Ga naar content

De belangrijkste les voor scholen sinds corona: zorg dat je je security op orde hebt. Gelukkig zijn alle instellingen zich daar ook van bewust. Het veilig krijgen en houden van informatie en het beschermen van persoonlijke informatie is cruciaal. Tegelijkertijd worden wet- en regelgeving steeds strikter. Stilstaan is geen optie, maar waar begin je en wat zijn succesfactoren? SLBdiensten is de aangewezen partner om de onderwijsinstelling te adviseren over en ondersteunen bij ICT-security vraagstukken.

SLBdiensten: digitale veiligheid en privacy voorop

Met de ICT-security oplossingen via SLBdiensten is jouw school goed beveiligd en is de continuïteit gewaarborgd. Ontdek hoe SLBdiensten jouw school verder kan helpen.

Back-up

Scholen weten dat een goede back-up belangrijk is. Maar weet je zeker dat een veilige back-up omgeving is ingericht? Ben je nu beschermd tegen het per ongeluk wissen van data? En is een restore makkelijk en snel te realiseren, zodat lessen gewoon door kunnen gaan?

Microsoft 365 is een fijne oplossing voor scholen, maar deze dienst is niet primair gericht op het maken van back-ups. Om zeker te zijn van een goede beveiliging van je data zijn dus aanvullende maatregelen nodig.

Gebruik je Office 365 en heb je alleen de standaard Office 365 back-up oplossing? Zorg dan voor een extra back-up oplossing. 

Antivirus en systeembeveiliging

E-mail security – bescherm medewerkers en scholieren tegen phishing, op elk device

  • Mailbeveiliging – ondersteun je medewerkers en leerlingen door phishing simulaties en linkbeveiliging
  • Secure file transfer – verstuur veilig online bestanden en voorkom datalekken
  • Veilig e-mailen: automatische encryptie

Netwerk- en cloudbeveiliging – beveiliging informatie en data, waar deze zich ook bevinden

Endpoint security – beveilig informatie en data, waar deze zich ook bevinden

IT-security training en awareness

Investeren in IT-beveiliging is niet genoeg. Naast ‘techniek’ is de ‘mens’ enorm belangrijk om cyberaanvallen te voorkomen en informatiebeveiliging te realiseren. Een datalek is te voorkomen door:

  • Medewerkers te trainen
  • Regelmatig te toetsen
  • Bij te sturen waar het nodig is
  • Hulp te bieden bij het identificeren van e-mails

Wij bieden een volledige set aan functies die nodig is om een phishing awareness campagne te starten, om te monitoren en om training aan te bieden.

Onderwijs ICT Security Scan

Hoe weet je of de infrastructuur wel of niet kwetsbaar is voor dataverlies en beveiligingslekken? Hoe weet je dat je huidige beveiligingsoplossing goed genoeg is en dat je ook op toekomstige dreigingen van cybercriminelen bent voorbereid?

Met het inzetten van een ICT Security Scan laten we gedetailleerd zien hoe volwassen jouw onderwijsinstelling is op het gebied van security. We bieden een concreet actieplan om je IT-beveiliging te verbeteren, terwijl je voldoet aan de veiligheids- en privacyvereisten.

Wil je meer weten of heb je advies nodig? Ga naar Onderwijs ICT Security Scan

Service en contact

We staan je graag te woord. Neem contact met ons op als je vragen hebt over security en privacy.