Ga naar content

Hoe veilig is jouw IT-omgeving? Zeker nu phising, ransomware, DDoS-aanvallen en datalekken vaak voorkomen is dit een vraag die veel onderwijsinstellingen bezighoudt. Daarbij komt ook nog de implementatie van het Normenkader IBP. Met de Cyber Security Assessment Tooling kom je er met een minimale tijdsinvestering achter hoe veilig jouw IT-omgeving is.

Cyber Security Assessment Tooling (CSAT)

Eén verkeerde muisklik kan grote gevolgen hebben voor jou onderwijsinstelling – welke niet direct zichtbaar. Iets waarvan we allemaal hopen dat het niet gebeurt. Helaas is het wel aan de orde van de dag. Inzicht in de mogelijke cyberrisico’s en een plan hoe je deze kan verhelpen geeft rust, overzicht en zorgt ervoor dat je je kan focussen op hetgeen wat belangrijk is: goed onderwijs leveren.

De CSAT, ontwikkeld door QS solutions, biedt een holistisch beeld van je cyberbeveiligingspositie samen met op feiten gebaseerde aanbevelingen op basis van een internationaal erkend cyberbeveiligingskader, Critical Security Controls (CIS) - zie cisecurity.org.

CSAT verzamelt en analyseert in korte tijd data uit je hybride IT-omgeving om datagedreven security aanbevelingen te doen.

Onze aanpak

Stap 1: Kick-off met een (cyber)securityspecialist: een introductie en bespreken van de doelen van het assessment. Tevens worden de systeemvereisten doorgenomen en de voorbereidingen getroffen binnen de IT-omgeving en de vervolgactiviteiten gepland.

Stap 2: Afspraak (via Teams) met onze (cyber)securityspecialist om de scans op te zetten om data te verzamelen. Ook het beantwoorden van de vragenlijst in een interview is onderdeel van stap 3.

Stap 3: Analyse van de van en opmaken van eindpresentatie met bevindingen, conclusies en aanbevelingen. Het eindrapport en presentatie worden opgeleverd.

MicrosoftTeams-image (4)

Voordelen

  1. Volledig op de hoogte van de huidige veiligheidsstatus en controle over de zwakke plekken
  2. Word cyberweerbaar via een geprioriteerde actielijst
  3. Slimme en verantwoorde investeringen in beveiliging die gericht zijn op zwakheden van de organisatie
  4. De server draait volledig in jouw eigen omgeving
  5. Een helder actieplan met handige aanbevelingen, onderbouwd met feiten uit jouw eigen omgeving.

CSAT en het Normenkader

Dé uitdaging in het onderwijs is om te voldoen aan het Normenkader IBP. De CSAT kan hierbij helpen omdat het een helder beeld geeft van de huidige stand van zaken binnen jouw schoolomgeving. Aangevuld met een interview gericht op het Normenkader is de CSAT de ideale tooling als je niet weet waar je moet starten of om te meten waar je staat. Ook is de CSAT zeer geschikt om meermaals uit te voeren, zodat je jouw voortgang over een bepaalde periode gemakkelijk kan inzien en over kan rapporteren.

*Op dit moment zijn SLBdiensten en QS solutions, de ontwikkelaar van de CSAT, druk bezig om de CSAT Normenkader ready te maken. Verwachting is dat we vanaf september 2024, dus bij de start het schooljaar 2024-2025, jouw onderwijsinstelling kunnen helpen.

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de oplossingen van QS solutions, neem dan contact op met onze servicedesk.