Ga naar content

Azure public cloud en onderwijs, een ideale combinatie. Of je nu als school onderwijsdoelen als hybride onderwijs of gepersonaliseerd leren nastreeft. Een flexibele infrastructuur voor de IT-omgeving is altijd wenselijk, zeker sinds alle veranderingen in het onderwijs na Corona. Hierdoor zien we dat veel scholen meer gebruik zijn gaan maken van infrastructuur in de cloud en minder lokaal. Scholen kiezen hiervoor om afstandsonderwijs mogelijk te maken vanwege de flexibiliteit, schaalbaarheid die een public cloud oplossing biedt. Daarnaast wordt jouw school ook minder afhankelijk van de IT-leverancier. Stuk voor stuk allemaal voordelen van Azure Public Cloud.

Azure via SLBdiensten

Bij SLBdiensten bieden wij ondersteuning bij het hele thema Cloud in het onderwijs. Van advies en licenties tegen speciale onderwijsprijzen tot en met migratie en beheer via partners.

Azure in gebruik nemen in 5 stappen

Overweeg je voor jouw onderwijsinstelling gebruik te maken van Microsoft Azure? Lees in dit artikel hoe je dit in 5 relatief simpele stappen zelf kunt bewerkstelligen.

Azure Landing Zones

Een veilige, vliegende start in de cloud

Het is voor onderwijsinstellingen niet meer de vraag of ze naar de cloud gaan, maar wanneer. De voordelen ten opzichte van on-premise zijn immers overduidelijk. Je kunt hiervoor een uitgebreid migratietraject opstarten. Maar het kan ook aanzienlijk eenvoudiger. En sneller. Met Azure Landing Zones via SLBdiensten.

Cloud in de praktijk

On-premise of de public cloud: wat past het beste bij jouw school?

Steeds meer scholen migreren - in ieder geval deels - richting de public cloud. Maar, er zijn ook scholen die on-premise blijven werken. We zetten beide infrastructuren op een rij.

Demonstratie Azure - wat kan mijn school in Azure?

Tijdens dit on demand webinar geven wij speciaal voor ICT'ers in het onderwijs een exclusief kijkje in de Azure-keuken, onder andere door een demonstratie van de omgeving.

VO Haaglanden stap over naar Microsoft Azure

Het bestuursbureau van Stichting Voortgezet Onderwijs Haaglanden zette een stap in de publieke cloud van Microsoft. Hoe bevalt dat en waar kan het beter?

6 Slimme services binnen Microsoft Azure

Een groot voordeel van Microsoft Azure is dat er continu nieuwe diensten en mogelijkheden beschikbaar komen. We hebben een aantal interessante ontwikkelingen op een rij gezet.

5 tips om voor jouw school geld te besparen in Azure

De cloud brengt namelijk veel voordelen met zich mee, zoals lage beheerkosten en schaalbaarheid. Hoe maak je gebruik van deze voordelen?

3 tips om meer uit Microsoft Azure te halen

Benieuwd hoe jouw school meer uit Azure kan halen? We geven je drie tips.

Azure Quick Scan

Breng je omgeving in kaart met een Azure Quick Scan

Denken jullie erover om de infrastructuur naar Microsoft Azure cloud te migreren? Ben je benieuwd wat er bij een migratie komt kijken en wat daarvan de kosten zijn? Dan is een Azure Quick Scan van onze partner IT-Workz de uitkomst. In simpele drie stappen brengen zij jullie IT-omgeving in kaart en vertellen ze wat jullie bij een Azure-migratie kunnen verwachten.