Ga naar content

SketchUp Pro is het award winnende programma dat een complete manier van 3D-ontwerpen levert voor Windows en Mac. SketchUp Pro is een simpele, maar krachtige tool voor het snel en eenvoudig creëren, bekijken en modificeren van 3D-ideeën. Je presenteert het in je eigen stijl compleet met 2D aanzichten, doorsneden en animaties.

Met SketchUp Pro ga je op intuïtieve wijze aan de slag met geavanceerde tools voor 3D-ontwerp. Een aantal handige functies:

 • Teken met het potlood vrijelijk vormen in 2D of 3D: de slimme tekenassistent geeft vanzelf aan op welke as je tekent
 • 3D Extrusietool: zodra je een oppervlak getekend hebt, kun je deze in de derde dimensie verheffen of verdiepen door de zgn. push/pull-tool: sleep het omhoog of omlaag om je 3D geometrie te creëren
 • 3D Warehouse: waarin je elk 3D object kunt vinden in de simpele drag-and-drop componentenbrowser
 • Presenteren van je SketchUp model in een filmpje: selecteer alle aanzichten die je wilt hebben en maak er "scenes" van
 • 3D Sleeptool (FollowMe): geef een oppervlak in de derde dimensie: klik met deze tool op een oppervlak en sleep het langs elk contour of vlak.


Leverancier: SketchUpLicentiedetails

Licentiejaar en einddatum

 • Looptijd van de licentie is 1 jaar na aanschaf.

Licentievorm

 • Gebruikerslicentie: Voor een jaarlijkse licentievergoeding per eenheid (bijv. persoon, server of processor) verkrijg je het gebruiksrecht op de software voor instellingsgebruik. Recht op thuisgebruik door studenten en/of medewerkers verschilt per overeenkomst.

Hoe de software geleverd wordt

 • Je kunt de software downloaden vanaf de SketchUp-downloadomgeving.

Ondersteuning

 • SLBdiensten levert de instelling gratis 2e-lijnsondersteuning. Deze ondersteuning zal bestaan uit advies aan de ICT-medewerker(s). Alleen de ICT-medewerker(s) kunnen een beroep doen op deze ondersteuning, niet de individuele gebruikers.

Administratiekosten

 • Er worden geen administratiekosten in rekening gebracht


Besteldetails

Bij de aanschaf van dit product kan je kiezen uit 3 verschillende licenties.

 1. SketchUp Pro Classic Educatieve netwerklicentie: Floating licenties en het aantal activaties bepaalt hoeveel leerlingen er tegelijkertijd met het programma kunnen werken. Installatie gebeurt via een serienummer. (Je maakt een keus uit versie 2019, 2020 of 2021). Er geldt een minimum van 10 licenties.
 2. SketchUp Studio voor onderwijsinstellingen: Licenties worden in een abonnementsvorm aangeboden en gekoppeld aan een e-mail adres. Toewijzen van de licenties gebeurt via de SketchUp Accountmanagement Portal. Voor deze licentie gelden staffelprijzen: 10 - 50 licenties / 51 - 200 licenties / 201 - 499 licenties / 500+ licenties. Per staffel geldt een andere prijs. Er geldt een minimum van 10 licenties.
 3. SketchUp Studio - Teacher subscription - 1 year: Licenties voor docenten.

Service en contact

Heb je vragen over deze oplossing? Neem dan contact met ons op. Doe je dat per e-mail, vermeld dan je relatienummer. Veel antwoorden vind je overigens op onze pagina met veel gestelde vragen.

Visual_servicedesk-zwart-wit.jpg