Over Slimindeklas.nl

Voor docenten in het voortgezet onderwijs en het mbo die meer willen halen uit ICT die sneller willen kunnen werken, hun werk leuker willen maken én hun leerlingen interessantere lessen willen voorschotelen is er Slim in de klas. Op Slimindeklas.nl vinden zij alle trainingen, certificeringen en e-learnings waarmee zij zelf slimmer voor de klas te staan.

De voordelen

ICT is al lang niet meer alleen een zaak van de ICT-medewerker op school. Iedere leraar moet thuis zijn in de mogelijkheden van ICT. Met Slim in de klas hebben zij de keuze uit alle relevante trainingen, certificeringen en e-learnings die zij als leraar kunnen volgen. Van een training Minecraft tot een bijscholing in Microsoft Office, die zij naar wens kunnen afsluiten met een internationaal erkend Microsoft Certified Professional certificaat. Zij kunnen hun bestelling zelf afrekenen. Kennen we de school, dan kunnen zij ook een bestelling per factuur doen, waarna de school de rekening betaalt.

Wat is er allemaal te vinden op Slim in de klas?

  • Trainingen

Op Slim in de klas bieden we een breed scala aan trainingen aan voor diverse doelgroepen in het onderwijs. Van Photoshop, OneNote en Minecraft voor docenten, tot aan SharePoint, Office 365 en EMS, gericht op ICT'ers. Ook bestuurders in het onderwijs kunnen bij Slim in de klas terecht voor interessante trainingen, bijvoorbeeld gericht op de ontwikkeling van privacybeleid en over informatiemanagement.

  • Leren & Certificeren

Onder de noemer Leren & Certificeren vallen alle activiteiten waarmee u kennis opdoet over de bekende Microsoft Office-software en Adobe-programma’s. Op dit gedeelte van de site bieden we vooral lesmateriaal, proefexamens en examenvouchers waarmee u een certificeringsexamen kunt doen.

Slim in de klas biedt lesmateriaal en certificering op verschillende niveaus aan voor Microsoft- en Adobe-producten. Deze certificeringsgebieden zijn:

  • Microsoft Office Specialist (MOS; Office-programma’s)
  • Microsoft Technology Associate (MTA; technische software, basisniveau)
  • Microsoft Certified Professional (MCP; technische software)
  • Adobe Certified Associate (ACA)
  • E-learning

Soms is het nodig om leerlingen meer ondersteuning te bieden om beter te kunnen leren. Daarvoor is er speciale e-learning software van Muiswerk, Studyflow en Q-Onderwijs. Dit zijn allemaal adaptieve, digitale methodes die ideaal zijn voor kinderen om mee te oefenen als ze extra hulp nodig hebben met bijvoorbeeld rekenen en wiskunde, biologie, aardrijkskunde en Engels.
 
Aangezien docenten het beste kunt beslissen of de software geschikt is voor gebruik in de klas, bieden we ze op Slim in de klas de mogelijkheid om één licentie voor de klas te bestellen van de software. Ze kunnen dan kijken of het wat voor ze is. Als ze de software vervolgens op de hele school willen implementeren, dan kunnen de de instellingslicentie via de ICT- of licentiecontactpersoon voor de hele school laten bestellen op SLBdiensten.