Ga naar content

Een groot voordeel van Microsoft Azure is dat er continu nieuwe diensten en mogelijkheden beschikbaar komen. Mogelijkheden waar jouw onderwijsinstelling van kan profiteren. Onze cloud-experts hebben een aantal interessante ontwikkelingen voor je op een rij gezet.


Zo bespaar je kosten

Wist je dat je bij Azure als onderwijsinstelling alleen betaalt voor services die je daadwerkelijk gebruikt? En zelfs dan zijn nog mogelijkheden om extra kosten te besparen. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over één van de volgende opties?

  • Azure Hybrid Benefit: Windows Server-licenties die je al hebt afgenomen, kun je meenemen naar de Azure-omgeving. Op die manier kun je tot wel 40 procent besparen op licentiekosten.
  • Reserved instances: Nu je een tijdje met Azure werkt, weet je inmiddels waarschijnlijk al beter wat je nu echt nodig hebt aan servercapaciteit. Reserveer je die capaciteit voor een langere tijd, bijvoorbeeld één of drie jaar, dan ben je een stuk goedkoper uit ten opzichte van de standaard pay-per-use prijsstelling.

Helemaal slim: combineer je deze twee mogelijkheden, dan kun je tot wel 75 procent besparen op de kosten. Ideaal!


Innovaties op het Azure-platform

Wil je meer uit Azure halen? Dan is het handig om de nieuwste ontwikkelingen op het platform in de gaten te houden. We hebben er een aantal verzameld waar jouw onderwijsinstelling van kan profiteren:

  • Azure Web Apps: Wist je dat Azure ook toegerust is om webapps te bouwen en te hosten? De schaalbaarheid is ook hier een groot voordeel. Moeten leerlingen massaal inloggen aan het begin van het schooljaar, dan is er tijdelijk extra capaciteit beschikbaar om al dat verkeer in goede en snelle banen te leiden.
  • Windows Virtual Desktop: Is de ICT-infrastructuur aan een update toe, maar wil je niet dat gebruikers hier last van hebben? Windows Virtual Desktop biedt uitkomst. Door het vertrouwde Windows-bureaublad via Azure beschikbaar te stellen, kunnen gebruikers hun werk doen zoals zij gewend zijn en kun jij als beheerder op je gemak de infrastructuur stroomlijnen.
  • Azure Security Center: Veiligheid is een belangrijk speerpunt van Azure. En met Azure Security Center zit je zelf nog meer aan het stuur. Je krijgt inzicht in de beveiliging en stappen die je kunt zetten om de beveiligingsstatus te versterken.
  • Azure Monitor: Wil je weten hoe jouw Azure-omgeving ervoor staat? Belangrijke parameters zoals prestaties en beschikbaarheid monitor je eenvoudig met Azure Monitor. Een goede basis om Azure verder uit te bouwen en verrijken.

Mogelijkheden te over, maar hoe bepaal je wat wel en niet interessant is voor jouw onderwijsinstelling? Het is belangrijk om altijd vanuit jullie eigen doel en wensen te kijken naar de nieuwe diensten. Kan een doel sneller, efficiënter of goedkoper behaald worden wanneer je die specifieke dienst inzet? Dan is het zeker het onderzoeken waard.