Ga naar content

Bij SLBdiensten begrijpen we waar educatie echt om draait: het leveren van kwalitatief hoogstaand onderwijs. Hoewel het gebruik van digitale middelen hiertoe kansen biedt, zorgt het ook voor de nodige uitdagingen met betrekking tot veiligheid en privacy. Hoe garandeer je dat iedereen binnen de digitale schoolomgeving veilig onderwijs krijgt? Hoe wapen je je als school tegen cybercrime en cyberaanvallen? Hoe houd je het IBP-beleid op orde? Als partner van het onderwijs ondersteunen we je bij deze uitdagingen en bieden we persoonlijk advies met sluitende oplossingen voor specifiek jouw onderwijsinstelling, van risicobeoordeling tot beveiligingssoftware.

Het Normenkader IBP

Als dé onafhankelijke partner van het onderwijs zijn we als geen ander in staat je te helpen aan een veilige digitale leer- en werkomgeving die voldoet aan het Normenkader IBP. We beschikken over de juiste kennis van zowel onderwijs als Informatiebeveiliging & Privacy. En we hebben een breed scala aan licenties en diensten die passen bij jouw uitdaging. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Normenkader 0-meting
  • Pentest op maat
  • GRC-tooling

Bekijk onze dienstverlening op onze pagina voor de implementatie van het Normenkader IBP.

Security oplossingen

We helpen jouw onderwijsinstelling door de risico’s te beperken, je IT-omgeving veilig te maken en je security op orde te krijgen én te houden. Dit doen we met ons gestructureerd portfolio van diensten en tools, welke in samenwerking met onze partners is samengesteld. We hebben altijd een passende oplossing voor jouw vraag rondom security. We helpen je graag verder. Bekijk ons security aanbod:

  • (Cloud) back-up
  • Antivirus
  • Endpoint/ Antimalware beveilig
  • IT-security training & Awareness

Ga voor alle oplossingen op het gebied van IT-security naar het overzicht met alle licenties en filter op 'Security & Back up' én 'Microsoft'.

Security en privacy in de praktijk

Quadraam stapt over naar Microsoft A5 en verbetert zo de beveiliging

Quadraam heeft besloten over te stappen naar Microsoft A5 om de beveiliging te verbeteren. Deze overstap belooft een robuustere bescherming voor gevoelige gegevens, wat essentieel is voor een diepgaande beveiligingsverbetering.

Claim van €2 miljoen aan dataverbruik waarschuwt onderwijsinstellingen voor gevaren cryptojacking (video)

Scholen worden geconfronteerd met cryptojacking door misbruik van Microsoft Azure. Dit artikel onthult hoe deze aanvallen plaatsvinden en biedt inzicht in de maatregelen die nodig zijn om dergelijke bedreigingen te bestrijden.

5 adviezen van Montessori College voor implementatie Normenkader IBP

Het Montessori College presenteert vijf essentiële adviezen voor het implementeren van het Normenkader IBP. Ontdek waardevolle inzichten en praktische tips om effectief informatiebeheer te bevorderen.

Phishing Resistant MFA als oplossing voor beveiliging ondanks mobielverbod

We dragen Phishing-resistant MFA aan als een oplossing voor beveiliging, zelfs in situaties met een mobielverbod. Dit artikel onthult hoe deze aanpak de beveiliging versterkt en biedt cruciale inzichten voor een robuuste cyberbeveiligingsstrategie.

Whitepaper: IT-security in onderwijs, in 7 stappen naar een hoger plan

Ontdek antwoorden op de 9 meest gestelde vragen over Microsoft A5 en beveiliging in het onderwijs. Deze nuttige inzichten bieden duidelijkheid en begeleiding bij het verbeteren van de cyberbeveiliging van onderwijsinstellingen.

(video) Werking passwordless login binnen Microsoft

Ontdek de werking van passwordless login binnen Microsoft in deze 6 minuten durende video. Leer hoe deze innovatieve methode de beveiliging verbetert en het gebruiksgemak vergroot.