25 maart 2020

Licenties voor MS Teams via SLBdiensten

Als klant van SLBdiensten en deelnemer aan de Microsoft-schoolovereenkomst, heb je beschikking over een aantal licenties die onderwijs op afstand mogelijk maken. Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor Microsoft Teams.

Medewerkers: Microsoft 365 A3
Als onderdeel van het Microsoft-basispakket bieden wij voor medewerkers Microsoft 365 Education A3 aan. Dit is een compleet pakket waar Microsoft Teams onderdeel van is, inclusief de mogelijkheid om Live Events te starten. Hiernaast biedt het basispakket ook verschillende beveiligingsopties, zoals Advanced Threat Protection en Exchange Online Protection. Ook voldoet ons aanbod aan de AVG-standaarden zoals deze ook voor de overheid vastgesteld zijn.

Download hier de toelichting voor meer informatie over de Microsoft-schoolovereenkomst.

Leerlingen: Student Use Benefits + Office 365 A1
Leerlingen hebben via onze Microsoft-overeenkomst recht op het gebruik van de ‘Student Use Benefits’ en hebben hiermee, zonder additionele kosten, de beschikking over onder andere Office 365 Pro Plus. Belangrijk om te vermelden is dat Teams hier standaard geen onderdeel van uitmaakt maar wel eenvoudig toe te voegen is.

Teams voor leerlingen is eenvoudig gratis aan te vragen vanuit je Office 365 beheerdersportaal. De aanvraag doe je als volgt:

Ga binnen het beheerdersportaal naar: Beheer -> Facturering -> Services kopen.
Kies vervolgens Office 365 A1 voor studenten (€0) en selecteer als betaalmethode: ‘betalen op factuur’.

Het Office 365 Education A1-abonnement samen met de Student Use Benefits geeft leerlingen praktisch dezelfde functionaliteit als de medewerkers. Op deze manier kun je optimaal gebruik maken van de mogelijkheden binnen de Microsoft-overeenkomst.

Heb je vragen over dit proces? Dan kun je contact opnemen met de Servicedesk via servicedesk@slbdiensten.nl of 020-4201396.