Ga naar content

Adobe Acrobat en Adobe Photoshop zijn wel de bekendste programma’s van Adobe. Bijna iedereen heeft Acrobat Reader op zijn computer om PDF documenten te kunnen openen en ‘fotoshoppen’ staat zelfs als werkwoord in de Dikke Van Dale! Adobe levert het onderwijs tegen zeer educatieve prijzen uiterst professionele software die voor iedereen toegankelijk is.

Rond de 75% van alle VO scholen in Nederland gebruikt Adobe

SLBdiensten heeft samen met Adobe speciale onderwijstarieven kunnen afsluiten met zeer hoge kortingen, waardoor alle computers op een instelling, die eigendom zijn van de instelling, tegen een vaste prijs voorzien mogen worden van de Adobe Creative Cloud programma’s. Dit contract heet dan ook de Fixed Price overeenkomst. Leerlingen kunnen gebruik maken van deze programma’s op de Shared Devices van de instelling. Medewerkers krijgen een Adobe Creative Cloud licentie op naam via deze overeenkomst.

Adobe Creative Cloud

Dit pakket bestaat uit meer dan 20 creatieve apps, waaronder de losse licenties Photoshop, Acrobat, Illustrator, InDesign en Premiere. Leerlingen krijgen op school vele opdrachten die uitgevoerd kunnen worden met deze Adobe programma’s:

  • Maak een poster, flyer, logo, brochure of presentatie
  • Bewerk een foto of video
  • Maak en bewerk PDF’s en voeg opmerkingen toe

Als leerlingen hier al vroeg mee leren werken geeft ze dat veel profijt voor de rest van hun loopbaan. Met de Adobe programma’s voorzie je je leerlingen van de gereedschappen om hun creatieve competenties te ontwikkelen. En kun je ze extra bagage meegeven voor hun toekomst

Aanschaffen Adobe

SLBdiensten biedt meerdere Adobe-overeenkomsten aan. Een korte toelichting per overeenkomst.

Adobe VIP programma

Licentieprogramma waarbij je Adobe licenties op lidmaatschapsbasis per jaar afneemt. Je hebt recht op upgrades als deze beschikbaar komen. Je kunt kiezen voor 1 product (bijv. Photoshop) of voor Adobe Creative Cloud.

Adobe Fixed Price

Met de Adobe Fixed Price-overeenkomst van SLBdiensten betaalt je instelling een vast bedrag per jaar en krijgt daarmee toegang tot de Adobe programma’s, zoals Photoshop, Acrobat, Illustrator, Premiere en InDesign. Deze software mag ongelimiteerd binnen de instelling gebruikt worden op alle computers die eigendom zijn van de instelling en op school aanwezig zijn. De leerlingen kunnen dan gebruik maken van de software op deze Shared Devices. Medewerkers krijgen een licentie op naam die ze mogen installeren op de computer van school of hun eigen computer. Op deze manier heeft zowel iedere leerling, docent en medewerker de beschikking over de bekende Adobe programma’s om zijn of haar creativiteit verder te ontwikkelen.

Adobe Fixed Price versus Adobe VIP

Bij een gemiddelde school (180 FTE) is het voordeliger om te kiezen voor de Adobe Fixed Price indien de school 8 à 10 licenties Adobe Creative Cloud nodig heeft. Zijn het er minder dan kun je kiezen voor de Adobe VIP overeenkomst. Dit is een licentieprogramma waarbij je daadwerkelijk het aantal licenties koopt die je nodig hebt.

Ga voor meer oplossingen van Adobe naar het overzicht met alle licenties en filter op 'Adobe'.

Leren

Adobe Education Exchange

Op de Adobe Education Exchange vind je onderwijshulpmiddelen binnen handbereik.

De Adobe Education Exchange is door docenten voor docenten gemaakt. Het is een gratis educatief platform dat meteen toegang geeft tot lesmateriaal, tutorials, cursussen en video-instructies waarmee docenten en leerlingen hun creatieve reis kunnen beginnen en creatieve vaardigheden voor school kunnen ontwikkelen.

Training voor docenten

We bieden verschillende maatwerk trainingen aan voor Adobe. We passen de training aan op de kennisbehoefte die je hebt. Zelfs als die kennisbehoefte meerdere applicaties betreft.

Kennis van de ‘knoppen’ is belangrijk. Maar in onze trainingen zijn we vooral bezig met de praktische toepassing. We kunnen in de training toewerken naar concrete output als lesplannen en lesmateriaal. Je leert daarbij ook bestaande bronnen over Adobe effectief te gebruiken.

We kunnen de trainingen voor een aantal applicaties verzorgen tot en met Adobe-certificering (Adobe Certified Professional), inclusief het afnemen van het examen. De trainers van onze Adobe-trainingen zijn allen Adobe Certified Instructor en hebben zeer ruime ervaring in het geven van trainingen.

Interesse? Stuur een mail naar lcsupport@slbdiensten.nl

Service en contact

Heb je een vraag over een oplossing van deze leverancier? Neem dan contact met ons op. We staan je graag te woord.