microsoft-registratie

31 oktober 2019

Vernieuwde registratie rondom Microsoft-abonnementen

Begin november start SLBdiensten met de Microsoft jaarregistratie voor 2020. Om dit proces soepel te laten verlopen, lichten wij alvast een aantal zaken toe.

Registratiemail vanuit SLBdiensten
SLBdiensten stuurt u donderdag 7 november een mail met de link om uw Microsoft registratie te starten. Om goede grip op het proces richting Microsoft te hebben en om verwerking van uw Online Services en licenties te kunnen garanderen vragen wij u uw registratie vóór 20 december af te ronden. Voor registraties die na die datum binnenkomen kunnen wij niet garanderen dat deze per 1-1-2020 verwerkt zijn.

Nieuw contract afgesloten in 2019
Het afgelopen jaar sloot u een nieuw contract af. Voor de huidige registratie gaat het om het tweede contractjaar. Een aantal activiteiten hoeft u daarom niet meer uit te voeren, zoals de enrollment en het afsluiten van abonnementen voor Office 365. U ontvangt daarom niet de verschillende mailtjes van Microsoft die u voor het jaar 2019 wel ontving.

Samengevat:
o Uw enrollment blijft geldig
o Uw bestaande Office 365-abonnementen worden verlengd.

 Wat u ontvangt en informatie over belangrijke data

· 7 november: mail vanuit SLBdiensten naar de 1e contactpersonen over de start van Microsoft-registratie
· 25 november: indien u uw registratie nog niet voltooid heeft ontvangt u een herinnering
· 30 november: laatste dag om eventuele aanpassingen in het basispakket aan ons door te geven.
· 1 december: automatisch mail vanuit Microsoft over het aflopen van uw Office 365 abonnementen per 1-1-2020 *
· 15 december: automatische mail vanuit Microsoft over het aflopen van uw abonnementen indien u de registratie nog niet hebt voltooid *
· 19 december: uiterlijke datum voor Microsoft registratie

Automatische mail vanuit Microsoft*
Rondom 1 december ontvangt u een e-mail vanuit Microsoft waarin staat dat de actieve Office 365 abonnementen per 1 januari 2020 verlopen. Dit is een automatisch gegenereerd bericht vanuit Microsoft. Net zoals voorgaande jaren hebben wij vanuit SLBdiensten geen invloed op het versturen van deze mail. Deze e-mail kan uw registratie kruisen, ook als u uw registratie helemaal heeft afgerond. Heeft u uw registratie inderdaad op dat moment al voltooid? Dan hoeft u geen verdere actie te ondernemen. Heeft u de registratie nog niet voltooid? Doe dit dan zo snel mogelijk.

*Dit geldt voor Office 365 abonnementen die u via de Microsoft-overeenkomst heeft afgenomen. Abonnementen die u zelf kosteloos via de Office 365 omgeving heeft aangeschaft kunnen andere afloopdata hebben.

Heeft u vragen over dit proces? U kunt ons dan bereiken via servicedesk@slbdiensten.nl of 020 4201 396