Ga naar content

Gebruik één gecombineerd platform om apps te maken die naadloos samenwerken op mobiele apparaten, computers en het internet. Dankzij updates in realtime krijgen alle gebruikers op hetzelfde moment toegang tot de nieuwste informatie.

Apps op maat maken

De kracht van gebruiksklare add-ons

Sleep en zet vooraf gebouwde add-ons neer voor onmiddellijke app-ontwikkeling. Voeg grafieken, agenda's, kanban-boards, activiteitstijdlijnen en meer toe.

Ontwerpen door slepen en neerzetten.

Gebruik een intuïtieve GUI, flexibele ontwerpgereedschappen en ingebouwde sjablonen om snel apps op maat te maken.

Moeiteloos in de cloud

Maak rechtstreeks in de cloud apps, zonder configuratie en implementatie.

Gegevens importeren

Importeer bestaande gegevens in een FileMaker-app, zoals CSV-, XML- en Microsoft Excel-bestanden, en bestanden met door tabs gescheiden gegevens.

Rapportage

Maak eenvoudig overzichtsrapporten en executive dashboards met behulp van ingebouwde rapportagegereedschappen. Bewaar uw gegevens in Excel- en PDF-indelingen.

Automatisering

Gebruik vooraf gedefinieerde scriptstappen, scriptactiveringen en berekeningsfuncties om snel aangepaste code te maken voor het automatiseren van gebruikerstaken. Inclusief ondersteuning voor scripts op de server voor het automatiseren van uw systeem.

Geavanceerde ontwikkelgereedschappen

Gebruik Script Debugger, Gegevensinzage en Database Design Report om op een efficiëntere manier apps op maat te ontwikkelen en implementeren.

Top drie redenen waarom Claris het beste low-code-ontwikkelingsplatform is.

Low-code is enorm in trek. In een nieuw rapport van Grand View Research, Inc. staat: "De markt voor platforms voor low-code-app-ontwikkeling was in 2019 goed voor USD 11,45 miljard en de verwachte samengestelde jaarlijkse groei van 2020 tot 2027 bedraagt 22,7%."*

Maar snelle groei kan ook leiden tot een onoverzichtelijke markt en het ene low-code-platform is het andere niet. Hoe kiest u het juiste platform? We bespreken drie factoren die ontwikkelaars doorgaans belangrijk vinden en laten zien waarom Claris het beste low-code-ontwikkelingsplatform is.

Claris FileMaker

#1. Het Claris Platform biedt ongeëvenaarde mogelijkheden

De meeste low-code-platforms hebben een vergelijkbare basis: in de cloud, slepen en neerzetten, snelle samenwerking. Klinkt goed, toch? Het is niet altijd voldoende. Deze doorsnee aanpak leidt vaak tot frustraties. Volgens InfoWorld†-schrijver Peter Wayner zijn ontwikkelaars bang dat low-code een kant-en-klare oplossing is waar niemand iets aan heeft. Peter zegt: "Er valt gewoon niet zo heel veel te wijzigen, aan te passen of te programmeren. Je moet het er maar mee doen."

Bij Claris is dit niet het geval.

Claris FileMaker, een van onze vlaggenschipproducten voor de ontwikkeling van apps op maat, biedt een platform met ongelooflijk veel mogelijkheden. Het MKB en teams van grote ondernemingen runnen een groot deel van hun bedrijf met FileMaker-apps op maat. Eric Astor, CEO van Furnace Records legt uit: "Als mensen wisten wat we allemaal doen met FileMaker, zouden ze versteld staan."

Waardoor kunnen we zoveel mogelijkheden bieden? Dit komt grotendeels door de volledigheid van ons platform. Claris bestaat niet alleen uit FileMaker, maar ook uit Claris Connect, ons product voor workflowautomatisering. Met Claris Connect kunnen gebruikers apps en systemen kiezen die ze willen koppelen, bepalen welke gegevens ze willen delen en vervolgens de samenwerking tussen de apps en systemen automatiseren.

Eric heeft zijn platenpersen bijvoorbeeld voorzien van Internet of Things-sensoren (IoT) en gebruikt Claris Connect om automatisch rapporten te maken over de status van de pers. In een interview met WIRED‡ vertelt Eric: "We verzamelen gegevens waarmee vanwege de kosten eerder alleen grote bedrijven zich konden bezighouden."

