SLBdiensten is sinds 1992 actief als intermediair tussen de softwarebranche en het voortgezet onderwijs en mbo. Dankzij een goede onderhandelingspositie en een uitgebalanceerd productaanbod, kunnen wij via onze B2B-sites - o.a. SLBdiensten.nl - en onze webwinkels - o.a. Slim.nl - iedereen die leert of werkt in het onderwijs voorzien van goede, legale software tegen scherpe prijzen. Hierdoor zijn wij uitgegroeid tot de belangrijkste softwarepartner in de onderwijsmarkt.

Om ons team te versterken bij de vernieuwingen van onze dienstverlening, zijn wij op zoek naar een:

Content-/E-mail Marketeer (1 fte)

Je bent een enthousiaste en gedreven marketeer met online genen. Je verzorgt de content van onze websites en social media en maakt en verstuurt onze e-mailnieuwsbrieven. Daarnaast denk je proactief mee hoe we onze online marketing nog beter kunnen maken. Je maakt deel uit van de afdeling Marketing & Communicatie, bestaande uit 5 personen. Binnen het team ben jij verantwoordelijk voor:

 • E-mailmarketing. Je schrijft en verstuurt de wekelijkse nieuwsbrieven voor de verschillende merken. De content ontwikkel je in overleg met en op aangeven van de product en licentiemanagers.
 • Het monitoren van de e-mailcampagnes, het uitvoeren van tests, met als doel verbetering van openings-, klik- en conversieratio.
 • Het plaatsen van goede productteksten en afbeeldingen bij nieuwe producten op onze consumentenwebshop Slim.nl en het verzorgen van afwisseling in banners en producten op homepage.
 • Het toevoegen van nieuwe licentieovereenkomsten, evenementen en nieuwsitems op SLBdiensten.nl, onze b2b-website.
 • Het ontwikkelen van een social media-plan voor de verschillende merken en het regelmatig plaatsen van aansprekende contentposts op de verschillende kanalen. 

Binnen het bedrijf is veel ruimte voor jouw mening en ideeën om onze communicatie met klanten en prospects effectiever te laten verlopen.

Wij zijn op zoek naar

 • Iemand met HBO werk-/denkniveau, met enkele jaren ervaring en een soortgelijke functie en die foutloos Nederlands schrijft.
 • Iemand die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van SEO en die dagelijks social media gebruik.
 • Een persoon die gewend is om met deadlines om te gaan en affiniteit heeft met ICT.
 • Iemand die ervaring heeft met het creëren van online content, het creëren van e-mail nieuwsbrieven en het gebruik van e-mail- en campagnesoftware.
 • Ervaring in zowel B2C- als B2B-omgeving is een pre.
 • Ervaring met foto- en videobewerkingsprogramma’s zoals Photoshop en InDesign is een pré.
 • Kennis van HTML is een pre.

Wat bieden wij?
Wij bieden een jaarcontract met zicht op een vaste aanstelling en een marktconform salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. We bieden verder een aantrekkelijk secundair arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een bijdrage aan je pensioen van 75% en de mogelijkheid tot flexwerken. Ons kantoor is gesitueerd op een prachtige plek in het centrum van Amsterdam, aan de gracht. Je komt terecht in een gezellig bedrijf, bestaande uit 30 enthousiaste collega’s, waar een informele werksfeer heerst en waar veel ruimte is voor jouw ideeën. De lunch wordt elke dag voor je verzorgd en er worden regelmatig borrels en uitjes georganiseerd.

Herken je jezelf in het profiel? Solliciteer! Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Stuur dan je sollicitatie met motivatie en CV aan Roel Smit, Manager Marketing en Communicatie.

Contactgegevens
Roel Smit roel.smit@slbdiensten.nl Tel: 020 42 01 396
Vierwindenstraat 149 1013 LA  Amsterdam

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.