14 november 2017

Tweede Inspiratiedag ICT in de onderwijspraktijk groot succes!

Afgelopen zaterdag 11 november vond de tweede editie plaats van de Inspiratiedag ICT in de onderwijspraktijk, georganiseerd door SLBdiensten/ Slim in de klas en APS-IT diensten/ Schoolspot.

Het was een drukbezochte dag bij het Amadeus Lyceum te Vleuten. Ruim 300 docenten uit het hele land waren aanwezig om kennis te maken met die nieuwste Microsoft toepassingen in het onderwijs maar vooral om van elkaar te leren. Praktische, toepasbare workshops voor en door het onderwijs was immers de insteek van deze dag.

Plenaire opening – Presentatie Micro:bit
De opening door Tess (8) en haar vader Wilco Willemse was een inspirerende presentatie over de mogelijkheden van de Micro:bit voor het basisonderwijs. Al snel werd duidelijk hoe gemakkelijk het is om er zelf mee aan de slag te gaan.

Maak lesgeven nog leuker
Deelnemers van de Inspiratiedag konden zelf hun programma samen stellen tijdens de drie workshoprondes. Ze hadden de keus uit Teams, Micro:bit, OneNote/Class Notebook, Sway, Forms, Imagine Academy en PowerPoint. Elke applicaties maakt het op zijn eigen manier mogelijk om lesgeven interactiever en eenvoudiger te maken. Tijdens de lunchpauze en de borrel ging het inspireren gewoon door. Deelnemers kregen de mogelijkheid om demonstraties van de Micro:bit en de HoloLens bij te wonen. Na de plenaire afsluiting namen de deelnemers hun certificaat in ontvangst.

Gezien het succes van deze dag zijn er al plannen voor een derde editie van de Inspiratiedag in 2018.

Presenataties van de workshops en een vlog van de dag komen snel online!