Ga naar content

Ben je op zoek naar een manier om zowel leerlingen als medewerkers te voorzien van de gereedschappen om hun creatieve competenties te ontwikkelen? En wil je leerlingen tevens extra bagage meegeven voor zijn of haar toekomst? Met de Adobe Fixed Price-overeenkomst van SLBdiensten betaalt de instelling een vast bedrag per jaar en krijgt daarmee toegang tot de Adobe-programma’s.


Adobe-overeenkomst

Het 4-jarige contract dat we met Adobe voor het onderwijs in Nederland hebben afgesloten voor een vaste prijs per instelling per jaar, heeft als startdatum 28 juni 2023. De instelling krijgt daarmee toegang tot ruim 20 Adobe-producten die ze ongelimiteerd mogen gebruiken binnen de instelling. Je kunt als instelling elk moment instappen in deze overeenkomst. Je betaalt dan pro rato per kwartaal.


Wat houdt deze overeenkomst in?

  • Adobe Creative Cloud producten, zoals Photoshop, Illustrator, Acrobat, InDesign, Premiere, en Express, mogen ongelimiteerd binnen de instelling gebruikt worden op alle computers die eigendom zijn van de instelling, zodat iedere leerling de beschikking heeft over de bekende Adobe-programma’s om zijn of haar creativiteit verder te ontwikkelen
  • Medewerkers krijgen een Adobe-licentie op naam en kunnen de Adobe Creative Cloud producten gebruiken op hun eigen computer.
  • De systeembeheerder krijgt toegang tot de Adobe Admin Console. Deze console biedt een centrale locatie voor het beheren van de gebruikers en de Adobe-licenties. Via deze Console kan de systeembeheerder licenties toewijzen aan gebruikers en groepen. Tevens kan hij pakketten maken voor Creative Cloud-apps die gedistribueerd moeten worden.
  • Inmiddels maakt ruim 60% van de scholen in het voortgezet onderwijs gebruik van de producten die via deze overeenkomst geleverd worden.


Extra producten bestellen

Naast het bovenstaande basispakket zijn er andere producten die bijbesteld kunnen worden. Deze producten kunnen alleen besteld worden als de instelling het basispakket bestelt.

Adobe Creative Cloud studenten thuisgebruik (alleen voor vo-scholen)

Op veel scholen nemen leerlingen hun eigen laptops mee. In het Voortgezet Onderwijs heeft Adobe hier een speciale regeling voor, die inmiddels door een groot aantal scholen wordt gebruikt. Een leerling krijgt de complete set van de Adobe Creative Cloud-applicaties. Er zijn alleen wat leeftijdsgebonden beperkingen, omdat het hier om leerlingen gaat die onder de 18 jaar zijn. De beperkingen zijn als volgt:

  • De leerlingen kunnen geen Adobe ID gebruiken, ze krijgen toegang met een Enterprise ID (meer controle over de gegevens van de gebruikers zonder SSO te gebruiken) of een Federated ID (hierbij is SSO mogelijk).
  • Adobe Stock en Portfolio zijn niet beschikbaar.
  • De opslag is 2GB.

Goed nieuws!! De minimale aanschaf voor deze licentie is verlaagd van 500 naar 300 licenties per jaar.

Adobe Sign

Stap nu over naar digitale documenten en elektronische handtekeningen met Adobe Sign. Wij zien dat dit op het moment een actueel onderwerp is binnen scholen. De minimale aanschaf voor deze licentie is 1000 transacties per jaar. Deze transacties kunnen door meerdere personen gebruikt worden.


Voordelen

  • Zeer groot productaanbod tegen een gunstige prijs.
  • De instelling krijgt onbeperkt toegang om alle gedeelde computers te voorzien van Adobe software. Tevens krijgt de instelling, aan de hand van het aantal FTE, licenties op naam voor de computers van de medewerkers.
  • De beheerder van de instelling krijgt toegang tot de Adobe Admin Console, een centrale locatie waar Adobe licenties gedistribueerd en beheerd kunnen worden.


Prijzen

Benieuwd wat deze Fixed Price voor jouw school gaat kosten? Log dan in op SLBdiensten.nl of neem contact op met sandra.fiege@slbdiensten.nl.


Meer informatie

In onze brochure vind je meer informatie over deze overeenkomst. Vragen? Neem gerust contact op met onze Licentiemanager Sandra Fiege via sandra.fiege@slbdiensten.nl of 020 - 42 01 396.