Ga naar content

Met een unieke scan helpen wij samen met onze partner IT-Workz onderwijsinstellingen snel en eenvoudig inzicht te krijgen in de status van de IT-beveiliging. Binnen enkele weken kan je systeem cyberweerbaar zijn. Met een heldere rapportage en een op risico’s gebaseerd actieplan verbeter je het beleid, je processen en inrichtingen omtrent cybersecurity.

Hoe de scan werkt


Online scan van de IT-omgeving

Deze online tool verzamelt relevante informatie over:

  • Desktops en laptops die in gebruik zijn
  • Active Directory en Azure AD
  • De inhoud van Office 365, SharePoint en Intune


​Vragenlijst en handmatige controles
​Dit onderzoek wordt verder aangevuld met een vragenlijst en handmatige controles van de data om alle benodigde informatie op te halen voor de juiste aanbeveling van de vereiste beveiligingsmaatregelen.​


Uitgebreide rapportage
Het rapport omvat een op risico's gebaseerd actieplan en concrete aanbevelingen op het gebied van inrichtingen, processen en beleid. Ook geeft het een aanzet voor een security-roadmap voor de korte en lange termijn.


Een veilige onderwijsomgeving: NU goed geregeld

  • Heldere rapportage, aanbevelingen (quick wins, middellange- en langetermijnacties) en stappenplan
  • Routemap om Inrichting, Processen & Beleid te verbeteren
  • Regelmatige herhaling waaruit voortgang en progressie blijken
  • Naleven van wet- en regelgeving (GDPR, ISO27001, ISAE 3402)
  • Controleerbare prestatie en documentatie t.b.v. accountants en andere stakeholders

Case: Security scan brengt veiligheid naar hoger plan

Het Horizon College voerde een ICT Security Scan uit. Dit leverde tal van verbeteracties op, voor zowel de korte als lange termijn. Security Officer Wietse de Graaf: “Hiermee kunnen we onze directie ook uitleggen dat het nu echt eens afgelopen moet zijn met het gebruik van niet door ons ondersteunde toepassingen.”

Veel gestelde vragen over de ICT Security Scan

Onderwijs ICT Security Scan is ontstaan vanuit de groter wordende behoefte om inzicht te krijgen in de huidige situatie onder de IT-motorkap. Alle veelgestelde vragen over scan hebben wij voor je op een rij gezet.

Service en contact

Wil je inzicht in verbeteracties en securityprioriteiten? We staan je graag te woord. Neem contact met ons op of ga naar onderwijsictsecurityscan.nl.