Nieuws
Zerocopter: 'de specht' spreekt

20 september 2017

Internetsecurity: 'de specht' spreekt

Want hackers weten hoe het werkt: kijk naar uw online security door de ogen van een hacker

'De specht' spreekt exclusief voor u! Jarenlang benaderde hij interessante websites net zo lang te totdat hij de zwakke toegang wist te kraken. Het is het zogenoemde 'ethisch hacken'; de kwetsbaarheden in internetbeveiliging op te sporen en dit aan de organisaties laten weten. Hij leert u hoe gemakkelijk een kwaadwillende toegang tot uw online gegevens weet te krijgen. Maar 'de specht' leert u vooral hoe uw organisatie zich er tegen kan beschermen.

> Meld u aan voor deze exlusieve, gratis, bijeenkomst

Donderdagmiddag 2 november vindt een exclusieve, gratis bijeenkomst over ethisch hacken en Responsible Disclosure plaats bij SLBdienten te Amsterdam. Edwin van Andel - CEO van Zerocopter - met als bijnaam ‘de specht’ vertelt u alles over de wereld van ethisch hacken. 

Waar en wanneer?

 • Datum: donderdagmiddag 2 november 2017
 • Tijd: 13:00 uur met 16:00 uur, inclusief een lunch
 • Locatie: kantoor SLBdiensten en Slim.nl te Amsterdam

> Inschrijven

Aanleiding

Met het gegeven dat 'onze' gegevens online worden bewaard en 'onze activiteiten' online/ digitaal plaatsvinden en volgbaar zijn, is een feit. Dat internet (lees online) zo 'lek is als een mandje' is ook geen geen opzienbarend nieuws meer (helaas). Evenals 'het is niet de vraag of je wordt online angevallen, maar wanneer...’. De specht, in het echt heet hij Edwin, legt in een bevlogen presentatie uit, wat u zelf kunt doen en waar zijn organisatier Zerocopter u kan helpen.

Agenda:

 • Wat is ethisch hacken en waarom hoeft u er niet bang voor te zijn?
 • Welke cases spelen er nu in het onderwijs, met welke vragen wordt Zerocopter door scholen benaderd?
 • Wat kunt u zelf doen en voor welke hulp kan je bij Zerocopter terecht
 • Responsible Disclosure: wat is het en wat impliceert het?
 • Uiteraard is er veel ruimte voor uitwisseling. Edwin, de specht, gaat een discussie niet uit de weg.

Voor wie

De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor iedereen die in het voortgezet of middelbaar beroepsonderwijswerkt. Dat kunnen ICT-contactpersonen zijn, maar ook mensen die eindverantwoordelijk zijn voor de security bij u op school. Directie, management, bestuur, ICT-medewerkers of andere geïnteresseerden zijn allemaal van harte welkom.

Wij vragen of iedereen zich wil melden. Wees er snel bij, want wij hebben slechts 25 plaatsen beschikbaar en dit is de enige bijeenkomst over dit onderwerp voor de kerstperiode.

Meer weten over Edwin van Andel en Zerocopter?

Lees dan vooral: https://ictheek.nl/drie-vragen-aan/drie-vragen-aan-edwin-van-andel/

Zerocopter is opgericht met de ambitie om continu online veiligheid voor iedere organisatie, groot of klein, mogelijk te maken terwijl we het internet een veiligere plek maken.

Ieder idee begint met een probleem. Als ethisch hackers en security researchers leerden Edwin 'de specht' en zijn collega's in de afgelopen 10 jaar dat online security voor bedrijven voelde als een soort 'wilde westen'. Men probeert controle te krijgen over het risiconiveau door security teams aan te stellen, er worden verschillende beveiligingsbedrijven ingehuurd, licenties gekocht voor meerdere, dure oplossingen met als resultaat dat er geen overzicht is over de verschillende kwetsbaarheden en de kosten de pan uit rijzen.

De mensen van Zerocopter geloven dat online veiligheid niet alleen bestaat uit het implementeren van slimme technologie maar dat het ook gaat over het betrekken van de juiste mensen, vergaren van kennis van specialisten en processen zodat de online veiligheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid wordt.

 • De mensen van Zerocopter geloven in directe toegang tot de beste beveiliging-experts en kennis van specialisten om de snelle ontwikkelingen aan de ‘andere kant’ voor te zijn.
 • Bedrijven moeten zich online veilig en vrij voelen, beveiliging zou ambities niet moeten inperken.
 • De mensen van Zerocoptergeloven dat iedere organisatie het recht heeft om hun klanten en bedrijfsvoering op een ethische manier te beschermen.