Ga naar content

De digitale transformatie in het onderwijs heeft een steeds grotere impact. Het gebruik van digitale middelen biedt vooral veel kansen, maar zorgt ook voor meer uitdagingen met betrekking tot veiligheid. Hoe kun je als school cybercrime en cyberaanvallen voorkomen? Hoe krijg je grip op je IT-omgeving en houd je de informatiebeveiliging op orde?

SLBdiensten is de partner voor security en privacy oplossingen. Scholen kunnen bij SLBdiensten terecht voor ondersteuning en persoonlijk advies om te komen tot een goede keuze m.b.t. beveiliging en privacy.

Cybersecurity begint met inzicht

Het is essentieel dat je goed zicht hebt op de status van je cybersecurity. Maar waar begin je? Met een unieke scan helpen wij onderwijsinstellingen snel en eenvoudig inzicht te krijgen in de status van de IT-­beveiliging. Met een heldere rapportage en een op risico’s gebaseerd actieplan verbeter je het beleid, je processen en inrichtingen omtrent cybersecurity.

  • Beperkte investering van tijd en geld
  • Veilig en op afstand
  • Center of Internet Security (CIS) based

Binnen enkele weken kan je systeem cyberweerbaar zijn.

Security en privacy oplossingen

SLBdiensten krijgt veel verschillende vragen van scholen over beveiliging: hoe kan je als school de risico’s beperken, hoe weet je of je IT-omgeving veilig is en wat kun je als instelling doen om je security op orde te krijgen én te houden? Bekijk de security en privacy oplossingen van verschillende aanbieders en regel jouw beveiliging goed.

  • Back-up
  • Antivirus en systeembeveiliging
  • Identity en privacy
  • Inzicht in en monitoring van IT-veiligheid
  • IT-security training en awareness

Ga voor alle oplossingen op het gebied van IT-security naar het overzicht met alle licenties en filter op 'Security & Back up' én 'Microsoft'.

Security en privacy in de praktijk

Bewustwording over ICT-beveiliging: continu proces

Tussen de oren is vaak meer winst te behalen dan onder de knoppen. Maar zorg je in de praktijk voor veilig gedrag van leerlingen en medewerkers?

Grip op je security volgens Microsoft en IT slimmer inzetten

In dit webinar vertelt de National Security Officer van Microsoft over hun visie op cybersecurity en deelt hij hun aanpak om grip op je security te houden.

EHBC: Eerste Hulp Bij Cybersecurity Ongelukken

Wat als je onderwijsinstelling slachtoffer wordt van een ransomware- of DDoS-aanval? Wat is het eerste dat je moet doen? Met deze EHBC houd je je staande.

Zo gaat SOML om met infrastructuurbeveiliging en privacy

Leon van Lare is Manager ICT én Privacy Officer bij de onderwijsinstelling. “Doordat ik als senior manager dicht bij het vuur zit, krijg ik wel meer voor elkaar dan collega’s die niet zo’n positie hebben."

ICT Security Scan brengt veiligheid naar hoger plan

De scan leverde voor Horizon College tal van verbeteracties op. "We hebben nu een praatplaat in onze broekzak voor onze gesprekken met de directie."

Gebrekkige IT-security mag nooit een budgetkwestie zijn

Het merendeel van de scholen reseveert 5% of minder van hun IT-budget aan beveiliging, terwijl in het bedrijfsleven minimaal 25% de norm is.