#2. Grenzeloze low-code biedt u de ruimte om te innoveren

Sommige app-ontwikkelaars denken dat low-code hun in de weg kan staan afhankelijk van de locatie of IT-middelen. We begrijpen waar deze twijfels vandaan komen. Daarom is het Claris Platform gebaseerd op grenzeloze low-code met de volgende kenmerken:

  • Schaalbaarheid: Digitale transformatie vereist een platform dat met uw bedrijf mee kan groeien. Claris biedt deze mogelijkheid met low-code- en pro-code-opties. Van snelle prototypen en individuele oplossingen tot uitgebreide en toekomstbestendige apps op maat: met ons platform zijn de mogelijkheden eindeloos. Ontwikkelaars die Claris gebruiken, zijn mensen die hun dagelijkse problemen willen oplossen (zoals verkopers, marketeers en artsen), maar ook ervaren IT-programmeurs.
  • Gemaakt voor grote hoeveelheden gegevens: Claris kan worden geschaald naar terabytes aan gegevens. Bij andere low-code-platforms kunnen bedrijven te maken krijgen met gegevenslimieten, maar bij Claris is dat nooit een probleem.
  • Slim omgaan met de cloud: De meeste low-code-platforms bevinden zich volledig in de cloud. Dat is in principe een logische keuze: de cloud is snel, veilig en schaalbaar. Maar in de praktijk krijgt u te maken met werken op afstand en verbindingsproblemen. Claris begrijpt dat de cloud en on-premises het best kunnen worden gecombineerd. Daarom hebben we bij de ontwikkeling van het Claris Platform gekozen voor slim omgaan met de cloud: een methode die de flexibiliteit van de cloud combineert met on-premises apps.

Lees ook ons e-book Het ABC van low code.

#3. Claris biedt de kracht en stabiliteit van een vertrouwd merk

Rome is niet op één dag gebouwd en hetzelfde geldt voor innovatie op het gebied van low-code. Vertrouwen op een instabiele start-up of niet-flexibele aanbieder is risicovol. Als zo'n bedrijf niet kan innoveren of ten onder gaat, betaalt uw bedrijf een hoge tol.

Klanten van Claris kunnen vertrouwen op:

  • Stabiliteit: Claris heeft een voorsprong van 30 jaar op onze concurrenten in de markt van low-code. We bieden stabiliteit waarop u kunt bouwen. Hoe start-ups er over vijf jaar voor staan? Dat weten we niet. Maar Claris zal er in ieder geval zijn.
  • Hulp wanneer u die nodig hebt: Een ander voordeel van 30 jaar ervaring in de low-code-markt? We hebben een sterke community. De Claris Community bestaat uit meer dan 50.000 ontwikkelaars en meer dan 1400 Claris-partners (vind hier een expert). De Claris Marketplace biedt ook gebruiksklare apps en add-ons. We staan altijd voor u klaar als u hulp of inspiratie voor uw app nodig hebt.

Claris onderscheidt zich van de toenemende concurrentie

Er komen steeds meer aanbieders op de low-code-markt, maar Claris blijft de nummer één keuze. Geen enkel ander low-code-ontwikkelingsplatform biedt dezelfde uitgebreide mogelijkheden, bewezen stabiliteit, actieve community en grenzeloze low-code-technologie.


Leverancier: FileMakerLicentiedetails

Licentiejaar en einddatum

  • Het licentiejaar loopt van 1 april tot en met 31 maart. De overeenkomst eindigt op 31-03-2025.

Licentievorm

  • Fixed price licentie: Voor een jaarlijkse licentievergoeding verkrijg je het gebruiksrecht op de software voor instellingsgebruik. Recht op thuisgebruik door studenten en/of medewerkers verschilt per overeenkomst.

Hoe de software geleverd wordt

  • Neem contact op met de Servicedesk om de software van Claris FileMaker te ontvangen.

Ondersteuning

  • De leverancier levert uw instelling gratis 2e-lijnsondersteuning. Deze ondersteuning zal bestaan uit advies aan uw ICT-medewerker(s). Alleen uw ICT-medewerker(s) kunnen een beroep doen op deze ondersteuning, niet de individuele gebruikers.

Administratiekosten

  • De administratiekosten zijn gebaseerd op 4% van het verschuldigde licentiebedrag met een minimum van € 75,00 voor vo-instellingen en € 175,00 voor niet-vo-instellingen per licentiejaar.


Besteldetails

FileMaker Pro is zowel als Fixed Price als gebruikerslicentie te betellen.

Service en contact

Heb je vragen over deze oplossing? Neem dan contact met ons op. Doe je dat per e-mail, vermeld dan je relatienummer. Veel antwoorden vind je overigens op onze pagina met veel gestelde vragen.