Meest gestelde vragen rondom Office 365

Hoe krijgen we de beschikking over de verschillende componenten binnen Office 365?
Sluit uw school de Microsoft-overeenkomst van SLBdiensten af, dan is de basislicentie Microsoft 365 A3 Education daarin opgenomen. Buiten dit basispakket kunt u, indien nodig, additionele Microsoft-licenties en -abonnementen aanschaffen uit de A5 range. Dat geldt bijvoorbeeld voor PowerBI Pro en voor het verkrijgen van een plan per user voor de applicaties Power Automate en Microsoft Power App. De aanschaf van extra licenties verloopt via de Microsoft-overeenkomst. Hiermee heeft u voor uw medewerkers recht op het gebruik van Office 365, Enterprise Mobility + Security, Windows, Minecraft en Advanced Threat Protection. Onderdeel daarvan zijn o.a. Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive, Teams, OneNote, Sway, Intune en Azure Active Directory Premium.

Hoe maak ik een educatieve tenant aan in Office 365?

1. Vul het online formulier via deze link (klik op de knop Gratis aan de slag) in.

Let bij het invullen op het volgende:

  • Op de eerste pagina vult u de gegevens van de instelling in.
  • Bij het aanmaken van uw gebruikers-id vult u achter ‘@’ de naam van de instelling
    Let op: deze naam zal verder worden gebruikt bij de SharePointomgeving en is achteraf niet meer te wijzigen. De naam zal dan ook door alle gebruikers van de gehele instelling gebruikt moeten kunnen worden.
  • Zet vóór het apenstaartje ‘admin’ of ‘beheer’, zodat het account dat u nu aanmaakt in ieder geval een administrator/beheerder wordt van de tenant.
  • Uw gebruikers-id en wachtwoord dient u goed te bewaren, deze gegevens heeft u nodig om te kunnen inloggen en worden NIET nagestuurd.

2. Schrijf uw ‘Gebruikers-id’ en uw ‘tenant adres (de …onmicrosoft.com naam op). Deze heeft u straks nodig.

3. Klik op ‘Mijn account aanmaken’.

4. Bewijs dat u geen robot bent; volg deze stap op de door u gewenste manier. Klik op volgende’.

5. De pagina toont nog éénmaal uw gegevens, Klik op ‘U bent klaar om aan de slag te gaan’.

6. De volgende stap is een DNS-verificatie van uw eigen domein doen. Dit is puur een check of u
daadwerkelijk eigenaar bent van dit domein (zie ook STAP C van deze handleiding). Klik nu op ‘Volgende’.

7. Typ uw domeinnaam (zonder www ervoor) in het invoerveld en klik op ‘Volgende’.

8. U ziet de tekst: Bevestig dat u de eigenaar bent van uwdomein.nl; Dit moet u doen door een TXT-record of MX-record aan te maken. (Advies is om altijd een TXT-record toe te voegen, dit heeft minder risico dat er iets misgaat. Wanneer u verkeerde informatie in het MX-record toevoegt of uw bestaande MX-record wijzigt, dan kan dat gevolgen hebben voor uw reeds bestaande domein instelling, website of e-mail.

9. Selecteer vervolgens d.m.v. het witte selectievakje de ‘Algemene instructies’ en volg deze instructies voor uw eigen domein.

10. Als u (of uw hostingprovider) deze stappen bij uw eigen domein eenmaal gedaan heeft klikt u op gereed, nu controleren. Als alles goed gedaan is, zou uw domein geactiveerd moeten zijn.

Wie is SLBdiensten?
Met onze oplossingen maken we het werk van onderwijsprofessionals makkelijker en effectiever, zonder de realiteit van de dagelijkse praktijk uit het oog te verliezen. SLBdiensten is in 1992 opgericht als intermediair tussen de softwarebranche en het  voortgezet en middelbaar (beroeps) onderwijs. Dankzij een goede onderhandelingspositie en een uitgebalanceerd productaanbod, is SLBdiensten uitgegroeid tot de belangrijkste softwarepartner in de onderwijsmarkt voor vo en mbo. Wij ondersteunen uw organisatie bij visievorming, innovatie, implementatie en beheer. Het is onze ambitie om gezamenlijk te zorgen voor beter onderwijs. SLBdiensten maakt onderdeel uit van Kofschip Groep.

Hoe kan ik contact opnemen met SLBdiensten?
Heeft u vragen over Office 365? Neem dan contact op met onze servicedesk via servicedesk@slbdiensten.nl of telefonisch via 020 420 13 96.