Ga naar content

Secure Backup met Veeam Cloud Connect maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier zowel lokale back-ups als back-ups naar de Cloud in te richten. Hiermee creëer je zekerheid dat de back-ups onder je beheer altijd op een veilige externe locatie staat, zonder in te leveren op controle en gemak.

Functionaliteit

Met Veeam Cloud Connect is het mogelijk om de backup automatisch extern te bewaren. Voor zowel bestaande Veeam gebruikers als organisaties die Veeam nog niet hebben geïmplementeerd. Veeam Backup & Replication verzorgt de backup op de eigen locatie. U kunt er voor kiezen om een backup rechtstreeks naar de Ekco cloud te maken, of eerst een lokale backup te maken om deze vervolgens te kopiëren naar de Ekco Cloud. Snel, automatisch en veilig. De data wordt opgeslagen op de systemen van Ekco in één van onze tier 3 datacenters. Veeam Backup & Replication en Veeam Cloud Connect zijn geschikt voor VMware, Hyper-V, en fysieke servers.

Immutable

Door te kiezen voor Cloud Connect, wordt het eenvoudig mogelijk om uw backup zo in te richten dat er drie versies van de data beschikbaar zijn, op twee verschillende media waarvan 1 op een externe locatie. Doordat wij u de mogelijkheid bieden om uw backups immutable op te slaan binnen onze datacenters, bent u niet alleen beschermd tegen gebruikersfouten, storingen of rampen, maar bent u ook automatisch beschermd tegen ransomware aanvallen of kwaadwillenden. Hiermee kan eenvoudig worden voldaan aan de 'gouden' 3-2-1-1 backup regel. Lees hier meer over op de blog van Veeam

Hoe werkt het

Op het moment dat u Veeam Cloud Connect afneemt via Ekco, ontvangt u van ons:

 • Een account waarmee u direct Cloud Connect kan toevoegen aan uw bestaande Veeam Backup & Replication configuratie
 • Een storagepool waarin uw backups op een veilige manier kan worden opgeslagen
 • Toegang tot de Veeam Service Provider Console waarmee u inzicht krijgt in uw backups en op een eenvoudige wijze uw licenties en repositories kunnen beheren.


Leverancier: Ekco NederlandLicentiedetails

Licentiejaar en einddatum

 • Genoemde prijzen zijn voor een licentie voor 12 maanden.

Licentievorm

 • Gebruikerslicentie: Voor een jaarlijkse licentievergoeding per server verkrijg je het gebruiksrecht op de software. Inclusief storage van 500GB per server, Veeam Cloud Connect inbegrepen.

Hoe de software geleverd wordt

 • De Veeam Licenties worden bij Ekco afgenomen middels een flexibel MSP model. Beschik je al over Veeam licenties, dan kan Cloud Connect bij Ekco gecombineerd worden met je bestaande licenties.

Ondersteuning

 • De leverancier levert Nederlandstalige support.

Administratiekosten

 • De administratiekosten zijn gebaseerd op 4% van het verschuldigde licentiebedrag met een minimum van € 75,00 voor vo-instellingen en € 175,00 voor niet-vo-instellingen per licentiejaar.


Besteldetails

 • De Server back-up basislicentie neem je af op basis van de aantallen servers; Daar komt dan nog de betreffende Backup & Replication licentie bij: dat zal vaak Backup & Replication standard zijn (voor een VM) of de Veeam Agent for server voor een fysieke server. Maar het is ook mogelijk een uitgebreidere licentie voor Backup & Replication afnemen wanneer je meer functionaliteiten wilt.
 • De Server back-up basislicentie is inclusief 500GB storage en Veeam Cloud Connect per server. Bij 10 servers heb je dus 5000GB te verdelen, wil je meer dan kun je per TB bijkopen.
 • Voor storage kan je zelf kiezen tussen Veeam Cloud Connect regulier of immutable storage.

Service en contact

Heb je vragen over deze oplossing? Neem dan contact met ons op. Doe je dat per e-mail, vermeld dan je relatienummer. Veel antwoorden vind je overigens op onze pagina met veel gestelde vragen.