moeten hun vak goed kunnen uitoefenen als ze met een diploma uw school verlaten. Maar als ze niet kunnen laten zien dat ze vaardig en vertrouwd zijn met de tools die dagelijks worden gebruikt, zoals Word, Excel, Photoshop, dan lopen ze toch die mooie baan mis.
Hoe kunt u uw leerlingen aan die extra carrière-boost helpen? Kom dinsdag 12 februari naar de Certification Experience Day en ervaar zelf de mogelijkheden.

> Aanmelden voor de Certification Experience Day

Voor wie

Voor docenten uit het vo, mbo en hbo. Maar ook ICT-contactpersonen, schoolleiders en directieleden zijn van harte uitgenodigd deze interactieve dag bij te wonen! Heeft u collega’s voor wie deze dag ook interessant kan zijn, nodig hem of haar dan ook uit.

Waar en wanneer

Datum: Dinsdag 12 februari
Tijd: 09:30 - 17:00 uur
Locatie: Media, ICT en Design College te Amersfoort (onderdeel ROC Midden Nederland)
  Deze campus ligt pal naast station Amersfoort Schothorst en heeft veel gratis parkeerplekken voor de deur en in de omgeving

Programma

09:30 uur Ontvangst
10:00 uur Opening
10:05 uur Laura van der Schoor en Ilonka van der Knaap aan het woord over het NK en WK 
10:15 uur Inspirerende plenaire sessie
10:30 - 16:30 uur Diverse sessies of certificeren in 1-dag  (+ lunch)
16:30 uur

Borrel

 

Sessies of certificaattraining

Tijdens deze dag bieden wij diverse sessies aan die elk 45 minuten duren. Het programma biedt u de mogelijkheid aan vier verschillende sessies deel te nemen. Het is echter ook mogelijk om te kiezen om de hele dag een certificaattraining te volgen. Voor MOS (Microsoft), ACA (Adobe) of Cisco kunt u de training volgen en afsluiten met een examen. De trainingen duren de hele dag. U kunt dan geen sessie volgen.


Sessies Certification Experience Day


Inspiratiesessie Leren & Certificeren – Ilonka van der Knaap


Met het Leren & Certificeren programma willen we docenten en schoolleiders/bestuur laten zien op welke manier ze hun studenten IT-skills kunnen meegeven. Onderwijsinstellingen hebben via ons, SLBdiensten en SURFmarket, de beschikking over hoogwaardige softwaretoepassingen en -diensten. Partijen als Microsoft, Adobe en Cisco hebben daarom opleidingsprogramma’s ontwikkeld waarmee ICT'ers, docenten en studenten zich kunnen ontwikkelen.

Gmetrix oefenexamens – Jan Timmerman en Monique Kral

Gmetrix heeft de examensetting van het MOS, MTA en ACA examen zo nagemaakt dat het bijna perfect het echte examen reflecteert waardoor het dé voorbereiding op een MOS-, MTA- of ACA-examen is. Wil je weten hoe de studenten de proefexamens ervaren en wat er voor nodig is om Gmetrix te beheren en toe te passen in de klas? Deze sessie geeft hier het antwoord op!

Hoe richt je een Certiport testcenter in – Wim van Vliet

In deze sessie wordt uitgelegd hoe je een Certiport Authorized Testing Center opzet en inricht voor het aanbieden van MOS-, MTA- of ACA-examens binnen de nieuwe omgeving van Compass (voorheen Console 8). Daarnaast wordt het gebruik van de Certiport-portal toegelicht aan de hand van tip &tricks en praktijkvoorbeelden.

Microsoft Office Specialist (MOS) – Ilonka van der Knaap

Om jouw studenten zich te laten certificeren kan je ze met lesmateriaal van Microsoft Imagine Academy klaarstomen voor een internationaal erkend MOS-examen (o.a. Word, Excell, PowerPoint). Hoe pak je dit aan? We vertellen je het tijdens deze sessie.

