Ga naar content

SLBdiensten is de ICT-partner van het onderwijs. Wij adviseren, ontzorgen en ondersteunen onderwijsinstelling bij het selecteren, aanschaffen en op de juiste manier inzetten van essentiële onderwijs- en IT-infrastructurele software.

SLBdiensten is ruim 30 jaar geleden begonnen als intermediair tussen de softwarebranche en het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. We zijn dus echt geboren vanuit het onderwijs en opgegroeid met technologie. Inmiddels uitgegroeid tot een organisatie die onderwijsinstellingen op het gebied van ICT van A t/m Z kan ondersteunen.

Onze partnerrol in 5 vaardigheden

Wij vervullen onze partnerrol over de volgende 5 assen.

1 - Selecteren van leveranciers met onderwijs-DNA

Op basis van onze kennis over onderwijs en onderwijstechnologie bieden wij de oplossingen van leveranciers aan die goed bij het onderwijs passen.

2 - Bedingen van gunstige inkoopvoorwaarden

Wij gebruiken onze uitgebreide inkoopvaardigheden en -ervaring om overeenkomsten af te sluiten, die gunstig zijn voor onderwijsinstellingen.

3 - Adviseren bij de keuze tussen leveranciers

Wij ondersteunen onderwijsinstellingen bij het maken van een keuze tussen de verschillende leveranciers, passend bij actuele en toekomstige behoeften van de instelling.

4 - Ontzorgen bij het leveren van de oplossing

Als de keuze is gemaakt, zorgen wij voor een goede levering van de gekozen oplossing.

5 - Ondersteunen bij de juiste toepassing

Wij ondersteunen onderwijsinstellingen bij het optimaal inzetten van de oplossingen die ze via SLBdiensten afnemen door kennis daarover te delen of de connectie te leggen met andere onderwijsinstellingen, leveranciers en partners.

Experts van SLBdiensten

SLBdiensten heeft verschillende experts in huis die onderwijsinstellingen met tal van ICT-vraagstukken kunnen helpen. Denk aan het voldoen aan het Normenkader IBP, inzet van security- en back up oplossingen, telefonie via Teams, uitrol van de cloud strategie en fusies (samenvoegen van tenants).

Netwerkfunctie

SLBdiensten heeft toegang tot de kennis en ervaring van (ICT-) professionals van honderden onderwijsinstellingen en vele ICT-partners. Dit netwerk delen we uiteraard graag met onze klanten. Onder meer via de Kenniskring ICT & Onderwijs, een netwerk gefaciliteerd door SLBdiensten, waar onderwijsinstellingen kennis met elkaar delen.

Onderdeel van Breens Network

SLBdiensten maakt onderdeel uit van Breens Network, een Nederlands ict-collectief waar onderwijs en technologie samenkomen. Het collectief draagt bij aan de digitale toekomst van leren en ontwikkelen en heeft als missie om met intuïtieve, toegankelijke en effectieve technologische innovaties vandaag al bij te dragen aan het onderwijs van morgen.

Klant worden van SLBdiensten

Wil je met jouw onderwijsinstelling gebruik maken van de door SLBdiensten aangeboden licentieovereenkomsten? Bekijk hier de voorwaarden.

Informatie voor leveranciers

Wil je ook jouw software via SLBdiensten aan onderwijsinstellingen in Nederland aanbieden? Of wil je meer weten over onze werkwijze? Neem contact op met ons via servicedesk@slbdiensten.nl of 020 - 420 13 96.