Cisco NetAcad Days op 24 en 25 januari 2019

NetAcad Days 24 & 25 januari 2019

Om het jaar 2019 goed te beginnen, nodigen wij u, als uw ASC-ITC samen Cisco NetAcad, van harte uit voor de Cisco NetAcad Days op 24 en 25 januari op het kantoor van Cisco te Amsterdam. Tijdens deze dagen wordt u meegenomen in de nieuwste ontwikkelingen rondom het Networking Academy programma en de wereld van IT.

> Meld u aan

Het Networking Academy programma bereidt met veel succes en sinds vele jaren studenten voor op de IT-arbeidsmarkt. In lijn met het dynamische en constant veranderende IT-landschap, investeert Cisco voortdurend in de Networking Academy. Dit zorgt voor ‘cutting-edge’ updates in het cursusmateriaal op onder andere netwerken, IoT en cybersecurity. Met het toerusten in de juiste digitale vaardigheden, helpt de Networking Academy studenten om zich klaar te stomen voor de arbeidsmakrt van de toekomst.

24 januari
Op donderdag 24-01-2019 is iedereen welkom, van (ICT-)docenten tot partners en stakeholders. Interessante nationale en internationale sprekers delen hun visie omtrent het belang van IT-vaardigheden in de digitale economie en de vraag vanuit de (IT-)arbeidsmarkt om netwerkskills en certificering.

Tijd

Wat 

Wie

10:30 

 Inloop

 

11:00 

Opening

Jeroen Borgsteede (SLBdiensten en ASC),  Herman Goedman (Fast-Lane en ITC) en Rik Bleeker (Cisco NetAcad) 

11:15 

Key-note

Hendrik Blokhuis (Director Country Digitization Acceleration Netherlands) over wat Internet of Things voor de haven van Rotterdam betekent

12:00 

Key-note

Willem-Jan Derks (Fast-Lane) en Bas van Waarde (ROC Aventus) over portfolio update en keuzedelen

12:30 

Lunch 

 

13:15 

Breakout-sessies

Internet of Things (Willem-Jan Derks van Cisco) ITE (Yvan Rooseleer, BIASC Academy support center in België) CCNA Cyber Ops (Rene Boerdam, Hogeschool van Amsterdam)

15:45 

Keynote 

Yvan Rooseleer (BIASC Academy support center in België) en Herman Goedman (Fast-Lane en ITC) over IT-arbeidsmarkt, vraag naar netwerkskills en certificering

16:15

Keynote

Dr. Lance Ford (Cisco) over Cisco's Global Education Advocate neemt je mee in de digitalisering van het onderwijs en de klas van de toekomst 

17:00 

Borrel

 

We geven een uitgebreide update over het platform en cursus aanbod van NetAcad, waaronder de nieuwste cursus IoT Security. Daarnaast organiseren we twee breakoutsessie’s waarbij vier van onze mooiste sessies aan bod komen:

 • IoT Security
  De officiële release staat gepland voor eind januari, dus dit is een ware primeur. Bij deze sessie komt onder andere aan bod:
  - Het hacken van een Raspberry Pi
  - Zowel de technische als procesmatige kant van security
  - Lesstof integratie op een Raspberry Pi

 • IT Essentials
  Een van de langstlopende cursussen in het NetAcad portfolio heeft onlangs een update ondergaan. Het blijft dé cursus om uw studenten de basics van hard & software bij te brengen. IT Essentials wordt in 2019 in lijn met de nieuwe versie van het A+ Certificaat geüpdate naar versie ITE versie 7.

 • CCNA Cyber Ops
  Cybersecurity domineert het nieuws al enige tijd. In deze cursus komen alle concepten en vaardigheden aanbod die essentieel zijn bij het monitoren, detecteren, analyseren en het reageren op de cybersecurity problemen van de dag van vandaag.

 • Emerging Technology
  We behandelen Python, Rest API's, software defined networking en network programmability voor in de klas.

25 januari
Vrijdag 25 januari kunnen IT-docenten instructor-trainingen volgen voor de cursussen IoT Connecting Things, IoT Big Data, IoT Security en Emerging Technology. In de vier uur durende workshops maak je de slag van de Networking Academy-cursus naar het onderwijs en behaal je instructor-accreditatie na het succesvol afronden van de workshop.

Tijd 

Wat

 

 09:00 - 13:00  

Start workshop IoT Fundamentals (Willem-Jan Derks (Fast-Lane) of workshop Network Programmability Workshop (Semyon Ovsyannikov (Cisco)

 

13:00 - 14:00

Lunch 

 

14:00 - 18:00

Start workshop IoT Security workshop ((Willem-Jan Derks (Fast-Lane) of workshop Hackathon/ packathon (door Semyon Ovsyannikov (Cisco)

 

U kunt de volgende workshops tijdens deze dag volgen:

 • IoT Connecting Things
  Met een Arduino en Raspberry Pi leren uw studenten een end-to-end IoT omgeving te creëren. In de eerste cursus van de IoT Fundamentals lijn leert men over de elementen die nodig zijn om een slimme oplossing te ontwikkelen. Voor de praktijkopdrachten is er een complete ontwikkelomgeving die gebruik maakt van een Raspberry Pi en Arduino. De workshop dekt het praktijkdeel van de instructor accreditatie af. De theorie kan voor of na de cursus doorlopen worden.
 • Hackathon/Packathon in de praktijk
  In deze sessie wordt de Design Thinking methode uitgelegd zoals deze in het hackathon playbook terugkomt. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een packet tracer om slimme oplossingen te creëren die ook verbinding maken met de buitenwereld

 • IoT Security
  De jongste cursus in het NetAcad aanbod. Voortbouwend op de Connecting Things cursus leren uw studenten bewust te worden van de veiligheids aspecten rondom IoT. Praktijkopdrachten worden gemaakt op een Raspberry Pi. De workshop dekt het praktijkdeel van de instructor accreditatie af. De theorie kan voor of na de workshop doorlopen worden.

 • Emerging Technology
  Netwerk Programmability skills worden steeds meer gevraagd op de arbeidsmarkt. Met deze 4 uur durende workshop brengt u uw studenten deze vaardigheden bij, door gebruik te maken van een online Cisco APIC-EM controller. Deze controller is gratis online beschikbaar! De workshop dekt het praktijkdeel van de instructor accreditatie af. De theorie kan voor of na de workshop doorlopen worden.

Natuurlijk zien we u graag op zowel 24 als 25 januari, maar inschrijven voor beide dagen is niet verplicht. Meld u hier aan.

Adresgegevens

Adres en routebeschrijvingen:
Cisco Systems
Haarlerbergweg 13-19
1101 CH Amsterdam-Zuidoost

Het kantoor van Cisco is goed te bereiken met het openbaar vervoer. De treinstations Centraal Station, Bijlmer, Duivendrecht, Amstel en WTC hebben allen een directe metroverbinding met de metrohalte Bullewijk waar het kantoor van Cisco ligt.