Ga naar content

De laatste tijd zien wij meer en meer scholen overstappen naar Microsoft Defender Antivirus. Dit is een gratis oplossing van Microsoft, die aantrekkelijk lijkt. Echter, de oplossing is niet geschikt voor gebruik in een grotere omgeving.

Met de aandacht die er op dit moment vanuit hackers is voor het onderwijs willen wij onderwijsinstellingen hierop attenderen door hieronder het verschil tussen de verschillende oplossingen toe te lichten.


Microsoft Defender Antivirus & Microsoft Defender for Endpoint

Microsoft heeft een uitgebreid security-portofolio waarbij we er hier twee producten uitlichten, die vaak met elkaar verward worden, maar die in combinatie de meest geavanceerde beveiliging bieden.


Microsoft Defender Antivirus

Antivirus oplossing welke standaard zit inbegrepen bij Windows 10. Defender Antivirus herkent en elimineert bedreigingen zoals virussen, malware en spyware. Het betreft een lokale oplossing die niet centraal beheerd kan worden. Deze oplossing is gericht op de individuele gebruiker en consumenten. 

Meer informatie over Defender Antivirus


Microsoft Defender for endpoint

Biedt een geavanceerd enterprise security platform inclusief centrale beheermogelijkheden voor endpoints en zorgt voor controle en overzicht op netwerkniveau. Dit kan gezien worden als een uitbreiding op Defender Antivirus met o.a: identificeren van bedreigingen en geautomatiseerde detectie en respons op enterprise niveau. Defender for endpoint is onderdeel van de Microsoft A5 suite en is in verschillende bundels beschikbaar.

Meer informatie over Defender for Endpoint


Combinatie

Het combineren van  deze twee producten zorgt voor de meest geavanceerde security oplossing binnen het Microsoft portofolio.

11 redenen om deze samen te gebruiken


Andere leveranciers

Naast Microsoft biedt SLBdiensten Antivirus en endpoint protection inclusief cloudconsole aan van andere leveranciers zoals Avast, F-Secure en McAfee.


Meer informatie

Neem voor meer informatie over de Microsoft Defender producten en de overige mogelijkheden contact op met onze ServiceDesk via 020-4201396 of servicedesk@slbdiensten.nl