Ga naar content

Cisco Umbrella is een cloudgebaseerd securityplatform dat beveiliging afdwingt op DNS-niveau. Het beschermt ook mobiele gebruikers die niet in het netwerk aanwezig zijn. Het combineert meerdere beveiligingsfuncties in één oplossing, zodat je de bescherming eenvoudig kan uitbreiden naar apparaten en locaties waar dan ook. Schadelijke websites worden geblokkeerd voordat de verbinding daarmee tot stand komt. Een DNS-verzoek wordt eerst naar Umbrella gestuurd en geeft het IP-adres pas door als het domein veilig is. Is dat niet het geval, dan kan het apparaat geen verbinding maken met dat domein.

Herkent u de volgende situatie; een gebruiker ontvangt op zijn privé email een phishing link en klikt hier per ongeluk op? Onderzoek laat zien dat cybercriminaliteit met name via DNS verspreid wordt, ook in het onderwijs. Met Cisco Umbrella dwing je op een eenvoudige en snelle manier beveiliging af op DNS-niveau. Zelfs voor mobiele gebruikers die niet in het netwerk aanwezig zijn. DNS security is hierbij de 1ste lijns verdediging waarbij malafide websites, malware, cryptoware en phishing geblocked kunnen worden. 

De meeste instellingen zijn in het bezit van een firewall, maar door de toegenomen dreiging van cybercrime is dat niet meer genoeg om de veiligheid te garanderen. Daarnaast neemt gebruik van mobiele apparaten zoals laptops en smartphones toe. We werken op verschillende locaties en met verschillende browser-based applicaties zoals Office 365 of Dropbox. Met een roaming client van Cisco Umbrella zijn medewerkers en leerlingen altijd en overal beveiligd zonder dat er gebruik wordt gemaakt van een VPN-tunnel. Hierdoor is het apparaat ook veilig buiten het netwerk om tegen malware, ransomware en phishing.

De complexiteit van security-omgevingen neemt in hoog tempo toe doordat steeds meer producten aan de omgeving worden toegevoegd. Deze producten zijn vaak moeilijk te beheren en integratie met andere oplossingen is niet altijd mogelijk. Umbrella wordt geleverd vanuit de cloud, dat maakt dat de implementatie zeer eenvoudig is.

Vanaf het moment dat Umbrella geïmplementeerd is ontvangt u wekelijks een overzichtelijke rapportage. In deze rapportage vindt u informatie over eventuele aanvallen gericht tegen uw instelling en krijgt u inzicht in de gebruikte cloudapplicaties. Zo ziet u eenvoudig hoeveel malwarebesmettingen er zijn tegengehouden, of er potentieel schadelijke domeinen zijn geblokkeerd en hoe vaak er kliks op phishing mails zijn onderschept.

Het Cisco Umbrella Education-pakket wordt gelicentieerd op basis van het aantal medewerkers. Er zijn geen kosten voor leerlingen en ook ouders en externe bezoekers (Iedereen die van het WiFi van de school gebruik maakt) zijn in dit aanbod gratis beschermd!


Leverancier: CiscoLicentiedetails

Licentiejaar en einddatum

  • Licenties met één, drie of vijf jaar looptijd na moment van aanschaf zijn beschikbaar.

Licentievorm

  • Gebruikerslicentie: Voor een jaarlijkse licentievergoeding per eenheid (bijv. persoon, server of processor) verkrijg je het gebruiksrecht op de software voor instellingsgebruik. Recht op thuisgebruik door studenten en/of medewerkers verschilt per overeenkomst.

Hoe de software geleverd wordt

  • De dienst wordt opgezet door Cisco of partner.

Ondersteuning

  • Umbrella wordt standaard geleverd met Basic (Email) support

Administratiekosten

  • De administratiekosten zijn gebaseerd op 4 % van het verschuldigde licentiebedrag met een minimum van € 75,00 voor vo-instellingen en € 175,00 voor niet-vo-instellingen per licentiejaar.


Besteldetails

Licenties met één, drie of vijf jaar looptijd na moment van aanschaf zijn beschikbaar.

prijzen zijn op basis van dollarkoers en daardoor onder voorbehoud.

Service en contact

Heb je vragen over deze oplossing? Neem dan contact met ons op. Doe je dat per e-mail, vermeld dan je relatienummer. Veel antwoorden vind je overigens op onze pagina met veel gestelde vragen.