08 april 2020

De juiste hardware voor het moderne klaslokaal

Wat normaal een paar maanden in beslag kan nemen, hebben scholen recent in een paar dagen gedaan: een complete overstap van lesgeven in klaslokalen naar virtueel lesgeven in een online omgeving. Als IT-verantwoordelijke heb je hierdoor met verschillende uitdagingen te maken. De infrastructuur moet optimaal werken, de databeveiliging moet van het hoogste niveau zijn en je wilt medewerkers faciliteren bij het uitvoeren van hun dagelijkse werkzaamheden. Hoe sluit je aan bij de behoefte van de verschillende docenten en medewerkers zonder de organisatiedoelen uit het oog te verliezen? In dit artikel krijg je een aantal tips hoe Surface apparaten hierbij kunnen helpen.

Meer kracht
De nieuwste Surface Pro 7 en Surface Laptop 3 zijn aangedreven door de 10e generatie Intel Core-processor waardoor medewerkers profiteren van een snellere laptop, meer grafische kracht en nooit meer lang wachten tot hun rapportages zijn opgeslagen. Dankzij ‘Instant On’ start het apparaat direct op en met een batterij die de hele dag meegaat, plus een snellaadfunctie die 80% oplaadt in een uur kunnen ze heel de dag ongestoord werken. Waar die werkplek dan ook is.

Optimale interactie met studenten en collega’s
Contact maken begint bij goed gehoord worden en elkaar kunnen zien. Niks is zo afleidend als slecht geluid of een knipperend en onscherp beeld. Surface apparaten helpen hierbij doormiddel van de dubbele far-field Studio Mics. Hierdoor wordt de stem haarscherp opgevangen en zijn aparte headsets niet nodig. Daarnaast kan iedereen elkaar goed verstaan dankzij de eersteklas Dolby® Audio™ Premium luidsprekers. Combineer dit met een HD camera dat zich aanpast aan de lichtomstandigheden in de kamer en een hoge resolutie PixelSense touch beeldscherm en merk dat technologie naar de achtergrond verdwijnt.

Moderne beveiliging en implementatie
Surface-apparaten zijn licht, mobiel en krachtig. Ze beschikken over het beste wat Microsoft te bieden heeft. Dankzij ingebouwde beveiliging over meerdere lagen wordt voldaan aan de hoogste standaarden voor Windows 10-apparaten. Dit maakt Surface geschikt voor de ondersteuning van diverse rollen en zorgt ervoor dat persoonlijke gegevens veilig zijn.

Krijgen medewerkers een nieuwe Surface? Surface-apparaten implementeren zichzelf, zonder deze vooraf ingespoeld moeten worden. Windows Autopilot zorgt ervoor dat de apparaten vanaf elke locatie startklaar zijn. Het enige wat de medewerker hoeft te doen, is het apparaat aanzetten en inloggen. De tools voor het uitvoeren van de werkzaamheden installeren automatisch. Dat is het gemak van Zero Touch Deployment. Levenscyclusbeheer van Surface-apparaten vindt volledig in de cloud plaats, met de nieuwste updates, stuurprogramma's, firmware en functies voor wissen op afstand. 

Veel scholen hebben al de kracht ontdekt van Surface apparaten in combinatie met Microsoft 365 voor educatie. Graag kijken hoe Surface past binnen jouw school? Neem dan contact met ons op.