SLBdiensten Security Awareness 19

Security Awareness bijeenkomst 4 april

Heeft u al te maken gehad met hackende leerlingen binnen uw school die zich toegang verschaffen tot uiterst gevoelige informatie met alle bijbehorende schade als gevolg? Weet u als bestuurder of hoofd ICT haarfijn wat u wel en niet moet doen in het geval van cybersecurity? De toenemende digitalisering van Nederland, en dus ook van het Nederlandse  onderwijs en onderzoek, biedt ongekende mogelijkheden voor de vernieuwing  van het onderwijs. Nieuwe onderwijsvormen zijn zeer afhankelijk van veilige en  betrouwbare ICT. Dat maakt ons echter ook kwetsbaarder voor aanvallen.

> Aanmelden Security Awareness event 4 april

Voor donderdagmiddag 4 april organiseren wij het Security Awareness event op het Media, ICT & Design College te Amersfoort om cybersecurity in de praktijk te beleven. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Het belooft een inspirerende middag te worden, waarbij de mogelijkheden omtrent het thema security voor uw organisatie centraal staan. Op een niet-technische manier verkennen we samen met u het securityspeelveld. Wat is malware? Hoe beperkt u het risico op een datalek? Hoe voorkomt u dat cybercriminelen uw organisatie verstoren? Gewapend met nieuwe kennis speelt u een gesimuleerde case. De case is dus een simulatie van een bestuurskamer uit de echte wereld.

In break-out sessies kunt u bovendien kennismaken met het IBP-platform van Privacy op School en de oplossing van Zivver om veilig te mailen.

Waar en wanneer?

Datum: Donderdag 4 april
Tijd: 12:00 tot 16:00 uur
Locatie: Media, ICT & Design College (onderdeel van het ROC Midden Nederland), Disketteweg 2-4, Amersfoort. Deze locatie ligt pal naast station Amersfoort Schothorst. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid rondom de school.

Programma:

12.00 – 12.45 uur: ontvangst met lunch in de kantine  
12.45 – 12.55 uur: welkomstwoord SLBdiensten – Charles Stork
12.55 – 13.10 uur: klant aan het woord over recente hack in samenwerking met KPN Security
13.10 – 14.45 uur: security Boardroom Game
14.45 – 15.15 uur: break-out sessie: Privacy op school door Tonny Plas
14.45 – 15.15 uur: break-out sessie: Zivver over beveiliging van uw e-mail
15.15 – 16.30 uur: rondleiding & afsluitende netwerkborrel