Microsoft Technology Associate (MTA) en Microsoft Certified Professional (MCP) -  Marcel Stabel

Met een Microsoft Technology Associate (MTA-) en daarop volgend een Microsoft Certified Professional (MCP-) certificaat toon je aan dat je over voldoende technische basiskennis beschikt en op een professioneel niveau werkt met een Microsoft-product. Wil je meer informatie over MTA, MCSA/MCSE en wil je weten welke examens er beschikbaar zijn? Volg dan deze sessie.

Adobe Certified Associate (ACA) – Ronald den Bekker


ACA staat voor Adobe Certified Associate. Dit is een erkend certificaat dat de bekwaamheid aantoont in Adobe-gereedschappen voor digitale communicatie. Binnen de Adobe-certificering kun je examens afnemen in o.a. Photoshop, Illustrator, InDesign.

Cisco NetAcad – Gunner de Haan

Maak kennis met het portfolio van Networking Academy en de Cisco-certificeringen die erachter hangen. In deze sessie kom je te weten waarom Cisco dit doet en wat de relevantie is van de certificeringen op de arbeidsmarkt vandaag de dag.

Azure in de klas – John van Zetten & Wim van Vliet

Veel IT-afdelingen van organisaties houden zich momenteel bezig met de transformatie naar de Cloud. Daarbij is veel aandacht voor Microsoft Office 365 en het Microsoft Cloud-platform dat Azure biedt. Het is van belang dat studenten in het mbo en hbo kennis opdoen van actuele Cloud-technologie. Daarvoor is het van belang om in een lessituatie in een Cloud-omgeving te kunnen werken en oefenen. In deze sessie wordt ingegaan op de mogelijkheden die er zijn om met Microsoft Azure in de klas te werken.

Klas van de toekomst door de partners Microsoft (Martin Diepenveen), Cisco (Michael Kleine) en Adobe

De wereld buiten de school verandert vaak sneller dan de wereld binnen school. Welke vaardigheden hebben leerlingen in 2030 nodig als ze op arbeidsmarkt komen en hoe kun je als school vandaag starten om leerlingen daarop voor te bereiden?

Loop binnen en slaag voor een MOS, MTA of ACA examen in het Certiport testcenter
Zelf nooit de kans of tijd gehad om je voor MOS, MTA of ACA te certificeren? Of ben je benieuwd hoe de examens eruit zien? Loop binnen in het Certiport testcenter van ROC Midden Nederland en certificeer jezelf!

Power BI in de onderwijspraktijk - Bart Titulaer


Microsoft Excel is een veel gebruikte tool om met grote hoeveelheden data te werken. Power Pivot voegt belangrijke functionaliteit toe om data eenvoudig te kunnen analyseren en data modellen te maken. Power BI is een krachtige Business Intelligence tool waarmee je razendsnel verbinding kunt maken met tal van gegevensbronnen en data eenvoudig kunt analyseren en visualiseren. In deze sessie laten we aan de hand van praktijkvoorbeelden zien hoe je deze tools – en vooral Power BI - inzet in een lesprogramma.

Software ontwikkelen is spannend! - Roland Sellis en Ron Segaar

Tegenwoordig kun je niet meer om “Hack-A-Thons” en “Make-A-Thons” heen waar studenten creatieve softwareoplossingen programmeren en beveiligen. Tijdens de jaarlijkse Make-A-Thon van het Grafisch Lyceum Rotterdam gaan studenten Mediatechnologie en – vormgeving  in teams de strijd met elkaar aan om in slechts 3 dagen tijd een game of webapplicatie te programmeren, vorm te geven en te presenteren voor een kritische jury. Krijg tijdens deze sessie mee hoe je jouw studenten stimuleert het beste uit zichzelf te halen en mooie applicaties te ontwikkelen.

Vragen?

Mocht u over dit evenement vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met L&C team (Ilonka, Wim en Myung) via lcsupport@slbdiensten.nl of telefonisch via 020 420 1396.