Marktleider in softwarelicenties voor het onderwijs, dat is SLBdiensten. SLBdiensten is sinds 1992 dé intermediair tussen de softwarebranche en het voortgezet onderwijs en mbo. Dankzij een goede onderhandelingspositie en een uitgebalanceerd productaanbod, kunnen wij via onze B2B-site SLBdiensten.nl en onze webwinkel Slim.nl iedereen die leert of werkt in het onderwijs voorzien van goede, legale software tegen scherpe prijzen. Hierdoor zijn wij uitgegroeid tot de belangrijkste softwarepartner in de onderwijsmarkt.

SLBdiensten is onderdeel van een moderne ICT-groep, hetgeen strategische samenwerking, innovaties, en klantgerichtheid onderling realiseerbaar maakt. Door de nieuwe strategie kan SLBdiensten inspelen op kansen en veranderingen, en maakt het verdere groei mogelijk.

Om ons team te versterken bij de vernieuwingen van onze dienstverlening, zijn wij op zoek naar een:

 

 Content-/e-mailmarketeer (40 uur per week)

Je bent een enthousiaste en gedreven marketeer met online genen. Je verzorgt de content van onze websites en social media en maakt en verstuurt onze e-mailnieuwsbrieven. Daarnaast denk je proactief mee hoe we onze online marketing nog beter kunnen maken. Je maakt deel uit van de afdeling Marketing & Communicatie, bestaande uit 5 personen. Binnen het team ben jij verantwoordelijk voor:

 • E-mailmarketing. Je schrijft en verstuurt de wekelijkse nieuwsbrieven voor de verschillende merken. De content ontwikkel je in overleg met en op aangeven van de Product- en Licentiemanagers.
 • Het monitoren van de e-mailcampagnes, het uitvoeren van tests, met als doel verbetering van openings-, klik- en conversieratio.
 • Het plaatsen van goede teksten en afbeeldingen bij nieuwe producten op onze consumentenwebshop Slim.nl en het verzorgen van een goede afwisseling in banners en producten op homepage.
 • Het toevoegen van nieuwe licentieovereenkomsten, evenementen en nieuwsitems op SLBdiensten.nl, onze b2b-website.
 • Het ontwikkelen van een social media-plan voor de verschillende merken en het regelmatig plaatsen van aansprekende content en posts op de verschillende kanalen.
 • Binnen de groep samen werken en samen bouwen aan nieuwe, mooie oplossingen en diensten.

Binnen het bedrijf is veel ruimte voor jouw mening en ideeën om onze communicatie met klanten en prospects effectiever te laten verlopen.

Wij zijn op zoek naar:

 • Iemand met HBO werk-/denkniveau, met enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie
 • Iemand die goed teksten kan optimaliseren en thuis is in marketing en klantgerichtheid
 • Iemand die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van SEO en die dagelijks social media gebruikt
 • Een persoon die gewend is om met deadlines om te gaan en affiniteit heeft met ICT
 • Iemand die ervaring heeft met het creëren van online content, het creëren van e-mailnieuwsbrieven en het gebruik van e-mail- en campagnesoftware
 • Ervaring in zowel B2C- als B2B-omgeving is een pré
 • Ervaring met foto- en videobewerkingsprogramma’s is een pré
 • Kennis van HTML is een pré.

Competenties

Positief zijn over nieuwe kansen en veranderingen typeert jou. Je staat open voor ideeën van anderen, maar vertrouwt ook op eigen kunnen en neemt zelf initiatieven. Verder leren en ontwikkelen is een van jouw ambities. Zowel strategisch meedenken als praktisch resultaten bieden en afspraken nakomen kenmerkt jou. Je onderneemt acties om de marktleiderspositie van SLBdiensten te behouden en verder uit te bouwen.

Wat bieden wij?

Wij bieden een jaarcontract met zicht op een vaste aanstelling en een marktconform salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. We bieden verder een aantrekkelijk secundair arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een bijdrage aan je pensioen van 75% en de mogelijkheid tot flexwerken. Ons kantoor is gesitueerd op een prachtige plek in het centrum van Amsterdam, aan de gracht. Je komt terecht in een gezellig bedrijf, bestaande uit 30 enthousiaste collega’s, waar een informele werksfeer heerst en waar veel ruimte is voor jouw ideeën. De lunch wordt elke dag voor je verzorgd en er worden regelmatig borrels en uitjes georganiseerd.

Ben jij de Content-/Email-marketeer die wij zoeken? Je reactie is welkom! Stuur dan je sollicitatie met motivatie en naar Roel Smit.

Contactinformatie

Roel Smit
Manager Marketing & Communicatie.
020 420 13 96
roel.smit@slbdiensten.nl