Ga naar content

SketchUp Pro is het award winnende programma dat een complete manier van 3D-ontwerpen levert voor Windows en Mac. SketchUp Pro is een simpele, maar krachtige tool voor het snel en eenvoudig creëren, bekijken en modificeren van jouw 3D-ideeën. Je presenteert het in je eigen stijl compleet met 2D aanzichten, doorsneden en animaties.

Er is een reden waarom SketchUp synoniem staat voor intuïtieve en gebruikersvriendelijke 3D-modelleringssoftware: SketchUp levert geen bruikbaarheid in voor functionaliteit. Begin met het tekenen van lijnen en vormen. Duw en trek oppervlakken om ze in 3D-vormen te veranderen. Strekken, kopiëren, roteren en schilderen om alles te maken wat je maar wil.

Cases

SketchUp geeft leerlingen Kennemer College inzicht in 3D

Zo’n twaalf jaar geleden maakte Huub de Ruiter, docent BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) aan het Kennemer College voor het eerst kennis met de 3D-designsoftware SketchUp. Hij volgde wat tutorials op YouTube en inmiddels is het programma niet meer weg te denken uit zijn lessen. “Leerlingen geeft het meer inzicht in hoe een object eruit komt te zien. Zij zijn opgegroeid in een 3D-wereld: een platte tekening is voor hen lastiger te doorzien.”

Pius X-College kiest SketchUp voor ontwerp in 3D

SketchUp is een 3D ontwerpprogramma dat uitblinkt door gebruiksgemak. Daarom is het een programma dat heel goed inzetbaar is in het vmbo, bijvoorbeeld bij het vak Bouwen, Wonen en Interieur (BWI). Pieter Weijs is vakgroepleider BWI bij het Het Pius X-College in Bladel. Hij zet SketchUp in in de klassen 3 en 4. “Het is zelfs zo eenvoudig in het gebruik, dat we geen lespakket hebben gekocht, maar direct aan de slag gaan.”

Cursus SketchUp

Wil je meer uit de vele mogelijkheden van SketchUp halen? Meld je dan aan voor de tweedaagse cursus SketchUp, waarbij voor 95% alle functies van het programma worden behandeld.


Na twee intensieve dagen in een kleine groep ben je in staat om jouw ideeën naar 3D te vertalen. De cursus is geschikt voor de absolute beginner én voor iedereen die al een poging heeft ondernomen het programma te bedwingen.


Ps. VMBO-docenten krijgen korting op de cursus (ook incompany) al ze zich aanmelden via bijscholingvmbo.nl.

Service en contact

Heb je een vraag over een oplossing van deze leverancier? Neem dan contact met ons op. We staan je graag te woord.